Lader hurtigere end konkurrenterne

Lanceres den 9. september.
Annonce
Annonce
forfatter

Det er nok de færreste, der har hørt om Lucid Motors, som er et ret nyt og ubeskrevet blad i bilverdenen, ligesom Tesla engang var. Lucids kommende elbil, Lucid Air, bliver produceret i Arizona, USA, og lanceres allerede den 9. september.

Den relativt store elbil konkurrerer skal bl.a. med Tesla Model S og lover at jorde Tesla på både rækkevidde og ladehastighed.

(Foto: Lucid Motors)

Den skal kunne oplades med en fart af 32 km pr. minut, eller 483 km på 20 minutters opladning. Drivlinjen fodres af en el-arkitektur på 900 volt, og Lucid Air har indbygget 19,2 kW oplader.

Lucid har allerede testet bilens rækkevidde. Den er opgivet til 832 km efter den strenge nordamerikanske EPA-cyklus.

(Foto: Lucid Motors)

“Vi har designet absolut alt på Lucid Air internt for at gøre den så effektiv som muligt, fra drivværket til det aerodynamiske. Dermed har vi sat en ny elbilstandard, f.eks. med en rækkevidde på 832 kilometer,” siger Eric Bach, der er Lucid Motors’ chef for produktudvikling, i en pressemeddelelse.

Bilen har også en tovejs ladefunktion, så man kan overføre strøm flere veje – Vehicle-to-Grid og Vehicle-to-Vehicle – og den kan leveres med egen hjemme-ladestation, Lucid Connected Home Charging Station, med tovejs opladning.

(Foto: Lucid Motors)

Desuden har den noget, Lucid kalder Wunderbox, som skal gøre bilen kompatibel med alle offentlige ladestationer, også med understøttelse af 350 kW lynopladere.

Med hele 1000 hk skal bilen kunne klare 0-60 mph (0-96,6 km/t) på kun 2,5 sekunder, og tophastigheden skal være svimlende 320 km/t.

(Foto: Lucid Motors)

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?