Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Rygte: Billigere Tesla Model Y på vej

Noget tyder på, at Tesla har gang i en baghjulstrukket Model Y. Den vil i så fald blive produceret i Tyskland, den får et mindre batteri - og den kan komme meget snart.

Skrevet af / 16/08/2022 - 23:46
Rygte: Billigere Tesla Model Y på vej

Hvis du går og drømmer om en mere prisvenlig Tesla Model Y, og synes du det holder med baghjulstræk og 440 kilometers rækkevidde, så kan der være godt nyt på vej.

EU har ifølge tyske Teslamag typegodkendt en ny version af Model Y med battericeller fra kinesiske BYD. BYD’s Blade-batteri anvender LFP-teknologi, hvilket blandt andet betyder, at det er koboltfrit og desuden brandsikkert. BYD-batteriet i den nye Tesla-udgave skal også være strukturelt, hvilket betyder, at det er en del af bilens bærende struktur – og at det dermed ikke uden videre kan udskiftes med et nyt batteri.

Læs også Blandt de allerfedeste familiebiler Når man har brug for plads til hele familien, men gerne vil have noget, der virkelig kan rykke, er Model Y Performance noget af det bedste, man kan få.

Hvis det holder stik, at Tesla nu implementerer denne type batteri, er det spørgsmålet, om der stadig vil gå en rum tid, før vi ser en produktion af ​​Teslas egne strukturelle 4680-batteripakker på fabrikken i Berlin.

byd blade battery
Ifølge rygterne vil vi se BYD’s Blade-batteri i en mere overkommelig Tesla Model Y. (Illustration: BYD)

Lavt forbrug, god rækkevidde

Batteriet på den mere overkommelige Model Y har en kapacitet på 55 kWh, hvilket betyder et gennemsnitligt forbrug på 12,5 kWh/100 km. Det er ret imponerende, men også overraskende, når vi ser, at rækkevidden for den mindre Model 3 Standard Range opgives til 415 km med et 60 kWh batteri, og at forbruget opgives til 14,2 kWh/100 km.

Læs også Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.

Den nye version a Tesla Model Y omtales i dokumenterne som “Type 005” eller “Y7CR”.

Rygterne fra Teslamag siger, at den nye Model Y-variant vil gå i produktion allerede om få uger. YouTube-kanalen The Electric Viking er enig.

Mere fra Tesla

Tesla Model Y med Premium Sound

Familiebil med fed lyd

Her er Tesla’en til dig, der synes, at Model 3 er for lille og de andre for dyre. Model Y har alt, hvad en almindelig familie har brug for – og lidt til.

Læs hele testen

Tesla Model 3 Standard Range Plus

Utrolig meget bil for pengene

Den allerbilligste Tesla Model 3 er en fornøjelse at køre. I den grad spændstig, rigeligt udstyret – og med rigtig god rækkevidde.

Læs hele testen

Tesla Model S 2021 får aktiv støjreduktion

Teslas 2021-modeller er ikke bare hurtigere end lynet – de får også et saftigt lydanlæg med aktiv støjreduktion om bord.

Læs mere

Nu kan du bestille den nye Model S Plaid og Model X Plaid

De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.

Læs mere
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Scroll to Top