TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Xpeng X2 foretager første offentlige flyvning i Dubai

Fra den 28.-30. oktober kan den flyvende bil ses på Xpengs stand på eCarExpo i Bella Center.

forfatter
Publiceret 12/10/2022 - 16:38

Den 10. oktober rykkede fremtiden et skridt nærmere. I forbindelse med det store GITEX 2022 tech-show i Dubai foretog den kinesiske elbilproducent den første offentlige flyvetur med den elektriske flyvende bil, Xpeng X2.

Xpeng X2
Et publikum på 150 mennesker var vidne til Xpeng X2’s første officielle flyvetur ifm. GITEX 2022 i Dubai. (Foto: Xpeng)

X2 er en to-sæders flyvende bil med et lukket cockpit, der med effektiv aerodynamik opnår høj ydeevne under flyvningen, forsikrer Xpeng.

For at reducere vægten har Xpeng X2 en komplet kulfiberstruktur. Bilen kan flyves manuelt eller automatisk.

Bag den flyvende bil står datterselskabet Xpeng Aeroht. Xpengs elbiler bliver tilgængelige på det danske marked i 2023, og derfor vil man på Xpengs stand på eCarExpo i Bella Center, der løber af stablen i perioden 28. til 30. oktober, få mulighed for at se Xpeng X2 på tæt hold.

Den flyvende elbil vil dog ikke komme op at flyve i forbindelse med messen i Danmark. Til gengæld kan du se Xpeng X2 flyve i videoen herover.

Den kinesiske bilproducent lover også, at messedeltagerne vil kunne få lov til at prøvekøre Xpeng P7, som ellers først rammer det danske marked i første halvdel af 2023.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke køre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den hurtigste eller mest udholdende elektriske SUV, men hvilken komfort!
Svensk Easee-forbud kan påvirke Danmark Salgsforbud mod Easee-ladebokse i Sverige grundet mangelfuld fejlstrømssikring.
BMW bekræfter i5 Den elektriske 5-serie nærmer sig.
Porsche planlægger sporty SUV Batterielektrisk SUV i 2027.
NIO ET5 - udfordrer Tesla Model 3 NIO ET5 har Tesla Model som sin mest åbenlyse konkurrent
Følg Lyd & Billede