Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Endelig: Google Maps giver den smarteste rute for elbiler

Nu får du at vide, hvor kraftige ladere der er på din rute.

Skrevet af / 09/02/2023 - 14:50
Endelig: Google Maps giver den smarteste rute for elbiler

Google har gjort sin korttjeneste mere brugervenlig for elbilchauffører ved give information om ladekapacitet på ladestationerne langs ruten. Ladestationer med 150 kW eller højere bliver nu mærket ‘Meget hurtig’.

Biler med infotainmentsystemet Android Automotive indbygget får ekstra funktionalitet. Her kan kortsystemet nemlig bruge information om rækkevidde og tilbageværende batteritid til at foreslå det næste ladestop på vejen.

Læs også Giganternes kamp - krig på AI Nu trækkes fronterne op: Hvem har den stærkeste kunstige intelligens - Google eller Microsoft?

Google Maps bliver bedst i disse biler

Foreløbig gælder det biler fra bl.a. Polestar, Volvo og Renault, mens Honda og Ford også er på vej (forvent Android Automotive i Fords kommende elbilmodeller, og fra 2024-udgaven af Mustang Mach-e).

Hidtil har det at finde en ladestation via Google Maps været en bøvlet affære. Man kan for eksempel søge efter ladestationer fra et specifikt selskab, man ved plejer at have effektive hurtigladere. Men så kan du pludselig alligevel ankomme til en elendig 22 kW-lader eller endnu langsommere. Eller endda til en, som er låst inde i et privat parkeringshus.

google-maps-ev-charging-station-functionality
Ladestationer med kapacitet på 150 kW eller mere mærkes ‘very fast’. (Foto: Google)

Med andre ord vil brugere af Google maps endelig kunne få en enklere lade-hverdag, som den Tesla-ejere har taget for givet, siden Supercharger-netværket åbnede i 2012.

Google vil tage det hele et skridt længere ved at give information om, hvilke POI’er (points of interest) langs ruten, f.eks. restauranter og indkøbscentre, der giver mulighed for hurtigladning på stedet.

Læs også Verdens første GPS til elbiler Sygic Navigation er først ude med en elbil-indstilling, der gør livet lettere for elbilister.

Mere udvidet virkelighed for mobilkortet

En anden funktion, som er på vej, er noget Google kalder ‘glanceable directions’, eller rutebeskrivelse med et kig, om du vil. Peg mobilen mod en afkørsel, for eksempel, og du får besked om, hvornår du er fremme ved målet, hvis du vælger at køre den vej. Også på en låst skærm. Dette kommer både til Android- og iOS-enheder.

Kilde: Green Car Reports

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Scroll to Top