Ioniq 5 kan bestilles om en uge

Hyundai Ioniq 5 lanceres den 23. februar.
Annonce
Annonce
forfatter

I dag har Hyundai præsenteret mere info om den kommende elbil Ioniq 5. Lanceringsdatoen er klar, og en teaser af interiøret er også kommet.

Den elektriske familie-SUV Ioniq 5 adskiller sig fra andre store crossovere med sin “ekstremt lange akselafstand og sit flade gulv”. Både fører og forsædepassager kan stige ind, i hvilken side de vil, da det flade gulv gør det muligt at skubbe midterkonsollen frem og tilbage. Praktisk, hvis bilen f.eks. står på en trang parkeringsplads.

Den nye midterkonsol kaldes Universal Island og er blevet et nøgle-element i Ioniq 5s funktionelle interiør.

Læs også
Sådan bliver Hyundai Ioniq 5 Skal udfordre Volkswagen og Skoda.

Forsæderne har fuld elektronisk justering. De kan begge lænes bagover til en optimal hvilestilling med en “næsten vægtløs følelse”. Hyundai har også reduceret tykkelsen på sæderyggene med 30 procent for at give endnu bedre plads på bagsædet.

Vi bliver lovet, at sæderne har en række justerings- og justeringsmuligheder, som gør det lettere at tilpasse dem til ens kropsform og behov.

Annonce
I Ioniq 5 kan hele midterkonsollen flyttes, hvilket gør det let at stige ind fra begge sider. (Foto: Hyundai)

Miljøvenlige materialer

For at understrege elbilers miljøvenlige aspekt er valget faldet på så miljøvenlige materialer som muligt inde i bilen. Lædersæderne er bl.a. farvet og behandlet med planteolieekstrakt fra hørfrø. Her finder man også uld, sukkerrør og materiale fra genbrugte plastflasker.

Knapper, ratdetaljer, dørpaneler og elementer i instrumentbrættet er lakeret med en organisk polyurethan-maling lavet af raps- og majsolie.

(Foto: Hyundai)

Lancering og levering

I Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Holland og Norge (som jo er det land, der køber flest elbiler i forhold til befolkningsstørrelsen) vil man kunne få en tidlig version af bilen kaldet Project 45 allerede til sommer, men det gælder desværre ikke i Danmark og resten af Norden.

Den officielle lancering af Ioniq 5 finder sted på Hyundais hjemmeside den 23. februar kl. 8.00. Her regner vi også med at få at vide, hvornår bilen kan bestilles og leveres herhjemme.

hyundai.dk

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
Pro-Ject har opgraderet retro-pladespilleren The Classic og skabt et af de bedste køb i klassen.
Et bedre phono-trin kan være det, der skal til for at løfte selv de mindste nuancer ud af rillerne på vinylen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!
Canon opgraderer EOS M50 med en række nye videofunktioner.
Rygtet vil vide, at Sony WF-1000XM4 er lige rundt om hjørnet.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Med radar og 3D-teknologi får du fuld kontrol med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe på vores breddegrader.
Elektrostatiske hovedtelefoner fra Japanske Stax kan igen købes i Skandinavien.
Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.
Med lanceringen af Star kan Disney+ tilbyde 300 “nye” film- og serietitler – inklusive Die Hard og Big Sky.
Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV får god plads og sætter sikkerheden i fokus. Lyden er fra Bose!