Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Acer lancerer AI-styret elcykel

Elcyklen ebii bruger kunstig intelligens til at optimere køreoplevelsen.

Skrevet af / 20/04/2023 - 17:37
Acer lancerer AI-styret elcykel

Acers nye elcykel, som den taiwanesiske elektronikproducent netop har præsenteret, har fået navnet ebii. Cyklen drives af én 250/350 W-motor med 48 V CAN-bus og 40 Nm drejningsmoment, der muliggør assisteret kørsel på op til 25 kilometer i timen.

Konstruktionen er modulær, hvilket bl.a. indebærer, at batteripakken og kontrolboksen er placeret i en enkelt kompakt køretøjskontrolboks.

“Den helt nye Acer ebii lever op til vores forpligtelse til bæredygtighed via teknologi og kreativt design, yderligere drevet af ønsket om at forbedre brugernes mobilitet og oplevelser,” siger Peter Kaic, Product Unit Business Director hos Acer Nordic i forbindelse med lanceringen. Han fortsætter:

“I takt med at pendlere i byerne søger efter praktiske, sikre og grønnere muligheder, giver Acer ebii’s AI-assistance og innovative sikkerhedsfunktioner dem mulighed for at komme længere og hurtigere frem.”

Og det er da også elcyklens kunstige intelligens, som skal få den til at skille sig ud fra konkurrenterne på markedet.

AI-understøttet kørsel

Således skal elcyklens indbyggede såkaldte ebiiAssist-software kunne tilpasse sig automatisk til ruteforhold, pedalkraft og brugerens præferencer for at sikre en mere jævn rejse, mens den intelligent tilpasser sig over tid for at give en mere personlig oplevelse. Under ture udnytter kontrolsoftwaren sin AI-teknologi til automatisk at justere motorydelsen for at give ubesværet kørsel baseret på brugerens pedaltræning og ruteomgivelser, lover Acer.

Acer ebii
(Foto: Acer)

Brugeren kan tilslutte mobilen til ebii via Bluetooth og derefter bruge app’en ebiiGO til at tjekke anbefalede ruter, batterilevetid, kørehastighed, indstillinger for automatisk oplåsning og meget mere.

En anden app ved navn ebiiRide bruges til adaptiv kørsel. I samarbejde med ebiiAssist-teknologien sikres det således, at man aldrig løber tør for strøm på vejen, hævder producenten. Via app’en justeres også ydelse og hastighed via tre tilstande, som brugerne kan vælge imellem, så de passer til deres kørepræferencer: Eco Mode til strømbesparelse, My ebii Mode til smart balance og Boost Mode til justering af hastighed og motorydelse baseret på de aktuelle vejforhold og afstanden til destinationen.

Langtidsholdbart og udskifteligt batteri

Elcyklen ebii leveres med et aftageligt batteri, der kan køre op til 110 km og oplades til 100 % batterilevetid på kun 2,5 timer, mens AI-optimeret strømfordeling skal kunne hjælpe med at forlænge batteriets levetid til en hel dags kørsel.

Acer ebii
(Foto: Acer)

Brugeren kan nemt fjerne batteripakken, som kan fungere som en bærbar oplader til andre enheder.

Bekymringsfri kørsel med sikkerhedsfunktioner
Ebii’s forlygte og baglygte lyser automatisk op i mørke, og der er yderligere belysning under køretøjets kontrolboks for at øge synligheden under kørsel om natten.

Acers elcykel er også udstyret med en radarsensor med bagudrettet kollisionsadvarsel, der er monteret under sædet for at advare føreren om bilister eller objekter, der nærmer sig bagfra.

Læs også To kraftige el-løbehjul lanceret i Barcelona Mobile World Congress handler om mobilitet i bredeste forstand. Segway og Xiaomi satte i hvert fald fokus på den personlige mobilitet på årets store mobilmesse.

Letvægtsdesign

Elcyklens ramme i aluminiumslegering vejer kun 16 kg. Midt på styret finder man et LED-display, der viser rytteren vigtige oplysninger undervejs.

Dækkene er luftløse og dermed sikre til højhastighedskørsel, da de er fremstillet med flerlags skumindsatser og dermed punkterfri. Remtrækket er fremstillet af rustfrit kulstof, der ikke kræver nogen smøring til vedligeholdelse.

Acer ebii
(Foto: Acer)

Pris og tilgængelighed

Det vides ikke om og i givet fald hvornår Acer ebii bliver lanceret i Danmark. Prisen afhænger også af det lokale marked, oplyser Acer.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Scroll to Top