TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ferrari Purosangue får Burmester-lydanlæg

Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.

forfatter
Publiceret 14/09/2022 - 13:57

Så er den her. Ferraris første SUV – eller er det nu også det? Ferrari selv bryder sig ikke om at tænke på Purosangue som en SUV, og hvis man sætter den ved siden af en ​​Bentley Bentayga, forstår man måske, hvorfor Ferraris marketingchef, Enrico Galliera, insisterer på, at det ikke er en SUV.

Selvom længden når de fem meter, er Purosanguen ikke mere end 159 cm høj, og frihøjden er ikke just egnet til at følge en Range Rover gennem ujævnt terræn.

Ferrari kalder den snarere en GT, med fire døre og fire sæder, altså 2+2, og der er ikke sparet på motorkraften. En selvåndende V12-motor yder 715 hk til alle fire hjul, og formår at flytte den to tons tunge Ferrari fra nul til hundrede på 3,3 sekunder. Tophastighed? 310 km/t.

Ferrari 2
(Foto: Ferrari)

Burmester lydanlæg

Ikke overraskende leveres en Purosangue med moderne infotainment-system, med både Apple CarPlay og Android Auto. Den har også et heftigt Burmester-system, som med sikkerhed vil underholde de fire i lædersæderne hele vejen til Rivieraen.

Burmester 3D High-End Surround Sound System, hedder det, og det er et meget kraftigere system, end de fleste har derhjemme.

Systemet er bygget op med i alt 1420 watt forstærkereffekt, fordelt på 21 skræddersyede højttalere, herunder Burmesters egen bånddiskant. Det er ikke ligefrem almindeligt i en bil, selv på dette niveau.

Ferrari 1
(Foto: Ferrari)

Højttalerne i taget vil bidrage til 3D-lyden, eller surround som man også kan kalde det, og en separat subwoofer med equalizer kan gennemryste passagererne godt og grundigt. Lyden kan naturligvis tilpasses enhver smag, og systemet, som styres fra touchskærmen, har adskillige standard-lydprofiler: Pure, Live, Comfort, Surround, 3D Surround, Precise Bass og Stage Plus, udover en VIP-tilstand, der centrerer lydbilledet omkring føreren.

Ferrari 3
(Foto: Ferrari)

Det bliver bestemt ikke en billig affære at anskaffe sig en Purosangue, hvis man overhovedet kan få fat i en. Galliera siger i pressemeddelelsen, at Ferrarien, som mange har ventet på, primært vil gå til eksisterende kunder, og formentlig ikke til en tilfældig influencer.

Prisen starter ved 390.000 Euro.

Omregnet til lokal valuta plus afgifter betyder det et prisniveau fra omkring tre-fire millioner kroner. Men så får du heller ikke kun en Ferrari med plads til hele familien og 473 liter bagage, men også et helt fantastisk lydanlæg.

Ferrari 5
(Foto: Ferrari)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Maserati Grecale Folgore med Sonus faber

Et Sonus faber-anlæg på fire Maserati-hjul!

Vi har afprøvet Sonus faber-anlægget til Maserati.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede