TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Elon Musk på Tesla Investor Day: Billigere Tesla-modeller på vej

Tesla Motors Master Plan 3.0.

forfatter
Publiceret 02/03/2023 - 16:07

Mange havde håbet på en Tesla Model 2, men Elon Musk afslørede ingen nye modeller i løbet af Tesla Investor Day den 1. marts i Austin, Texas.

I stedet handlede det om en ny gigafabrik i Monterrey, Mexico, en ny batteri-elektrisk platform med mere omkostningseffektiv batteriteknologi – og et mål om at producere 20 millioner biler inden 2030.

I præsentationen, der varede over fire timer (!), lancerede Musk Tesla Motors Master Plan part 3. Musk fortalte, at Tesla har som mål at halvere produktionsomkostningerne, og at den næste generation af batterielektriske Tesla-modeller vil blive produceret på en ny platform og bygget med en høj grad af automatisering på den nye gigafabrik i Mexico. 

Gigafactory i Monterrey, Mexico. (Ill.: Tesla)

En stor del af omkostningsbesparelserne kommer fra mere effektive produktionslinjer. Batterier, der er integreret i bilens struktur, mere effektiv montering på mindre plads og flere parallelle arbejdsprocesser skal afkorte den tid, det tager at producere en bil, og dermed også omkostningerne pr. bil.

På den måde vil Tesla kunne bringe prisen på den kommende Model 2 – eller hvad den nu kommer til at hedde – ned mod 25.000 dollars.

Cybertruck før Tesla Model 2

Tesla Model 2? (Ill.: Tesla)

Tesla meddelte også, at man vil gå væk fra rare earth metals (sjældne jordmetaller) i den fremtidige produktion og reducere indholdet af siliciumcarbid (SiC) i drivlinjen med 75 procent.

Cybertruck kommer tættere på, og Tesla antyder, at den vil blive sat i produktion i løbet af sommeren 2023, og at Tesla vil levere de første biler i 2024. Den skal produceres med mindre elektronik, og med 48 Volt-teknologi med lavere strømstyrke (Ampere) end normalt. Dette reducerer behovet for lange og kraftige kabler og skulle ifølge Tesla resultere i et betydeligt lavere energitab.

Endnu en ny model?

Cybertruck. (Foto Tesla)

Ifølge Tesla udvikler og producerer virksomheden 85 procent af den elektroniske styring i sine biler. Fra næste generation er målet at producere 100 procent af elektronikstyringen, herunder også softwaren, som bliver stadig mere avanceret. F.eks. indsamles kollisionsdata i en database, som bruges til at foretage forbedringer i den fremtidige software, f.eks. hvornår sikkerhedsselerne skal strammes og løsnes, og hvordan man undgår forhindringer, der kan føre til en kollision.

Et af de utallige skærmbilleder fra den lange præsentation viste Teslas modelprogram. På venstre side af Semi-lastbilen er de fire nuværende modeller. På højre side genkender man umiddelbart Cybertruck, men under to hvide lagner er der to kommende modeller.

Hvis den ene af dem er Tesla Model 2, Model Q eller Model A, eller hvad den nu kommer til at hedde, er spørgsmålet: Hvilken model gemmer sig under det andet lagen?

Tesla Investor Day Tesla lineup. (Ill.: Tesla)

 

 

 

Tesla Model 2 rykker nærmere

Den næste Tesla-model bliver endnu billigere

Billig-Tesla kan sætte rækkevidderekord.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Flagskib i SUV-format Den elektriske S-klasse fås nu endelig som SUV. Er der stadig noget at betænke sig på?
Volkswagens nyeste bliver meget billig En kompakt og prisvenlig elbil i Polo-størrelse ventes i 2025 - billigere og større end du tror
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke køre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den hurtigste eller mest udholdende elektriske SUV, men hvilken komfort!
Svensk Easee-forbud kan påvirke Danmark Salgsforbud mod Easee-ladebokse i Sverige grundet mangelfuld fejlstrømssikring.
BMW bekræfter i5 Den elektriske 5-serie nærmer sig.
Følg Lyd & Billede