Search
Generic filters

: Only God Forgives

Blu-ray anmeldelse

Danske Nicolas Winding Refn lavede en af de bedste film i 2011 med Drive, der havde en formidabel Ryan Gosling i hovedrollen. Only God Forgives genforener de to i en stiløvelse så mørk og smuk, at det går ud over den smule konventionel filmfortælling, der er. Men det er stor kunst.

Karakter
Thriller
Only God Forgives

Julian (Gosling) er en amerikaner med en mørk fortid, der driver en thai-bokseklub i Bangkok. Stedet fungerer primært som skalkeskjul til familiens smugling og narkosalg. Da Julians bror bliver dræbt, rejser deres mor (Scott Thomas) ud for at hente liget hjem og presse Julian til at hævne sin bror. Hævntogtet udvikler sig til en spiral af vold og ødelæggelse, da Julian havner i Lt. Changs (Pansringarm) søgelys – en berygtet politimand, der bruger meget brutale metoder i jagten på ​​retfærdighed.

Nicolas Winding Refn er afgjort en af ​​Skandinaviens mest spændende og dygtige filmskabere. Han har fundet sit eget filmsprog og viderefører den æstetik, som han brugte i både Valhalla Rising og førnævnte Drive. Og han fremmaner sine historier med et dvælende tempo, stærkt farvebrug og filmiske tableauer snarere end traditionel filmisk narrativ.

Only God Forgives er mindre konventionel end Drive, og den føles lidt som en række mindre kunstfilm sat sammen. Det virker fint, selv om nogle seere uden tvivl vil føle sig fremmedgjort. Men det er stor kunst, Refn skaber her! Smukke billeder og en visuel præsentation, der bl.a. minder om Wong Kar-Wais film og andre asiatiske kunst- eller kampsportsfilm.

Gosling imponerer igen – næsten uden replikker – og Scott Thomas viser, hvilken fantastisk og alsidig skuespiller hun er. Refn er en dygtig instruktør og blev også nomineret til Guldpalmen i Cannes for Only God Forgives, men det ville være godt med en lidt lysere film næste gang, selv om den både er modig og smuk. Fem stjerner.

Det er en solid udgivelse på Blu-ray! Masser af spændende bonusmateriale med bag-om-filmen, kommentarer og interviews. Det audiovisuelle er strålende og fint i overensstemmelse med filmens æstetik. Her taler vi næsten topkarakter. Anbefales!

Fakta

 • Release: 2. oktober 2013
 • Instruktør: Nicolas Winding Refn
 • Medvirkende: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas, Yayaying Rhatha Phongam, Vithaya Pansringarm, Tom Burke, Byron Gibson
 • Genre: Thriller
 • Land: Frankrig
 • År: 2013
 • Tid: 1:30 timer

IMDB Rating

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.