Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Lotus Evija får flere slægtninge

Får den 2000 hk?

Den vilde Lotus Evija er endnu ikke produceret, og tanken var at igangsætte produktionen i midten af 2021. Men man skal være hurtigt ude, hvis man vil sikre sig en, for den ekstreme sportsvogn med fire elmotorer og tilsammen 2000 hk bliver kun lavet i 130 eksemplarer.

Det bliver altså meget få, der får chancen for at tjekke, om den virkelig kan klare 0-299 km/t på under ni sekunder, som Lotus hævder.

Evija bliver den første supersportsvogn fra Lotus med ren eldrift, men nu annoncerer de, at et samarbejde med franske Alpine er på trapperne.

De har underskrevet et såkaldt memorandum of understanding – MoU – med en intention om at udvikle teknologien til et kommende elkøretøj sammen. Det skal komme såvel satsningen på Formel 1 som Formel E og Endurance til gode, men også danne grundlag for en kommende elektrisk supersportsvogn.

Et samarbejde mellem Lotus og Alpine er antagelig i Colin Chapmans ånd, Lotus’ grundlægger, der altid fremhævede lav vægt som et af de vigtigste kriterier for at producere en hurtig bil.

Begge er kendt for lette konstruktioner. En Lotus Elise vejer en del under et ton og har 235 hk pr. ton effekt, mens en Alpine A110 vejer lige over et ton.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

3 Comments

 1. poul

  17/01/2021 at 09:50

  Fra 0 til 300 på 9 sekunder så er den vel løbet tør for strøm??

  • Rune

   18/01/2021 at 08:40

   Ligesom en benzin-bil, stiger forbruget proportionelt med farten. Så det er klart at det ikke er gratis at komme op i den fart. Problemet er nok mere at blive i høj fart i lang tid. Elbiler får en del strøm tilbage når de tager farten af igen, og elmotoren er langt mere effektiv end en forbrændingsmotor. Jeg ville ikke være så bekymret :).

 2. Kristina

  17/01/2021 at 12:18

  Lækker

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Får den 2000 hk?

Får den 2000 hk?

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.