Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Rolls-Royce Spectre i garagen fra 2023

Og gæt hvor den elektriske drivlinje kommer fra!

Skrevet af / 01/10/2021 - 12:22
Rolls-Royce Spectre i garagen fra 2023

Det er vel de færreste, der er overrasket over at læse, at Rolls-Royce også bliver elektriske. Ikke endnu, ganske vist, men der er ikke så længe til. Spectre, siger de, at den første kommer til at hedde, og den kommer inden udgangen af 2023. Rolls-Royce-chef Torsten Müller-Ötvös lover, at den bliver mere støjsvag, hurtigere og mere raffineret end nogle Rolls hidtil.

Bilen på billederne er i øvrigt ikke rendering, men den ægte vare. Det betyder ikke, at den er helt magen til den bil, som nogle få udvalgte vil kunne købe i 2023, men Müller-Ötvös siger, at projektet er godt i gang, og testningen af den kommende elbil har allerede rundet 2,5 millioner km på få måneder.

Spectre henter sandsynligvis drivlinjen hos moderselskabet BMW i München, hvilket betyder, at den bliver baseret på tyskernes batterielektriske CLAR-platform, som allerede bruges af BMW iX, og som den kommende BMW i7 også rygtes at blive.

Læs også Federe elbil har du næppe set Får den 2000 hk?

Det betyder, at elmotorer og hjulophæng allerede er velafprøvede, og i kombination med en batteripakke på omkring 100 kWh kan man regne med en hurtig bil, der sandsynligvis får en rækkevidde lige over 500 km.

Designet minder meget om todørs-coupeen Rolls-Royce Wraith, men det rygtes også, at en elektrisk Cullinan er under overvejelse, også den baseret på en elektrisk drivlinje fra BMW. Men Spectre kommer altså først.

Men altså først i 2023. Så der er god tid til at gøre garagen klar.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi har set Xiaomis elbil

Apple Car er skrottet

NIO vil stabilisere elnettet

Ikonisk bil bliver billig

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

0
Scroll to Top