TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Rygte: Billigere Tesla Model Y på vej

Noget tyder på, at Tesla har gang i en baghjulstrukket Model Y. Den vil i så fald blive produceret i Tyskland, den får et mindre batteri - og den kan komme meget snart.

forfatter
Publiceret 16/08/2022 - 23:46

Hvis du går og drømmer om en mere prisvenlig Tesla Model Y, og synes du det holder med baghjulstræk og 440 kilometers rækkevidde, så kan der være godt nyt på vej.

EU har ifølge tyske Teslamag typegodkendt en ny version af Model Y med battericeller fra kinesiske BYD. BYD’s Blade-batteri anvender LFP-teknologi, hvilket blandt andet betyder, at det er koboltfrit og desuden brandsikkert. BYD-batteriet i den nye Tesla-udgave skal også være strukturelt, hvilket betyder, at det er en del af bilens bærende struktur – og at det dermed ikke uden videre kan udskiftes med et nyt batteri.

Læs også Blandt de allerfedeste familiebiler Når man har brug for plads til hele familien, men gerne vil have noget, der virkelig kan rykke, er Model Y Performance noget af det bedste, man kan få.
Tesla Model Y Performance front angle 2

Hvis det holder stik, at Tesla nu implementerer denne type batteri, er det spørgsmålet, om der stadig vil gå en rum tid, før vi ser en produktion af ​​Teslas egne strukturelle 4680-batteripakker på fabrikken i Berlin.

byd blade battery
Ifølge rygterne vil vi se BYD’s Blade-batteri i en mere overkommelig Tesla Model Y. (Illustration: BYD)

Lavt forbrug, god rækkevidde

Batteriet på den mere overkommelige Model Y har en kapacitet på 55 kWh, hvilket betyder et gennemsnitligt forbrug på 12,5 kWh/100 km. Det er ret imponerende, men også overraskende, når vi ser, at rækkevidden for den mindre Model 3 Standard Range opgives til 415 km med et 60 kWh batteri, og at forbruget opgives til 14,2 kWh/100 km.

Læs også Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Tesla Model Y Performance front edited

Den nye version a Tesla Model Y omtales i dokumenterne som “Type 005” eller “Y7CR”.

Rygterne fra Teslamag siger, at den nye Model Y-variant vil gå i produktion allerede om få uger. YouTube-kanalen The Electric Viking er enig.

Mere fra Tesla

Tesla Model Y med Premium Sound

Tesla Model Y: Fed bas og masser af plads

Her er Tesla’en til dig, der synes, at Model 3 er for lille og de andre for dyre. Model Y har alt, hvad en almindelig familie har brug for – og lidt til.

Tesla Model 3 Standard Range Plus

Sportsvogn på tilbud

Den allerbilligste Tesla Model 3 er en fornøjelse at køre. I den grad spændstig, rigeligt udstyret – og med rigtig god rækkevidde.

Tesla Model S 2021 får aktiv støjreduktion

Herinde bliver der musestille

Teslas 2021-modeller er ikke bare hurtigere end lynet – de får også et saftigt lydanlæg med aktiv støjreduktion om bord.

Nu kan du bestille den nye Model S Plaid og Model X Plaid

Teslas vildbasser kan endelig bestilles

De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
blank
Ruller ud i 2024 Mercedes-Benz bekræfter at den elektriske Geländewagen kan forventes i slutningen af 2024.
Se præsentationen af Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 frem d. 12. oktober.
Flere kræfter og øget rækkevidde Opgraderer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vej til Danmark God plads, høj komfort, og bygget "som en koncertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovede Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrydende kapacitet. Nu er batteriene her ... og de er helt almindelige.
blank
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-lydanlæg Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.
Følg Lyd & Billede