Search
Generic filters

Verdens første GPS til elbiler

Sygic Navigation er først ude med en elbil-indstilling, der gør livet lettere for elbilister.

I en verden, hvor alle bruger Google Maps eller Apple Maps – og lejlighedsvis Garmin – er det let at glemme, at der findes andre udbydere af GPS-navigation. En af dem er Sygic, og ifølge dem selv guider de over 200 millioner bilister rundt om i verden.

Nu kommer Sygic som de første med en “Electric Vehicle Mode” med fuldt integreret ladetjeneste.

Kræver måske Premium-app’en

Sygics GPS-app kan downloades gratis, og så kan man downloade kort til et land. Sygic siger, at alle brugere kan benytte EV Mode gratis, hvilket må betyde, at gratisversionen af app’en kan dette.

Men da vi downloadede Sygic Navigation, var denne funktion ikke at finde i app’en. Vi afventer svar på, om man faktisk har brug for en premium-version af app’en, for at det fungerer her til lands, eller om EV Mode simpelthen ikke er rullet ud i Norden endnu.

Læs også Her er en radio med Apple CarPlay til din klassiske Porsche! Pimp den gamle Porsche i garagen med ny radio, som har Bluetooth, DAB+ og Apple CarPlay.

At opgradere app’en til Premium koster normalt 50 euro for kort over hele Europa uden trafikinfo, 80 euro med trafikinfo og 100 euro for verdenskort med trafikinfo. Men indimellem er priserne kraftigt nedsat. Frem til den 17. maj koster ovennævnte f.eks. henholdsvis 11, 15 og 20 euro.

Sygic ved en masse om din bil

I EV Mode kan du vælge din bilmodel ud fra en omfattende database med foruddefinerede specifikationer for elbiler og plug-in hybridbiler. Inklusive oplysninger om batteri- og ladekapacitet, gennemsnitligt forbrug og stiktype.

Brugeren kan også justere alle parametre baseret på sine egne oplevelser. Man behøver ikke at installere eller registrere sig i andre apps.

Du fortæller GPS-app’en, hvor du vil hen, og så beregner den ruten med anbefalede ladestationer på vejen baseret på bilens rækkevidde, og hvilken ladestandard den bruger. Opladning og betaling skulle være muligt direkte i app’en.

I fremtiden vil Sygic tilføje mere dedikerede funktioner til elbiler og lave en alt-i-en køreassistent, der hjælper bilisterne med at kende den nøjagtige rækkevidde på længere ture ved at vurdere kørestil, vejrforhold, trafik og andre relevante faktorer. Og dermed gøre overgangen fra biler med forbrændingsmotor lettere for brugerne.

 

Busbaner

En funktion, som mange måske ønsker mere end noget andet, er en GPS, der kan beregne den hurtigste rute for elbilister, som inkluderer busbaner, hvor det er tilladt at bruge dem.

Hvorvidt Sygic har planer om dette, ved vi ikke, men senere på året lover de at komme med “en anden vigtig funktion for elbiler baseret på samarbejde med udvalgte bilproducenter, der adresserer rækkeviddeangst ved hjælp af avancerede rutealgoritmer, som er skræddersyet til elektrisk mobilitet”.

Tilgængelig i Norden?

Vi afventer stadig svar på, hvorvidt, hvornår og hvordan EV Mode bliver tilgængelig i Norden. Og om app’en giver fuld funktionalitet, inklusive betaling ved ladestanderne.

Download Sygics navigations-app her.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  BMW i8

  Vejl.pris kr Økobil i benzinslugerklæder

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Vejl.pris 13126 kr Koncertsal på fire hjul

  Vanmoof S3

  Vejl.pris 14880 kr Til den høje

  Vanmoof X3

  Vejl.pris 14880 kr Til den lave
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.