Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Xpeng lancerer to flyvende elbiler

Den ene nye elbil fra Xpeng ligner en Cybertruck og gemmer på en flyvende miniquadrokopter. Den anden er en vaskeægte flyvende bil.

Skrevet af / 10/01/2024 - 16:38
CES 2024: Xpeng lancerer to flyvende elbiler

Den kinesiske elbilproducent Xpeng har højtflyvende planer for fremtidens mobilitet. I bogstavelig forstand, hvilket vi allerede har fået demonstreret, da kineserne fremviste en prototype på en flyvende elbil på GITEX 2022 i Dubai.

På CES 2024 i Las Vegas går Xpeng imidlertid skridtet videre. Kineserne har i hvert netop annonceret, at helt almindelige forbrugere fra slutningen af i år vil kunne forudbestille den såkaldte ‘Land Aircraft Carrier’ – med forventet levering i slutningen af 2025.

(Foto: Xpeng)

Land Aircraft Carrier

Umiddelbart ligner Xpeng Land Aircraft Carrier en Cybertruck på steroider, men den er skam fra Xpeng, og kineserne forsikrer, at der ikke blot er tale om endnu en konceptbil, som den vi fik at se i Dubai.

This is not merely another concept unveiled, but a true tangible step forward. Having completed all key tests of the R&D validation phase, this modular flying car has now entered the preparation stage for mass production,” skriver Xpeng i en pressemeddelelse.

Der er tale om en modulær elektrisk bil, som i sig selv har plads til fire til fem passagerer, har tre aksler og seks dæk (med 6×6 all-wheel drive) samt plads til det såkaldte ‘Air module’ i bagenden.

(Foto: Xpeng)

‘Luftmodulet’, der i bund og grund er en selvstændig quadrokopter i ministørrelse, er fuldelektrisk, kan lette lodret ligesom en helikopter og har plads til to personer i det lille cockpit med store vinduer og et 270° panoramablik.

Xpeng AEROHT eVTOL

Xpeng havde også en vaskeægte flyvende bil med på messen i Las Vegas, den såkaldte AEROHT eVTOL. Den kan ikke forudbestilles endnu, men blev fremvist live for de måbende deltagere.

(Foto: Xpeng)

AEROHT eVTOL har fire indbyggede rotorarme, som er foldet sammen under taget, når elbilen kører på vejene.

Når rotorarmene foldes ud, forvandles AEROHT eVTOL til en stor quadrokopter, som skal kunne lette og lande lodret ligesom en helikopter.

(Foto: Xpeng)

Today, we’re thrilled to unveil our two latest innovations which will take everyday folks from driving on roads to soaring through the sky. The future is here today, and the whole world is ready to fly!” Det sagde Tan Wang, medstifter af XPENG AEROHT, et datterselskab af Xpeng, der har specialiseret sig i udvikling og produktion af flyvende elektriske fartøjer.

Hvornår det bliver muligt for almindelige forbrugere at forudbestille en AEROHT eVTOL, ved vi endnu ikke. Men skulle man opholde sig på CES-messen i Las Vegas, vises den flyvende elbil frem i LVCC West Hall, stand 3916.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top