Nyhed

Opel Manta GSe ElektroMOD

Vi kan kun håbe, at de sætter denne bil i serieproduktion.
forfatter

Mange ved nok ikke, at Opel var meget tidligt ude med elektrificering. De satte batterier i Kadetten i 1960’erne, gentog det med den nydelige GT i 70’erne, og nu laver de både Corsa og den nye Mokka som elbiler.

Og nej, vi har ikke glemt den Chevrolet Volt-baserede elbil, men den var ikke først.

Nu viser de, hvad de kunne tænke sig, hvis de skulle elektrificere 80’er-ikonet Opel Manta.

Opel Manta A, designet af George Gallion, er en af Opels flotteste biler efter vores mening. Designet er inspireret af djævlerokken, som også gav den navn.

Manta A blev oprindelig lanceret i 1970 som en coupéudgave af Ascona A, men det var først i 80’erne, at populariteten virkelig tog fart. Da produktionen stoppede i 1988, havde Opel produceret 557.883 eksemplarer af bilen.

Manta B kom i to karosseriversioner – todørs og tredørs kombi – og med op til 144 hk fra en 2,4 liters benzinmotor. Relativt meget på den tid. Husk, at VW Golf GTI oprindelig havde 110 hk.

Men nu har Opel lavet en såkaldt restomod af Manta, som de har elektrificeret og kaldet Manta GSe ElektroMOD. Bare for sjov. Den kommer sandsynligvis ikke i produktion, i hvert fald ikke i denne form. Selv om den har fået mange af designelementerne fra Mokka-e, som er blevet en virkelig vellykket elbil.

Man kan håbe, at elbilprojektet bliver en realitet – nutidens ungdom har også godt af at drømme om biler.

Opel Mokka og Manta A.

Fun fact: Manta havde også en rolle i den tyske actionkomedie Manta Manta fra 1991, instrueret af Wolfgang Büld, hvor ejeren af en Opel Manta forsøger at forhindre en fyr med en Ferrari i at snuppe hans dame.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.