TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Mini Recharged: Elektrificeret klassiker

I Oxford laver de elbiler ud af klassiske Mini'er.

forfatter
Publiceret 28/01/2022 - 19:19

Såkaldte restomods handler om at tage en gammel bil, trække stempelmotor og gearkasse ud og proppe elmotor og batterier ind. Det koster lidt, men hvis man er entusiastisk nok (og f.eks. har en gammel Folkevognsboble), så er der ingen grænser for, hvor elektrisk den gamle bil kan blive.

Læs også 80’er-ikon som elbil Vi kan kun håbe, at de sætter denne bil i serieproduktion.

Mændene på Mini-fabrikken i Oxford hører helt klart til entusiastkategorien. De konverterer klassiske Mini’er til eldrift og gemmer faktisk den lille firecylindrede motor – og gearkassen – hvis man skulle ønske at reversere den elektriske konvertering.

P90441657 lowRes mini recharged team

Nu er Mini’en ikke ukendt med modifikationer og konverteringer. Lige siden Alec Issigonis introducerede bilen i 1959, har folk modificeret og peppet Mini’er op, primært for at få dem til at køre hurtigere (John Cooper) eller for at højne komfort og luksus så meget som muligt (David Brown).

Mini Recharged, som den konverterede version hedder, får en 90 kW elmotor på forhjulene og en batteripakke, der skal give en rækkevidde på 160 km. Dog næppe hvis man udfordrer de elektriske – og fysiske – love med stadige accelerationer fra 0 til 100, som skal tage omkring ni sekunder.

P90449174 lowRes mini recharged class

Teamet i Oxford har ikke begået den synd at modificere bilen med digitale instrumenter og moderne infotainment-system. Et enkelt analogt instrument viser batterikapaciteten, og tankdækslet på venstre side er nænsomt fjernet og erstattet af et ladestik.

Som sædvanlig med sådanne restomods skal man have en donorbil, og England er stedet, hvor det er nemmest at finde ældre Mini’er i god stand. Hvis man ikke vil køre bil med rattet i højre side, er jeg sikker på, at man også kan få ændret ratplaceringen til venstre side, hvis man vil – og er villig til at betale for det.

P90449179 lowRes mini recharged class 989x659 1 P90449169 lowRes mini recharged class 989x659 1 P90449173 lowRes mini recharged class 989x660 1
<
>

Der er ingen oplysninger om, hvad denne herlige elektrificering koster, men erfaringsmæssigt er det ikke billigt. Det er nok billigere at købe en ny Mini Cooper SE, der – selv om den ikke har helt samme charme som den gamle – er en af de mest inspirerende elbiler i småbilsklassen.

P90449161 lowRes mini recharged class

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Xpeng G9: På vej til Danmark God plads, høj komfort, og bygget "som en koncertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovede Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrydende kapacitet. Nu er batteriene her ... og de er helt almindelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-lydanlæg Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.
Automatisk opladning hos flere leverandører Snart kan du oplade BMW'en bare ved at sætte kablet til opladeren.
Jeep bliver elektrisk Jeep er ikke først ude med elbiler, men snart kommer der hele fire SUV'er.
Spar benzin med Google Maps Fremover kan du finde den mest brændstofbesparende rute med Google Maps.
Følg Lyd & Billede