Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Porsche K1 bliver en luksus-SUV

Batterielektrisk SUV i 2027.

Skrevet af / 14/03/2023 - 09:14
Porsche K1 bliver en luksus-SUV

Endnu er K1 på projekt-stadiet, men Porsche-chef Oliver Blume har bekræftet, at den batterielektriske SUV skal sættes i produktion. Den placerer sig i klassen over den kommende elektriske Cayenne og er ifølge Blume først og fremmest rettet mod markeder som USA og Kina.

“Vi har planer om at udvide vores produktportefølje opefter med en helt ny elektrisk SUV af præstationsbaseret karakter, som ligger over Cayenne,” sagde Oliver Blume 13. marts på Porsches årlige pressekonference.

K1 skal være en stor, fem meter lang syvsæders med nyeste batteriteknologi.

Den vil blive bygget på Volkswagen-gruppens SSP-platform, men lige præcis denne vil få sin egen version af SSP, kaldet ‘SSP Sport. Her kan man forvente ydelser på Teslas Plaid-niveau, firehjulstræk, to eller tre elektromotorer og totrins ‘gear’ som vi kender fra Taycan.

Læs også Elektriske Porsche Macan kommer i 2024 Den elektriske version af Porsches kompakte SUV Macan kommer i 2024. Med over 600 km rækkevidde?

Den elektriske Porsche Macan, som lanceres hen mod slutningen af året, vil give os en indikation af, hvad vi kan forvente os af K1, som vil blive Porsches fjerde batterielektriske bil på fem år. Men ambitionerne stopper ikke der.

“Vi har en klar strategi for elektrificering i de kommende fem år og en målsætning om, at 80 procent af vore biler skal være elektriske inden 2030,” oplyste Blume.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Sportsvogn med plads til familien

Pris og ydelse gør GTS til Porsches måske bedste Taycan-udgave.

Læs hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Lyd & Billede
Scroll to Top