Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Eve Air bygger fabrik til flyvende biler i Brasilien

Flyvende biler er et skridt tættere på at blive en realitet. Eve Air bygger en fabrik til produktion.

Skrevet af / 22/07/2023 - 12:40
Eve Air bygger fabrik til flyvende biler i Brasilien

Flyvende biler har længe været en fremtidsvision – for eksempel som i tegnefilmserien The Jetsons fra 1960’erne. I dag er det de færreste, der tror, at privatpersoner vil suse rundt i dem. I stedet ser man dem som et alternativ til taxaer i overbelastede byer, på samme måde som der i dag findes helikoptertjenester. De flyvende biler er tænkt som et enklere og billigere alternativ og i branchen forestiller man sig, at de skal kunne dække behovet når der er tale om ture i prisklassen 50-100 euro.

En af de virksomheder, der er kommet langt med at bygge eVTOL-køretøjer (electric vertical take-off and landing), er brasilianske Eve Air Mobility. Det, der gør det troværdigt denne gang er, at det ikke er endnu en start-up virksomhed i en garage. Det er faktisk et datterselskab af Embraer, verdens tredjestørste flyproducent efter Boeing og Airbus.

Læs også Flyvende bil et skridt nærmere virkeligheden Eve er måske ikke først med en flyvende bil, men luftfartsindustrien tror på deres prototype.

Det køretøj, firmaet ønsker at bygge, er en hybrid mellem en helikopter og en kæmpe drone med plads til seks passagerer. Elektrisk fremdrift vil gøre fartøjet mere støjsvagt og frem for alt emissionsfrit. Eve Air Mobility har allerede ordrer på 3.000 køretøjer.

(Foto: Eve Air Mobility)

Det betyder, at man nu er i gang med forberedelser til rent faktisk at bygge dem. Det sker ved at udvide Embraers fabrik uden for São Paulo i Brasilien. Området blev valgt på grund af dets nærhed til store veje og jernbaner samt adgang til Embraers ressourcer. For at optimere produktionen har virksomheden det seneste år arbejdet sammen med Porsche Consulting for at hjælpe med produktions- og logistikstrategier.

Kilde: Pressemeddelelse

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi har set Xiaomis elbil

Apple Car er skrottet

NIO vil stabilisere elnettet

Ikonisk bil bliver billig

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

0
Scroll to Top