Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Elektrisk Porsche Macan i sigte i 2024

Den elektriske version af Porsches kompakte SUV Macan kommer i 2024. Med over 600 km rækkevidde?

Skrevet af / 30/08/2022 - 15:11
Elektrisk Porsche Macan i sigte i 2024

At den elektriske luksusbil Taycan har været en succes for Porsche er hævet over enhver tvivl. 20.000 enheder blev leveret det første år, 2020, mens tallet blev fordoblet året efter. Tallene for i år vil sandsynligvis være nogenlunde de samme som sidste år. Der er kun to Porsche-modeller, der har solgt bedre på verdensplan, nemlig SUV’en Cayenne og den kompakte SUV Macan. Når Porsche Macan nu kommer i en elektrisk udgave, spår vi derfor, at den vil overgå Taycan med store marginer.

Porsche Macan wodywork
Leipzig: Karosseri på benzin-versionen af ​​Porsche Macan. Foto: Porsche

80.000 om året

Og det ser ud til, at Porsche er enig, for den tyske sportsvognsproducent har som mål at køre 80.000 elektriske Macan’er af samlebåndet om året. Det svarer til antallet af dagens model med forbrændingsmotor. Dette blev afsløret af Porsches produktionschef Albrecht Reimold til tyske Automobilwoche (og søstermagasinet Automotive News):

– Vi producerer mere end 80.000 enheder om året af den nuværende generation. På længere sigt planlægger vi også at producere den helelektriske Macan i samme skala.

Den elektriske Porsche Macan skal som udgangspunkt sættes i produktion i løbet af 2023 i Leipzig, hvor den nuværende model også produceres. De elektriske og fossile versioner vil blive produceret side om side i ca. to år, før planen er at udfase det fossile brændsel i løbet af 2025.

Læs også Sød musik i Cross Turismo Er du på jagt efter en praktisk og komfortabel sportsvogn med god lyd til turen? Så er Taycan Cross Turismo med Burmester-anlæg et glimrende valg.

Forsinket

Den nye Macan rammer næppe asfalten næste år. Porsche har nemlig bekræftet, at markedslanceringen vil finde sted i 2024. Både Macan og søstermodellen Audi Q6 e-tron, som deler PPE-platformen, bliver et år forsinket, fordi Volkswagen-koncernens softwareafdeling er bagud med udviklingen af softwaren. Denne forsinkelse er et efterslæb fra tidligere, hvilket siges at have været årsagen til, at CEO Herbert Diess blev fyret i sommer.

Porsche Macan EV photo Porsche
Prøvekørsel af den elektriske Porsche Macan. Foto: Porsche

Elektrisk Porsche Macan blir vigtig

Den elektriske Macan bliver en vigtig bil for Porsche. For det første elsker folk SUV’er, og for det andet vil den helt sikkert være væsentligt billigere end Taycan (selv om vi ikke har en pris endnu). Derfor har producenten ikke råd til at begå den samme fejl, som Volkswagen gjorde med ID.3, ved at lancere en bil med halvfærdig software.

Porsche Macan i en elektrisk udgave bliver som nævnt en kompakt SUV, bygget på Premium Platform Electric-platformen (PPE)  som er udviklet af Porsche i samarbejde med Audi. Den understøtter 800 volt-opladning op til 270 kW, og hvis den følger i fodsporene på konceptbilerne Audi A6 e-tron og A6 Avant e-tron, vil den have en rækkevidde på op til 700 kilometer (WLTP). Men en konceptversion er noget ganske andet end en produktionsbil, og desuden har SUV’er en tendens til at have mere luftmodstand end sedaner, så vores mavefornemmelse siger godt 600 km.

Kilder:

Insideevnews.com

Auto News Europe

Automobilwoche

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

1 kommentar til “Elektrisk Porsche Macan i sigte i 2024”

  1. Rune Hansen

    Men man skal have en rig onkel for at købe den ligesom med galaxy z4 så ret irrelevant

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Scroll to Top