Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Hyundai Ioniq 5 lanceres til februar

Skal udfordre Volkswagen og Skoda.

Hyundai har frigivet de første billeder af Ioniq 5, den elektriske SUV, der lanceres i næste måned, og heldigvis ligner den meget Concept 45, som Hyundai viste frem i Frankfurt i 2019.

Den kompakte SUV har firehjulstræk og placerer sig i samme segment som Volkswagen iD.4, Skoda Enyaq og Volvo XC40 Recharge.

De lige linjer med klare retro-vibes minder lidt om producentens Pony Coupe fra midten af 1970’erne, og Hyundai siger, at de faktisk har hentet inspiration til bl.a. interiøret derfra.

Netop interiøret har vi ikke et billede af, men konceptbilen var udstyret med en flydende skærm på et instrumentbræt, der ikke så lige så hightech ud som på mange andre konceptbiler.

Porsche Taycan: Elektrochok-agtig lydoplevelse Porsches nye super-elbil kan fås med premium-lydanlæg fra Bose eller Burmester. Vi har testet begge dele!

Ioniq 5 er bygget på Hyundais E-GMP-platform, der understøtter fra 400 til 800 volt teknologi – svarende til Porsche Taycan – og understøtter op til 350 kW hurtigopladning. Det skulle give en ladehastighed på 18 minutter fra 10 til 80 procent batterikapacitet.

Annonce

Ydelsen er heller ikke noget at kimse af. 0-100 km/t på 5,3 sekunder er meget respektabelt for en el-SUV, som her er vist med 20 tommers alufælge og elektroniske sidespejle med indbygget kamera.

De karakteristiske firkantede pixel-forlygter fra konceptbilen er videreført på Ioniq 5, som sandsynligvis vil få en rækkevidde på op til 550 km med den største batteripakke.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 Comment

  1. Erik

    15/01/2021 at 12:12

    Hej med en meget stor mangel og især for alle danske bilister

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Skal udfordre Volkswagen og Skoda.

Skal udfordre Volkswagen og Skoda.

Skal udfordre Volkswagen og Skoda.

Skal udfordre Volkswagen og Skoda.

Skal udfordre Volkswagen og Skoda.

Skal udfordre Volkswagen og Skoda.

Skal udfordre Volkswagen og Skoda.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.