Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Vi tjekker lyden i Mercedes EQS

Mercedes EQS er netop landet i den norske hovedstad. Her er vores førsteindtryk!

Mercedes er i gang med en gigantisk omstilling til elektriske køretøjer, og flagskibet EQS er en model, der knyttes høje forventninger til. Nu er de første testeksemplarer begyndt at ankomme til Norden, og vi fik et nærmere kig på bilen i importøren Bertel O. Steens showroom i Oslo.

Den model, der står udstillet, er af typen EQS 580 4Matic, som bl.a. kommer med firehjulstræk, luftaffjedring og den store MBUX Hyperscreen som standard. Dette eksemplar er også udstyret med bl.a. dobbelt lydisolerende glas i dørene, overdådige lædersæder og et opgraderet premiumanlæg fra Burmester.

Den elektriske version har et mere strømlinet, aerodynamisk design end den fossile variant, men indeni er det en typisk S-Klasse med høj kvalitetsfølelse og overdådige lædersæder. (Foto: Audun Hage)

Burmester-anlæg med 15 højttalere

Burmester-anlægget består af 15 højttalere og i alt 710 watt forstærkereffekt, deriblandt to “Front Bass”-subwoofere monteret i gulvet foran. Musikafspilningen styres via den gedigne touch-skærm i midterkonsollen.

Her får man også adgang til en masse justeringsmuligheder, så man kan skræddersy lydgengivelsen til sine egne (og passagerernes) præferencer. Man kan f.eks. vælge den neutrale indstilling Pure eller gå mere livligt til værks med 3D Sound, som hæver lydbilledet og skaber en surround-oplevelse.

Annonce

En equalizer lader os finjustere niveauerne i bas, diskant og mellemtone. Lyden kan også optimeres til enten for- eller bagsæderne. Via MBUX-konsollen kan man koble anlægget til sin egen Tidal- eller Spotify-konto, og alle lydindstillinger kan gemmes i ens personlige profil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Burmester-anlægget er kendetegnet ved de karakteristiske metalgitre i for- og bagdørene.

Den demobil, der stod parkeret i showroomet, var relativt populær, så vi fik kun nogle korte, første lytteindtryk af Burmester-anlægget.

Vi har gode erfaringer med Burmesters surround-anlæg (udstyrskode 810) fra el-SUV’en EQC og kunne umiddelbart nikke genkendende til den varme, fyldige klang. Det lyder mindst lige så godt som i EQC – eller måske endnu bedre: Lydbilledet er stort og detaljeret, og giver masser af plads til instrumenterne, med en frisk diskant, en klar mellemtone og en spændstig bas. Vi kunne også spille relativt højt, uden at anlægget gav tegn på forvrængning eller ubehag.

Luksusbil med luksuslyd Mercedes EQC byder på en støjsvag, silkeblød og ultra-komfortabel køreoplevelse. Det eneste, der bryder stilheden, er det saftige lydanlæg fra Burmester!

Samtidig mærker vi, at der stadig er et stykke op til de endnu større “high-end”-anlæg, som bl.a. S-Klasse og SUV’en GLC-Klasse er udstyret med. Mercedes har udeladt disse større, mere omfattende anlæg i EQS, antagelig af hensyn til vægten. Men igen: Det her var bare et førsteindtryk, og vi ser frem til at teste EQS på vejene med mere volumen og flere musikvalg.

Burmester-anlægget skal angiveligt også have aktiv støjkompensation (Vehicle Noise Compensation/VNC), som kompenserer for vejstøj og lignende, men det kunne vi selvfølgelig ikke teste i en stillestående bil. En dybtgående test må komme senere, når vi har haft bilen ude på vejene, men vi fik i hvert fald hørte nok til at pirre vores interesse!

Annonce

 

 

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.