Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

IONIQ bliver Hyundais nye elbilmærke

IONIQ bliver et dedikeret undermærke for elbiler, og den første bliver den kompakte SUV IONIQ 5.

Skrevet af / 11/08/2020 - 09:50
IONIQ bliver Hyundais nye elbilmærke

Hyundai Motor Company skiller deres elbilproduktion ud under et helt separat mærke, IONIQ. Den første af bilerne, IONIQ 5, kommer tidligt i 2021.

I løbet af de næste fire år vil vi få tre helt nye bilmodeller at se, “og endnu flere innovative modeller vil komme i årene fremover”. Ifølge pressemeddelelsen er den hyppige lanceringsplan en konsekvens af hurtigt voksende efterspørgsel.

IONIQ 6. (Illustration: Hyundai)

Vi bliver bl.a. lovet ultrahurtig opladning, smarte og dedikerede interiørløsninger og ren batterienergi.

“IONIQ som mærke markerer et paradigmeskifte for elbilkunderne,” siger Wonhong Cho, der er global marketingdirektør i Hyundai. “Med fornyet fokus på livet i en opkoblet verden vil vi tilbyde elektriske oplevelser, der er helt i tråd med en miljøvenlig livsstil.”

Læs også Verdens sjoveste elbil? En elektrisk udgave af den fikse Mini Cooper S, med lydanlæg fra Harman Kardon – what's not to like?

IONIQ genfødes

Da den første IONIQ blev lanceret i 2016, var det den første bil i verden, der tilbød valget mellem tre elektriske drivlinjer på én og samme platform: Hybrid, genopladelig hybrid eller ren elbil. For fremtiden vil IONIQ altså være en helelektrisk affære.

Hyundais konceptbil 45 er udgangspunktet for den kompakte SUV IONIQ 5. (Foto: Creative Commons)

IONIQ 5, derefter 6 og 7

Hyundais kommende elbiler får numeriske navne under det nye brand. Lige numre bruges til sedaner, mens ulige numre er forbeholdt SUV’er.

Den første model under det nye IONIQ-mærke er den kompakte familie-SUV IONIQ 5, som kommer i begyndelsen af 2021. Den er baseret på konceptbilen 45, der første gang blev vist på bilmessen i Frankfurt (IAA) i 2019. Konceptbilen var en hyldest til Hyundais allerførste konceptbil, Hyundai Pony Coupe Concept.

Parametric Pixels kaldes IONIQs unikke opbygning af kørelysene. (Foto: Hyundai)

IONIQ 5 er inspireret af fortiden, integreret med, hvad Hyundai selv mener er “banebrydende løsninger”, såsom kørelys dannet af parametriske pixels. Det er et helt unikt designelement, der skal benyttes på alle IONIQ-modeller.

I 2022 kommer den sporty sedan IONIQ 6, som er baseret på den elektriske konceptbil Prophecy, der blev vist frem i marts 2020. Prophecys eksteriørdesign er kendetegnet af en “ikonisk silhuet med perfekte proportioner”. Derefter kommer den store SUV IONIQ 7 i begyndelsen af 2024.

Konceptbilen Hyundai Prophecy er udgangspunktet for den kommende IONIQ 6. (Foto: Hyundai)

IONIQ-modellerne knyttes sammen af temaet “Timeless Design”. Bilerne vil alle være inspireret af fortiden, men skal samtidig være broer til fremtiden.

hyundai.dk

(Illustration: Hyundai)
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top