Naim laver lyd til hyper-elbilen Pininfarina Battista

Nu kan du cruise med 350 km/t, mens du lytter til perfekt timede rytmer fra Naim!
forfatter

Ud over at levere nogle ganske sjove lydprodukter til hjemmebrug har Naim Audio på det seneste formået at gøre sig gældende inden for billydens verden. Den traditionsrige britiske hi-fi-producent, som for nogle år siden fusionerede med højttalerproducenten Focal, leverer allerede lydsystemet til flere luksuriøse Bentley-modeller. Men nu giver de den for alvor gas! Den ekstreme hyper-elbil Pininfarina Battista får nemlig et særdeles heftigt Naim-anlæg ombord.

Læs også
Fed lyd i din nye elbil Her er 20 elbiler, du kan købe i dag, med opgraderet lydanlæg. Og hvad de koster.

10 højttalere og 1300 watt forstærkerkraft

Naim-systemet byder på 10 højttalere fordelt på strategiske steder i den kompakte kabine, deriblandt en dedikeret subwoofer mellem førersædet og passagersæderne. Selvstændige superdiskanter skal trække frekvensresponsen helt op til 40 kHz. Forstærkerne yder 1300 watt og er selvfølgelig designet af Naims ingeniører, som også har stået for tuning af lyden med en avanceret DSP-enhed.

Battista-kabinen får i alt 10 skræddersyede Naim-højttalere, inklusive en kraftig subwoofer bag sæderne.

Ekstrem elbil

Hyper-elbilen Battista vil blot blive produceret i 150 eksemplarer, som leveres i 2021. Den har fire elmotorer, som tilsammen yder 1900 hestekræfter og tager bilen fra 0 til 100 på under 2 sekunder. Transportmidlet bliver selvfølgelig ikke billigt: Prisen er sat til 2,6 millioner euro (!) per styk. Men så får du til gengæld også en elbil med en topfart på hele 350 km/t!

Hvis der skulle dukke en Pininfarina Battista op i Norden, er det naturligvis fristende at teste den, men i så fald bør vi nok tegne en heftig forsikring først …

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også