Hyundai Ioniq 5 lanceres til februar

Skal udfordre Volkswagen og Skoda.
Annonce
Annonce
forfatter

Hyundai har frigivet de første billeder af Ioniq 5, den elektriske SUV, der lanceres i næste måned, og heldigvis ligner den meget Concept 45, som Hyundai viste frem i Frankfurt i 2019.

Den kompakte SUV har firehjulstræk og placerer sig i samme segment som Volkswagen iD.4, Skoda Enyaq og Volvo XC40 Recharge.

De lige linjer med klare retro-vibes minder lidt om producentens Pony Coupe fra midten af 1970’erne, og Hyundai siger, at de faktisk har hentet inspiration til bl.a. interiøret derfra.

Netop interiøret har vi ikke et billede af, men konceptbilen var udstyret med en flydende skærm på et instrumentbræt, der ikke så lige så hightech ud som på mange andre konceptbiler.

Læs også
Porsche Taycan: Elektrochok-agtig lydoplevelse Porsches nye super-elbil kan fås med premium-lydanlæg fra Bose eller Burmester. Vi har testet begge dele!

Ioniq 5 er bygget på Hyundais E-GMP-platform, der understøtter fra 400 til 800 volt teknologi – svarende til Porsche Taycan – og understøtter op til 350 kW hurtigopladning. Det skulle give en ladehastighed på 18 minutter fra 10 til 80 procent batterikapacitet.

Ydelsen er heller ikke noget at kimse af. 0-100 km/t på 5,3 sekunder er meget respektabelt for en el-SUV, som her er vist med 20 tommers alufælge og elektroniske sidespejle med indbygget kamera.

De karakteristiske firkantede pixel-forlygter fra konceptbilen er videreført på Ioniq 5, som sandsynligvis vil få en rækkevidde på op til 550 km med den største batteripakke.

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Specielle jubilæumsmodeller fra Gryphon.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.