BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Bliver at finde i nye biler fra 2021

Sværvægtere går sammen om bedre billyd.

Man tænker måske ikke på McIntosh som producent af bilstereo, men de har faktisk lavet radioer, CD-afspillere og forstærkere til biler. Også højttalere, og meget af det blev lavet, efter at japanske Clarion købte McIntosh i 1990. Nu er Clarion for længst ude igen, og McIntosh Group, som de hedder i dag, ejer også Sonus faber, der ikke ligefrem er kendt for bilstereo, men som udstyrede Pagani Huayra med lyd i 2013.

Sonus faber med syv højttalere og 1200 watt effekt i Pagani Huayra. (Foto: Sonus faber)

Nu skriver McIntosh Group, at de sammen med Sonus faber vil gå sammen med japanske Alps Alpine for at udstyre nye biler med lyd. Det skal ske allerede i 2021, og McIntosh og Sonus faber skal levere komponenter, som Alps Alpine skal sætte sammen til billyd i kommende bilmodeller fra hidtil ukendte bilproducenter.

Måske japanske, for McIntosh-anlæg har længe været tilvalg i enkelte Subaru-modeller. Som man kan se i en japansk version af Legacy Outback på billedet herunder.

(Foto: Subaru)

Alps Alpine er heller ingen nybegyndere udi bilstereoanlæg og har lavet afspillere, forstærkere og højttalere til biler i flere årtier. De laver også OEM-løsninger til bilproducenter, hvor Alpine-navnet ikke ses.

“Vi følte, at det var et perfekt partnerskab, siden Alps Alpine og McIntosh Laboratory deler de samme værdier for lyd i bilen. Vores strategiske samarbejde med Alps Alpine er den perfekte arena, til at McIntosh kan få en længe ventet tilbagekomst til billyd,” sagde Charlie Randall, McIntosh Group CEO og præsident for McIntosh Laboratory. “Vi er klar til at omdanne din næste bil til et vellydende lytterum.”

Alpine Halo 9 med Apple CarPlay. (Foto: Alps Alpine)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nu kan du spare mange penge på et nyt kamera.
  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.
  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Undgå fejlkøb i løbet af Black Week – gå efter vores testvindere!
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!
  Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sbooster BOTW MKII

  Vejl.pris 2650 kr Klippefast strømforsyning

  Linn Klimax DSM/2

  Vejl.pris 145000 kr Når musik er selve livet

  Marantz SACD 30n

  Vejl.pris 21499 kr Netværksafspiller med DAC og CD-afspiller

  Marantz Model 30

  Vejl.pris 21499 kr Vanedannende Marantz-forstærker
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.