Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Fire nye Segways til de største gadget-fans

Alle fire køretøjer, en el-knallert og tre el-scootere, styres selvfølgelig via din mobil.

Skrevet af / 14/09/2021 - 17:06
Fire nye Segways til de største gadget-fans

Segway er et firmanavn, de fleste tech-interesserede kender. Specielt er firmaet kendt for det specielle tohjulede transportmiddel, der i folkemunde bare kaldes en ‘Segway’, men som helt korrekt hedder en Segway PT (hvilket står for ‘Personal Transporter’).

Det er den amerikanske opfinder Dean Kamen, som bl.a. stod bag den allerførste insulinpumpe, der i december 2001 lancerede Segway’en. Kamens mest kendte citat stammer fra Time Magazine, hvor han forudså, at Segway ville være det samme fremskridt i forhold til bilen, som bilen i sin tid havde været i forhold til heste og hestevogne.

Segway
En Segway i2 PT er det køretøj, vi normalt tænker på, når vi hører ordet ‘Segway’. (Foto: Segway)

Sådan gik det ikke, nærmest tværtimod – bl.a. mistede den daværende direktør for firmaet, Jimmy Heselden, livet i 2010, da han ved et uheld kørte ud over en klippe på netop en Segway – og i 2015 blev firmaet opkøbt af den kinesiske konkurrent Ninebot, som i 2020 helt indstillede produktionen af det ikoniske produkt. På 20 år blev der kun solgt i alt 140.000 enheder på verdensplan, så ud fra et økonomisk synspunkt var det nok en klog beslutning.

I stedet satser Segway nu på andre produkter inden for elektrisk mobilitet, heriblandt elektriske scootere og knallerter, som nu kan købes på det danske marked.

Segway E110SE Launch Edition
Segway E110SE Launch Edition. (Foto: Segway)

Tre el-scootere og en el-knallert

Det drejer sig om Segway E110SE, Segway E110SE Launch Edition og Segway E125S, der alle tre er el-scootere, samt el-knallerten Segway B110S.

De to førstnævnte scootere er identiske for så vidt angår udseendet, men E110SE Launch Edition har pga et større batteri (1824 Wh) en rækkevidde på op til 97 km på en fuld opladning, hvor den almindelige model med et batteri på 1440 Wh må nøjes med 75 km. Til fælles har de et stort bagagerum på 27 liter, en motorkraft på 1,5 kW samt et tophastighed på enten 25 eller 45 km/t.

Segway E125S
Segway E125S. (Foto: Segway)

Segway E125S kommer med to batterier, hvilket giver el-scooteren en rækkevidde på hele 140 km, og den kommer også med ABS-bremser samt bredere og større dæk end de to andre modeller. Motoren er også kraftigere (3 kW), men af lovgivningsmæssige grunde er tophastigheden stadig fastsat til enten 25 eller 45 km/t.

El-knallerten Segway B110S er en del slankere end de tre el-scootere, og har derfor en rækkevidde på op til 105 km, selvom den kommer med samme størrelse batteri som Segway E110SE (1440 Wh). Tophastigheden er også den samme til trods for den noget mindre motor, der har en maksimal ydelse på 850 W.

Batteriet på alle modeller kan afmonteres og lades hjemme i stuen.

Batteriet på alle modeller kan afmonteres og lades hjemme i stuen. (Foto: Segway)

Smarte funktioner

Alle fire Segways er udstyret med en LED-farveskærm på styret, der giver overblik over bl.a. hastighed, batteriniveau, tilstand, Bluetooth-forbindelse osv.

Man kan selvfølgelig forbinde sit køretøj med mobilen, hvor Segway-Ninebot-app’en bl.a. indeholder det såkaldte Airlock-system, der gør en fysisk nøgle overflødig.

Derudover giver app’en dig alle relevante oplysninger om din el-scooter eller -knallert – såsom hvor man parkerede, hvor lang rækkevidde man har tilbage, data fra hver tur, servicestationer, etc.

Køretøjet er også tyveribeskyttet med AHRS-systemet (Attitude and Heading Reference System), som bygger på et integreret 4G-SIM-kort, sensorer og en GPS-forbindelse. På den må får man bl.a. besked via sin app, hvis scooteren eller knallerten pludselig skifter position.

Segway B110S
Segway B110S. (Foto: Segway)

Pris og tilgængelighed

Alle fire køretøjer fås som hhv. 25 km/t- og 45 km/t-model. El-knallerten Segway B110S koster 15.999 kroner, mens de tre el-scootere koster fra 21.999 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top