Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Superfleksible elbiler med Kia PBV

På CES præsenterede Kia et helt nyt koncept for fleksibel mobilitet. Kia PBV'er kan være en taxa om dagen, en varevogn om natten og en familiebil i weekenden.

Skrevet af / 11/01/2024 - 12:05
CES 2024: Superfleksible elbiler med Kia PBV

Under navnet Platform Beyond Vehicle (PBV) vil Kia imødekomme forskellige transportbehov på en helt ny måde.

Kia PBV-platformen er modulopbygget, så det samme chassis nemt kan omdannes til alt fra en taxa til en varevogn og en familiebil. Teknologien kaldes “Easy Swap” og er baseret på udskiftelige moduler, der er fastgjort til chassiset. På den måde kan bilen f.eks. være en taxa om dagen, en varevogn om natten og en familiebil i weekenden.

Kia PBV PV1_PV7 exterior docking
(Foto: Kia)

Skal sættes i produktion

Kia fremviste fem PBV-koncepter på CES, herunder Concept PV5, PV7 og PV1. Og der er allerede planer om at sætte bilerne i produktion. PV5 er planlagt til at gå i produktion så tidligt som i 2025. Modellen er en fleksibel elbil, der er optimeret til transport over længere afstande.

Læs også Snart kan du købe elbil med indbygget flyvende miniquadrokopter Den ene nye elbil fra Xpeng ligner en Cybertruck og gemmer på en flyvende miniquadrokopter. Den anden er en vaskeægte flyvende bil.

Ifølge Kias CEO vil PBV-satsningen revolutionere mobilitetsindustrien. Virksomheden ser store muligheder for skræddersyede løsninger baseret på kundernes individuelle behov. Kia investerer kraftigt i bæredygtighed i PBV-projektet, herunder brugen af genbrugsmaterialer.

De udstillede konceptbiler bar præg af funktionelt og robust design med fokus på enkelhed og anvendelighed. Store skydedøre med god adgang til et rummeligt og fleksibelt lastrum.

Kia PBV PV5 HR exterior
Kia PV5 bliver den første bil på den nye platform. (Foto: Kia)

Kia PBV: Første model kommer i 2025

Kias PBV-initiativ består af tre faser. Fase et introducerer PV5-modellen, mens fase to involverer en udvidelse af PBV-sortimentet og introduktionen af skræddersyede AI-baserede mobilitetsplatforme. I fase tre vil PBV’erne blive integreret i fremtidens smarte bymiljøer med selvkørende biler.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top