Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Opel Astra Sports Tourer Electric snart på vej

Sports Tourer Electric kan blive bilen, familien ønsker sig.

Skrevet af / 01/12/2022 - 10:57
Opel Astra Sports Tourer Electric snart på vej

Hybridversionen af ​​Opel Astra kan næppe kaldes en succes. Men de to kommende Opel-modeller, Astra Sports Tourer Electric og Astra Electric, har alt, hvad der skal til for at blive en succes. De to modeller lanceres for første gang i en helelektrisk udgave og får en rækkevidde på op til 416 kilometer.

Det er rigeligt for de fleste, som formentlig vil se mindst lige så meget på de andre egenskaber, før de vælger bil.

Opel Astra Sports Tourer Electric

Begge versioner er udstyret med et 54 kWh lithium-ion batteri med 102 battericeller, fordelt på 17 moduler. Det skal give Astra Electric en rækkevidde på op til 416 kilometer ifølge WLTP, og stationcar-modellen Sports Tourer 413 kilometer. Opel oplyser forbruget til optimistiske 12,7 kWh pr. 100 kilometer, om det holder stik må vise sig.

Det er dog hævet over enhver tvivl, at netop Opel Astra Sports Tourer kan blive noget af et hit blandt dem, der har brug for en elbil med plads. Opel oplyser bagagevolumen til generøse 516 liter, eller 1.553 liter, når bagsæderne lægges ned.

Astra Electric

Vi kender den helelektriske drivlinje fra andre elbiler i Stellantis-koncernen, som Opel er en del af. Her trækker elmotoren på 115 kW (156 hk) og 270 Nm drejningsmoment i forhjulene. Astra Electric har en tophastighed på 170 km/t og tre køretilstande: Eco, Normal og Sport.

Astra Electric

Indvendigt er informationen fordelt på to skærme, og der er et head-up display på forruden. I modsætning til Volkswagen har Opel beholdt fysiske knapper til vigtige dele af betjeningen. Bilerne får også dansk stemmegenkendelse, så man kan give bilen kommandoer og ændre indstillingerne uden at pille ved skærmene, mens man kører.

Den nye Astra Electric bliver blandt andet leveret med blændfri Intelli-Lux LED Pixel-lygter med 168 LED-elementer, og bilerne vises i starten af ​​2023.

Astra Electric. Alle foto: Opel

Opel Manta GSe ElektroMOD

Vi kan kun håbe, at de sætter denne bil i serieproduktion.

Læs mere
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Scroll to Top