TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rolls-Royce Spectre i garagen fra 2023

Og gæt hvor den elektriske drivlinje kommer fra!

forfatter
Publiceret 01/10/2021 - 12:22

Det er vel de færreste, der er overrasket over at læse, at Rolls-Royce også bliver elektriske. Ikke endnu, ganske vist, men der er ikke så længe til. Spectre, siger de, at den første kommer til at hedde, og den kommer inden udgangen af 2023. Rolls-Royce-chef Torsten Müller-Ötvös lover, at den bliver mere støjsvag, hurtigere og mere raffineret end nogle Rolls hidtil.

Bilen på billederne er i øvrigt ikke rendering, men den ægte vare. Det betyder ikke, at den er helt magen til den bil, som nogle få udvalgte vil kunne købe i 2023, men Müller-Ötvös siger, at projektet er godt i gang, og testningen af den kommende elbil har allerede rundet 2,5 millioner km på få måneder.

Spectre henter sandsynligvis drivlinjen hos moderselskabet BMW i München, hvilket betyder, at den bliver baseret på tyskernes batterielektriske CLAR-platform, som allerede bruges af BMW iX, og som den kommende BMW i7 også rygtes at blive.

Læs også Federe elbil har du næppe set Får den 2000 hk?

Det betyder, at elmotorer og hjulophæng allerede er velafprøvede, og i kombination med en batteripakke på omkring 100 kWh kan man regne med en hurtig bil, der sandsynligvis får en rækkevidde lige over 500 km.

Designet minder meget om todørs-coupeen Rolls-Royce Wraith, men det rygtes også, at en elektrisk Cullinan er under overvejelse, også den baseret på en elektrisk drivlinje fra BMW. Men Spectre kommer altså først.

Men altså først i 2023. Så der er god tid til at gøre garagen klar.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede