Search
Generic filters

Lader hurtigere end konkurrenterne

Lanceres den 9. september.

Det er nok de færreste, der har hørt om Lucid Motors, som er et ret nyt og ubeskrevet blad i bilverdenen, ligesom Tesla engang var. Lucids kommende elbil, Lucid Air, bliver produceret i Arizona, USA, og lanceres allerede den 9. september.

Den relativt store elbil konkurrerer skal bl.a. med Tesla Model S og lover at jorde Tesla på både rækkevidde og ladehastighed.

(Foto: Lucid Motors)

Den skal kunne oplades med en fart af 32 km pr. minut, eller 483 km på 20 minutters opladning. Drivlinjen fodres af en el-arkitektur på 900 volt, og Lucid Air har indbygget 19,2 kW oplader.

Lucid har allerede testet bilens rækkevidde. Den er opgivet til 832 km efter den strenge nordamerikanske EPA-cyklus.

(Foto: Lucid Motors)

“Vi har designet absolut alt på Lucid Air internt for at gøre den så effektiv som muligt, fra drivværket til det aerodynamiske. Dermed har vi sat en ny elbilstandard, f.eks. med en rækkevidde på 832 kilometer,” siger Eric Bach, der er Lucid Motors’ chef for produktudvikling, i en pressemeddelelse.

Bilen har også en tovejs ladefunktion, så man kan overføre strøm flere veje – Vehicle-to-Grid og Vehicle-to-Vehicle – og den kan leveres med egen hjemme-ladestation, Lucid Connected Home Charging Station, med tovejs opladning.

(Foto: Lucid Motors)

Desuden har den noget, Lucid kalder Wunderbox, som skal gøre bilen kompatibel med alle offentlige ladestationer, også med understøttelse af 350 kW lynopladere.

Med hele 1000 hk skal bilen kunne klare 0-60 mph (0-96,6 km/t) på kun 2,5 sekunder, og tophastigheden skal være svimlende 320 km/t.

(Foto: Lucid Motors)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  BMW i8

  Vejl.pris kr Økobil i benzinslugerklæder

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Vejl.pris 13126 kr Koncertsal på fire hjul

  Vanmoof S3

  Vejl.pris 14880 kr Til den høje

  Vanmoof X3

  Vejl.pris 14880 kr Til den lave
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.