annonce

John Carter 3D

Blu-ray anmeldelse

Alle tiders flop eller en banebrydende sci-fi/fantasy-film? De lærde strides, men John Carter overrasker os faktisk positivt. Her serveres vi for Star Wars på steroider!

annonce

Den arketypiske og fåmælte amerikanske vildmand John Carter kæmper med at få enderne til at mødes. På guldjagt i slutningen af 1860’erne falder han over et stort fund i en mine – men det er ikke det eneste, han finder i minen. Vores ven bliver zappet op til Mars, som på lokalsproget hedder Barsoom, og her havner han midt i en gedigen krig mellem zodangaerne og heliumitterne. Selvsagt er der en fager og kampdygtig prinsesse midt i det hele.

John Carter har fået meget presse, overvejende negativ, ikke mindst på grund af de store budgetoverskridelser og alle de topchefer hos Disney, der fik sparket som følge af det store tab; men filmen gik faktisk isoleret med overskud i biograferne, det var det enorme markedsføringsbudget, der knækkede ryggen på den. Vi tror, den vil gøre det godt på hjemmemarkedet, for det er virkelig en film, som byder på meget lyd og letbenet popcorn-action.

Her er meget hentet fra Star Wars, med fantasimonstre, rumprinsesser, gladiatorkampe i Colosseum-lignende arenaer og den arketypiske kamp mellem meget stereotype gode og onde – de har til og med fået deres egen Jar Jar Binks med, i form af en “charmerende” hund! Når det er sagt, så kæmper filmen med to åbenbare mangler: Den er ikke nærheden af Star Wars’ charmerende persongalleri, og den mangler fuldstændig en hovedkarakter, som faktisk kan spille. Vi så dog filmen sammen med en ti- og en niårig, og de blev godt underholdt; for den lidt ældre del af befolkningen vil John Carter nok fremstå som lige lovlig tynd. På en god sommerdag strækker vi os til fire stjerner.

Billedkvaliteten er nærmest fejlfri, absolut ingen antydning af crosstalk, og 3D klæder virkelig filmen som hånd i handske. Lydsporet byder også på megen morskab, men vi kunne ønske os lidt mere tryk på bassen. På bonusfronten serveres vi for nogle udeladte scener, et godt kommentarspor, bloopers og to okay bag-om-filmen på tilsammen 45 minutter.

  • Release: 12. juli 2012
  • Instruktion: Andrew Stanton
  • Medvirkende: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Willem Dafoe, Dominic West, Thomas Haden Church, Mark Strong
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Tid: 2:12 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.