Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Enkelte Tesla Model Y kan være livsfarlige

Tesla må i USA tilbagekalde 3.470 biler af typen Model Y. Det skyldes problemer med sikkerhedsseler og bagsæder.

Skrevet af / 06/03/2023 - 14:35
Enkelte Tesla Model Y kan være livsfarlige

I sidste uge blev Tesla tvunget til at tilbagekalde 3.470 biler, alle typen Model Y fra 2022 og 2023. Ordren kom fra National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), der kan ses som det amerikanske svar på Vejdirektoratet.  Årsagen til tilbagekaldelsen er, at der er blevet fundet løse bolte blandt de bolte, der fastgør bagsæderne og sikkerhedsseler bagtil. Hvilket kan være livsfarligt i tilfælde af en kollision.

NHTSA vil sende breve til de berørte ejere senest den 25. april, og bilerne vil blive repareret på et nærliggende Tesla-værksted. Uden omkostninger for ejerne, naturligvis.

Tilbagekaldelsen kommer kort tid efter, at Tesla har været nødt til at fjernopdatere softwaren (OTA) på 362.000 biler på grund af problemer med fuldt selvkørende biler. Forsøg med fuldt selvkørsende biler er blevet rullet ud i enkelte områder i USA.

Læs også Blandt de allerfedeste familiebiler Når man har brug for plads til hele familien, men gerne vil have noget, der virkelig kan rykke, er Model Y Performance noget af det bedste, man kan få.

Tesla vil forbedre kvalitetskontrollen i fremtiden

Tesla annoncerede under sin Investor Day, at virksomheden fortsætter med at forbedre kvalitetskontrollen og produktionskvaliteten i stadigt øgende hastighed. Og at vi dermed bør forvente at sådanne tilbagekaldelser vil ske i mindre omfang i fremtiden.

Så må man håbe, at Tesla får rettet op på sit ry for at få biler på vejene hurtigt for at så at rette op på kvaliteten, efterhånden som problemerne opstår.

NB! De 3.470 bilene er fremstillet til det amerikanske markedet, og alle er produceret på Fremont-fabrikken. Med andre ord bør danske kunder ikke være berørt.

Vi har kontaktet Tesla for at få en udtalelse, men det – ikke overraskende – svar lyder:

‘Tesla ønsker ikke at kommentere sagen.”

Kilder:

CNN

Teslarati.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Scroll to Top