Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Steve Wozniak med heftig kritik af Tesla

Steve Wozniak har tidligere været stor fan af Teslas biler, men nu kommer Apple-medstifteren med hård kritik af manglende selvkørende egenskaber.

Skrevet af / 08/05/2023 - 18:18
Steve Wozniak med heftig kritik af Tesla

Über-geek og medstifter af Apple, Steve Wozniak, har tidligere været stor fan af Tesla. Han købte sin første Tesla Model S i 2013, efter Elon Musk angiveligt kritiserede ham i en email for at have købt en almindelig benzinbil.

I de seneste år har det dog været så som så med begejstringen, og Wozniak har bl.a. været kritisk overfor Teslas Autopilot 2.0-software. Han har bl.a. beskyldt bilproducenten for at bilde brugerne ind, at deres bil er selvkørende, mens softwaren i virkeligheden ikke kan håndtere selv de mest enkle situationer i trafikken.

Læs også Er din Tesla Model Y livsfarlig? Tesla må i USA tilbagekalde 3.470 biler af typen Model Y. Det skyldes problemer med sikkerhedsseler og bagsæder.

Og nu har Steve Wozniak så atter engang skruet op for kritikken. Denne gang i et interview med CNN, skriver mediet Electrek.

Denne gang handlede det om Elon Musks mange udtalelser om, at Tesla vil blive hundrede procent selvkørende via software-opdateringer i nær fremtid. I stedet, sagde Wozniak til CNN, forsøger Teslaer, der er udstyret med betaversionen af Teslas selvkørende software – FSD Beta – at slå passagerne ihjel!

I actually believed those things, and it’s not even close to reality. And boy, if you want a study of AI gone wrong and taking a lot of claims and trying to kill you every chance it can, get a Tesla, siger Steve Wozniak i interviewet.

Du kan se hele interviewet i videoklippet herunder.

Kommer snart til Europa

Indtil nu har Tesla udviklet og testet den software, Wozniak referer til, på hjemmemarkedet i USA. Men i vinters lovede Elon Musk, at også europæiske Tesla-ejere snart ville få gavn af en væsentlig opgradering af Teslas autopilot-software. Det skriver TorqueNews.

Musk tilføjede også, at 90 procent af det arbejde, der er udført på FSD Beta i USA og Canada, vil kunne anvendes på verdensplan, og at når FSD Beta V11 er frigivet i Nordamerika, vil det blive tilpasset til EU’s veje og indsendt til godkendelse hos myndighederne.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Her er Volvos nye baby

Det ER størrelsen, der tæller, mener Volkswagen

Luksusbilen kommer endelig - men prisen er noget af en mundfuld

Sløret løftet for BMW i5 - og den er flot!

Elektrisk speedbåd får Polestar-design

Hvornår kommer ATV'en fra Tesla? Måske snart ...

Scroll to Top