Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Mercedes-Benz åbner sin første ladestation i Europa

Planer om 2.000 stationer inden 2030.

Skrevet af / 30/11/2023 - 08:44
Mercedes-Benz åbner sin første ladestation i Europa

Mindre end et år efter Mercedes-Benz annoncerede planer om at etablere sit eget globale opladningsnetværk, har virksomheden nu åbnet sin første ladestation i Europa.

Den nye station, beliggende i Mannheim, Tyskland, tilbyder seks opladningspladser med en kapacitet på op til 300 kW hver og drives i samarbejde med energiselskabet E.ON.

Læs også Denne elbil når mere end 1.000 kilometer på én opladning Koncept-elbil fra Mercedes-Benz imponerer på første officielle langturstest.

Tilbage i januar løftede Mercedes-Benz sløret for sine ambitioner om at opbygge et globalt netværk af ladestationer. Inden 2030 forventes det, at over 2.000 ladestationer med mere end 10.000 opladningspladser vil være tilgængelige. Disse stationer vil være åbne for alle bilmærker, men Mercedes-kørere vil have adgang til ekstra digitale funktioner, som for eksempel muligheden for at reservere opladningstid på forhånd.

“Vi ønsker at tilbyde en opladningsoplevelse, der matcher kvaliteten af vores biler,” udtaler Ola Källenius, koncernchef for Mercedes-Benz.

Hver af de seks 300 kW opladere på stationen er udstyret med kun ét opladningspunkt for at maksimere effekten til hver bil. (Foto: Mercedes-Benz)

De første tre stationer blev åbnet tidligere i år i USA og Kina, og anlægget i Mannheim er det første i Europa. Hver af de seks 300 kW opladere på stationen er udstyret med kun ét opladningspunkt for at maksimere effekten til hver bil. Biler, der kan oplade med fuld effekt, kan få energi til 200 kilometers kørsel på blot 10 minutter.

Stationen er designet med tag og mulighed for gennemkørsel, og den er endda tilpasset store varevogne.

Allerede ved udgangen af 2024 forventes Mercedes-Benz at have 200 opladningspladser i drift i Europa. Opladningsstationerne etableres og drives i samarbejde med E.ON.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi har set Xiaomis elbil

Apple Car er skrottet

NIO vil stabilisere elnettet

Ikonisk bil bliver billig

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

0
Scroll to Top