IONIQ bliver Hyundais nye elbilmærke

IONIQ bliver et dedikeret undermærke for elbiler, og den første bliver den kompakte SUV IONIQ 5.

Hyundai Motor Company skiller deres elbilproduktion ud under et helt separat mærke, IONIQ. Den første af bilerne, IONIQ 5, kommer tidligt i 2021.

I løbet af de næste fire år vil vi få tre helt nye bilmodeller at se, “og endnu flere innovative modeller vil komme i årene fremover”. Ifølge pressemeddelelsen er den hyppige lanceringsplan en konsekvens af hurtigt voksende efterspørgsel.

IONIQ 6. (Illustration: Hyundai)

Vi bliver bl.a. lovet ultrahurtig opladning, smarte og dedikerede interiørløsninger og ren batterienergi.

“IONIQ som mærke markerer et paradigmeskifte for elbilkunderne,” siger Wonhong Cho, der er global marketingdirektør i Hyundai. “Med fornyet fokus på livet i en opkoblet verden vil vi tilbyde elektriske oplevelser, der er helt i tråd med en miljøvenlig livsstil.”

Læs også Verdens sjoveste elbil? En elektrisk udgave af den fikse Mini Cooper S, med lydanlæg fra Harman Kardon – what's not to like?
Mini Cooper SE spread (foto Lasse Svendsen)

IONIQ genfødes

Da den første IONIQ blev lanceret i 2016, var det den første bil i verden, der tilbød valget mellem tre elektriske drivlinjer på én og samme platform: Hybrid, genopladelig hybrid eller ren elbil. For fremtiden vil IONIQ altså være en helelektrisk affære.

Hyundais konceptbil 45 er udgangspunktet for den kompakte SUV IONIQ 5. (Foto: Creative Commons)

IONIQ 5, derefter 6 og 7

Hyundais kommende elbiler får numeriske navne under det nye brand. Lige numre bruges til sedaner, mens ulige numre er forbeholdt SUV’er.

Den første model under det nye IONIQ-mærke er den kompakte familie-SUV IONIQ 5, som kommer i begyndelsen af 2021. Den er baseret på konceptbilen 45, der første gang blev vist på bilmessen i Frankfurt (IAA) i 2019. Konceptbilen var en hyldest til Hyundais allerførste konceptbil, Hyundai Pony Coupe Concept.

Parametric Pixels kaldes IONIQs unikke opbygning af kørelysene. (Foto: Hyundai)

IONIQ 5 er inspireret af fortiden, integreret med, hvad Hyundai selv mener er “banebrydende løsninger”, såsom kørelys dannet af parametriske pixels. Det er et helt unikt designelement, der skal benyttes på alle IONIQ-modeller.

I 2022 kommer den sporty sedan IONIQ 6, som er baseret på den elektriske konceptbil Prophecy, der blev vist frem i marts 2020. Prophecys eksteriørdesign er kendetegnet af en “ikonisk silhuet med perfekte proportioner”. Derefter kommer den store SUV IONIQ 7 i begyndelsen af 2024.

Konceptbilen Hyundai Prophecy er udgangspunktet for den kommende IONIQ 6. (Foto: Hyundai)

IONIQ-modellerne knyttes sammen af temaet “Timeless Design”. Bilerne vil alle være inspireret af fortiden, men skal samtidig være broer til fremtiden.

hyundai.dk

(Illustration: Hyundai)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Lad dig ikke narre af størrelsen – Phono Box RS2 har alt, hvad en vinylentusiast har brug for.
  Har du lige købt et nyt 4K-TV? Så kan du indvie det med WHAM!’s “Last Christmas” i remastered 4K-version!
  Stereoanlægget i Jimi Hendrix’ soveværelse i London lyder nu, præcis som det gjorde, da han lyttede til det.
  Det her har de aldrig gjort før, i hvert fald ikke på denne måde.
  Alle vil have hårde pakker til jul, også vi. Derfor har vi sammensat den fedeste ønskeliste, vi kunne komme på.
  Det er slut for Europas største fotomesse.
  AKM’s DAC-fabrik er brændt, hvilket vil hæmme producenterne i flere måneder. Sådan reagerer hi-fi-branchen.
  Parlamentet ønsker at skabe mere bæredygtighed ved at fremme genbrug og reparation og ved at bekæmpe praksisser, der forkorter varers levetid.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Honda e

  Vejl.pris 299500 kr Teknologifest på fire hjul

  BMW i8

  Vejl.pris kr Økobil i benzinslugerklæder

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Vejl.pris 13126 kr Koncertsal på fire hjul

  Vanmoof S3

  Vejl.pris 14880 kr Til den høje
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.