TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rolls-Royce Spectre i garagen fra 2023

Og gæt hvor den elektriske drivlinje kommer fra!

forfatter
Publiceret 01/10/2021 - 12:22

Det er vel de færreste, der er overrasket over at læse, at Rolls-Royce også bliver elektriske. Ikke endnu, ganske vist, men der er ikke så længe til. Spectre, siger de, at den første kommer til at hedde, og den kommer inden udgangen af 2023. Rolls-Royce-chef Torsten Müller-Ötvös lover, at den bliver mere støjsvag, hurtigere og mere raffineret end nogle Rolls hidtil.

Bilen på billederne er i øvrigt ikke rendering, men den ægte vare. Det betyder ikke, at den er helt magen til den bil, som nogle få udvalgte vil kunne købe i 2023, men Müller-Ötvös siger, at projektet er godt i gang, og testningen af den kommende elbil har allerede rundet 2,5 millioner km på få måneder.

Spectre henter sandsynligvis drivlinjen hos moderselskabet BMW i München, hvilket betyder, at den bliver baseret på tyskernes batterielektriske CLAR-platform, som allerede bruges af BMW iX, og som den kommende BMW i7 også rygtes at blive.

Læs også Federe elbil har du næppe set Får den 2000 hk?

Det betyder, at elmotorer og hjulophæng allerede er velafprøvede, og i kombination med en batteripakke på omkring 100 kWh kan man regne med en hurtig bil, der sandsynligvis får en rækkevidde lige over 500 km.

Designet minder meget om todørs-coupeen Rolls-Royce Wraith, men det rygtes også, at en elektrisk Cullinan er under overvejelse, også den baseret på en elektrisk drivlinje fra BMW. Men Spectre kommer altså først.

Men altså først i 2023. Så der er god tid til at gøre garagen klar.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Verdens hurtigste budbil? Tager dine e-handelspakker fra 0 til 100 km/t på to sekunder.
Førsteklasses komfortekspres BMW iX xDrive40 er et lækkert sted at være på både lange og korte ture (opdateret med rækkevidde ved sommerkørsel).
Tjek hvor meget bagage du kan have i din elbil Nogle elbiler kan ikke trække en trailer, andre kan ikke tage taglast. Her kan du se, hvilke der kan hvad. Og hvor meget.
Fransk flirt Lidt luksus har aldrig skadet nogen, mener franske DS Automobiles. De har fuldstændig ret.
Nu ved vi hvordan Polestar 5 skal se ud Der er gode grunde til at tro, at den kommende Polestar 5 vil se sådan ud.
Lækker og elektrisk med god rækkevidde Peugeot e-408 bliver en stor crossover med god rækkevidde.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend