Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

BMW i5 xDrive40 med firehjulstræk

Kan blive den bedst sælgende.

Skrevet af / 06/02/2024 - 14:50
BMW i5 xDrive40 med firehjulstræk

Så kom den – bilen der kan blive BMW’s bedst sælgende i5. Indtil nu har markedet kunnet vælge mellem den relativt prisbillige eDrive40 og den overdådige xDrive M60.

Førstnævnte leveres med baghjulstræk og er derfor udelukket for mange. Hvis man foretrækker firehjulstræk, er sidstnævnte svaret, men den kan nemt opfattes som for dyr i forhold til en eDrive40.

Men nu kan du bestille en i5 xDrive40, som giver dig en femmer med firehjulstræk til en langt mere favorabel pris.

Startprisen for en i5 xDrive40 ventes at ligge over en eDrive40, men et godt stykke under prisen for en xDrive M60.

Læs også Et af de bedste køb i klassen Den billigste version af BMW's nye i5 er måske det bedste køb i premiumklassen.

Produktionen af xDrive40 starter allerede i marts. Samtidig kommer der flere muligheder til i5 med nye interiørfarver og omkring 150 nye eksteriørfarver fra BMW’s Individual-program.

xDrive40 er både kraftigere og hurtigere end eDrive40. Den oplyste rækkevidde er naturligvis kortere for versionen med firehjulstræk, men en rækkevidde på mellem 463 og 538 kilometer er bestemt acceptabel i denne klasse. Ifølge BMW’s WLTP-tal giver det et forbrug på mellem 17,2-20,0 kWh/100 km under gunstige forhold.

Stationcar

(Foto: BMW)

Med to elmotorer øges drejningsmomentet til 590 Nm og effekten til 290 kW/394 hk. Det gør bilen hurtigere end den baghjulstrukne version, og 0-100 km/t tager respektable 5,4 sekunder. Topfarten er begrænset til 215 km/t.

i5 xDrive40 kan meget vel blive BMW’s bedst sælgende femsæders, i hvert fald indtil den kommer som stationcar, eller i5 xDrive40 Touring, som den måske kommer til at hedde.

Læs også BMW lykkes med det de er bedst til Den første elektriske femmer er en drøm på vejen, men perfektion har sin pris.

BMW iX2 eDrive20

Ikke længe efter at BMW annoncerede en mere sporty version af den elektriske iX1, kaldet iX2 xDrive30, kommer en mere prisvenlig version med det samme coupé-lignende karrosseri, kaldet eDrive20.

Læs også Fuldtræffer fra BMW BMW iX1 xDrive30 er et oplagt valg for alle, der værdsætter køreglæde, men også har behov for praktiske egenskaber.

Det er simpelthen en forhjulstrukken version af iX2. En elmotor leverer 204 hk, og BMW angiver rækkevidden til mellem 439 og 478 km fra batteriet med en nettokapacitet på 64,78 kWh.

(Foto: Fabian Kirchbauer)

iX2 eDrive20 klarer sprinten på 8,6 sekunder, og tophastigheden er begrænset til 170 km/t. Produktionen starter i marts, hvor en udvidet farvepalet vil være tilgængelig for iX2-modellerne.

BMW iX2 eDrive20 ventes at få en startpris omkring 440.000 kroner.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

Porsche Macan bliver helt elektrisk

Jeep Wagoneer S lanceres i år

Tesla Model Y knuser alt i Europa

0
Scroll to Top