TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nej, du må heller ikke køre spirituskørsel i Tesla

Da en sovende, beruset nordmand blev standset i sin Tesla på motorvejen, kunne det virke, som om han havde taget journalistens artikel bogstaveligt.

forfatter
Publiceret 02/08/2021 - 17:45
Dette er en kommentar. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Da jeg testede Tesla Model X i 2017, gjorde jeg begejstret en pointe ud af dens indbyggede muligheder for total selvkørsel:

Når bilen kører selv, kan man transporteres hvorhen man vil. Man kan tage en langtur fra Oslo til Trondheim, hvor man selv ligger og sover med sædet helt tilbagelænet. Hele vejen. Om man er ædru eller påvirket, spiller ingen rolle.

Det kan se ud til, at nogen har taget dette lidt for bogstaveligt. For nylig lavede det norske netmedie VGTV en sag med en bevidstløs Tesla-chauffør med høj promille, der rullede af sted på E6 uden for Oslo ved 100 km/t.

 

Han er selvfølgelig ikke den første i verden til at gøre dette. Sidste år blev en sovende chauffør standset med 150 km/t i Canada, og det samme skete i Wisconsin i USA i foråret.

Men at Tesla er langt foran deres konkurrenter, når det gælder selvkørende egenskaber, er ikke det samme som, at man må køre beruset i en Tesla!

En fuld, sovende Tesla-chauffør blev filmet med 100 km/t på motorvejen uden for Oslo. (Foto: VGTV)

Bilen kan defineres som en chauffør

Der er ganske vist lagt op til, at bilen i fremtiden vil kunne defineres som chauffør og dermed fritage personer i bilen fra ansvar. Om det rent faktisk kommer så vidt eller ej, må vi vente og se. Men teknologien bliver bedre og bedre, og lovgivningen tilpasses stadig mere til helt autonome transportmidler.

Én ting er dog sikkert: Der er vi ikke overhovedet endnu.

Selvkørsel er kommet langt, men vi er stadig et godt stykke fra at kunne slippe rattet helt. (Foto: Creative Commons)

Tesla bedst til selvkørsel

Mens nogle biler kun lige kan hjælpe dig med at holde den rigtige vejbane, kan en Tesla mere stabilt og pålideligt holde vejbanen, tilpasse hastigheden og handle i nødværge. Det faktum, at Tesla-ejere i løbet af 2018 tilsammen havde tilbagelagt en milliard miles (ca. 1,6 milliarder km) i Auto Pilot-tilstand, vidner om, at bilerne har god kontrol over disse funktioner.

Læs også Herinde bliver der musestille Teslas 2021-modeller er ikke bare hurtigere end lynet – de får også et saftigt lydanlæg med aktiv støjreduktion om bord.

Med en fremtidig software-opdatering vil man automatisk kunne påkalde sin Tesla fra parkeret tilstand, og den vil også kunne skifte vejbane selv. Udrulningen af dette er dog ikke sket på vores breddegrader endnu.

Der er dog langt fra automatisk vejbaneskift og tilkaldelse fra parkeret tilstand, til at man kan tillade sig at sove bag rattet. Fuld eller ej. Hvis du pinedød skal drikke alkohol, mens du kører, så gør det hellere med spilkonsollen!

Vil du gerne køre spritkørsel? Spilkonsollen er svaret. (Foto: Audun Hage, L&B)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny generation af Harley-elcykel får Google Cloud De nye modeller gemmer næsten alle nyheder på indersiden.
Bliver Fisker Ronin den el-sportsvogn vi venter på? Project Ronin kan nå op til 900 km rækkevidde.
Det er nu du skal købe Tesla Model Y Hvis du bestiller en Model Y nu, behøver du ikke længere at frygte overvægt. Bagagen er også bedre sikret.
Mere miljøvenlig Polestar 2 Polestar opdaterer Polestar 2 og reducerer klima-aftrykket.
Verdens smarteste elcykel i to nye udgaver Elcyklernes svar på Tesla er klar med to spritnye modeller.
Porsches perfekte kompromis Pris og ydelse gør GTS til Porsches måske bedste Taycan-udgave.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend