TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

High Premium Sonus faber Sound System i Maserati GranTurismo

Skræddersyet anlæg på 1.195 watt med 19 højttalere.

forfatter
Publiceret 21/02/2023 - 14:38

Maserati og Sonus faber er et naturligt match. Den ikoniske sportsvognsproducent og Italiens mest kendte high-end højttalerproducent har tidligere stukket hovederne sammen for at skræddersy lydanlæg til flere Maserati-modeller. Den lynhurtige tosæders MC20 og den mere familievenlige Grecale får snart følgeskab af 2+2 coupeen GranTurismo.

Alle tre bilmodeller vil kunne fås med enten benzinmotor eller med helelektrisk drivlinje. De elektriske vil blive kaldt Folgore, som betyder lyn på italiensk.

Købere af Maserati GranTurismo kan – uanset drivlinje – vælge mellem to nye lydanlæg fra Sonus faber.

Foto: Sonus faber

Mario Passarelli, som er udviklingschef hos Sonus faber, siger i en pressemeddelelse, at begge anlæg er tunet til den samme høje kvalitetsstandard, de altid bruger. Med Sonus fabers præcise målinger og fasekorrekte filosofi skal anlægget levere klarhed og ydelse uden øretræthet, i et tredimensionelt lydbillede.

“Jeg er tryg ved, at det omfattende arbejde, vi har gjort sammen med teamet fra Maserati, vil give GranTurismo-kunderne en ægte live-oplevelse med vores karakteristiske naturlige lydkarakter.”

Foto: Sonus faber

GranTurismo kan leveres med det, Sonus faber kalder Premium Audio System. Det er bygget op med 14 højttalere, som drives af tilsammen 860 watt effekt. Det bør være nok for de fleste, vi taler trods alt alt om en firesæders og ikke en enorm SUV. Men det er altid nogle, som vil have mer, og her Sonus faber og Maserati tilbyde et High Premium Audio System.

Her er der tilsammen 19 højttalere, 1.195 (!) watt effekt, alt i den samme kabine.

Foto: Sonus faber

Sonus faber har også lagt to lydprofiler ind i Premium Audio-anlægget: Amati og Guarneri, opkaldt efter violinbyggere i Cremona. Højttalerne i Premium Audio-anlægget er fordelt på to diskanter, tre mellemtoneenheder og to basenheder foran, mens de to bagi får to diskanter og to mellemtoner. To mellemtoner bruges også til 2D-surround, og bagest sidder der en subwoofer, som alene råder over 200 watt.

High Premium Audio System

Foto: Sonus faber

Det største anlæg, High Premium, har fået lydprofiler kaldet Reference og Extrema (EX3MA). Her er de 19 højttalerenheder af endnu højere kvalitet, og de er fordelt på tre diskanter foran, tre mellemtoneenheder, to højdekanaler og to basenheder. Bagi sidder det to diskanter og to mellemtoner. To mellemtoner til giver anlægget 3D-surround, og allerbagest sidder en subwoofer drevet af 200 watt.

Foto: Sonus faber

Læs også:

Maserati Grecale Folgore med Sonus faber

Et Sonus faber-anlæg på fire Maserati-hjul!

Vi har afprøvet Sonus faber-anlægget til Maserati.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Flagskib i SUV-format Den elektriske S-klasse fås nu endelig som SUV. Er der stadig noget at betænke sig på?
Volkswagens nyeste bliver meget billig En kompakt og prisvenlig elbil i Polo-størrelse ventes i 2025 - billigere og større end du tror
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke køre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den hurtigste eller mest udholdende elektriske SUV, men hvilken komfort!
Svensk Easee-forbud kan påvirke Danmark Salgsforbud mod Easee-ladebokse i Sverige grundet mangelfuld fejlstrømssikring.
BMW bekræfter i5 Den elektriske 5-serie nærmer sig.
Følg Lyd & Billede