Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Lader hurtigere end konkurrenterne

Lanceres den 9. september.

Skrevet af / 22/08/2020 - 17:06
Lader hurtigere end konkurrenterne

Det er nok de færreste, der har hørt om Lucid Motors, som er et ret nyt og ubeskrevet blad i bilverdenen, ligesom Tesla engang var. Lucids kommende elbil, Lucid Air, bliver produceret i Arizona, USA, og lanceres allerede den 9. september.

Den relativt store elbil konkurrerer skal bl.a. med Tesla Model S og lover at jorde Tesla på både rækkevidde og ladehastighed.

(Foto: Lucid Motors)

Den skal kunne oplades med en fart af 32 km pr. minut, eller 483 km på 20 minutters opladning. Drivlinjen fodres af en el-arkitektur på 900 volt, og Lucid Air har indbygget 19,2 kW oplader.

Lucid har allerede testet bilens rækkevidde. Den er opgivet til 832 km efter den strenge nordamerikanske EPA-cyklus.

(Foto: Lucid Motors)

“Vi har designet absolut alt på Lucid Air internt for at gøre den så effektiv som muligt, fra drivværket til det aerodynamiske. Dermed har vi sat en ny elbilstandard, f.eks. med en rækkevidde på 832 kilometer,” siger Eric Bach, der er Lucid Motors’ chef for produktudvikling, i en pressemeddelelse.

Bilen har også en tovejs ladefunktion, så man kan overføre strøm flere veje – Vehicle-to-Grid og Vehicle-to-Vehicle – og den kan leveres med egen hjemme-ladestation, Lucid Connected Home Charging Station, med tovejs opladning.

(Foto: Lucid Motors)

Desuden har den noget, Lucid kalder Wunderbox, som skal gøre bilen kompatibel med alle offentlige ladestationer, også med understøttelse af 350 kW lynopladere.

Med hele 1000 hk skal bilen kunne klare 0-60 mph (0-96,6 km/t) på kun 2,5 sekunder, og tophastigheden skal være svimlende 320 km/t.

(Foto: Lucid Motors)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

0
Lyd & Billede
Scroll to Top