Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Konceptbilen Opel Experimental viser fremtiden

Med sin nye konceptbil viser Opel i hvilken retning virksomheden ser sine kommende biler udvikle sig.

Skrevet af / 10/08/2023 - 17:01
Konceptbilen Opel Experimental viser fremtiden

Den nye konceptbil Opel Experimental har et moderne ydre, avanceret aerodynamik og et rummeligt, oplyst interiør med letvægtssæder og head-up display i forruden. Vi kan forvente at se mange af disse elementer i en eller anden form i fremtidige modeller.

Foto: Opel

Experiment-modellen er en firehjulstrukken elektrisk crossover baseret på elbilplatformen Stellantis. På ydersiden har den ingen krom, men derimod udvendig belysning og rene flader med dristige vinkler. Sidespejlene er udskiftet med 180-graders kameraer.

Vores nye Opel Experimental giver en mere ekstrem fortolkning af vores designfilosofi om at være dristig og stilfuld. Den former vores fremtidsvision. Mange af elementerne i dens design og tankegangen bag vil kunne ses i fremtidige produktionsbiler. Det udvendige design giver optimeret aerodynamik og giver en fordybende og følelsesmæssig oplevelse,” siger Mark Adams, Opels Vice President Design.

 

Ud over en aerodynamisk form har bilen aero-flaps for og bag, der effektiviserer luftstrømmen, samt en diffuser bag, der kan justeres for endnu større effektivitet.

Selv om dens ydre størrelsesmæssigt placerer Opel Experimental i C-segmentet, placerer interiøret den i D-segmentet. Letvægtssæder giver et slankere indtryk, og rattet kan fældes ind, når det ikke er i brug.

Foto: Opel

Det nuværende Pure Panel erstattes af Pure Experience, hvor information projiceres via augmented projection-teknologi i stedet for traditionelle skærme. Bilen gør i højere grad brug af stemmestyring og AI i stedet for konventionel betjening.

Modellen vil blive vist for første gang på IAA Mobility-messen i München i september.

Find mere detaljeret information i den engelske pressemeddelelse.

Læs også:

Opel Astra Sports Tourer Electric snart på vej

Sports Tourer Electric kan blive bilen, familien ønsker sig.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Scroll to Top