: John Carter 3D

Blu-ray anmeldelse

Alle tiders flop eller en banebrydende sci-fi/fantasy-film? De lærde strides, men John Carter overrasker os faktisk positivt. Her serveres vi for Star Wars på steroider!
Karakter
Action
John Carter 3D
Annonce
Annonce
forfatter

Den arketypiske og fåmælte amerikanske vildmand John Carter kæmper med at få enderne til at mødes. På guldjagt i slutningen af 1860’erne falder han over et stort fund i en mine – men det er ikke det eneste, han finder i minen. Vores ven bliver zappet op til Mars, som på lokalsproget hedder Barsoom, og her havner han midt i en gedigen krig mellem zodangaerne og heliumitterne. Selvsagt er der en fager og kampdygtig prinsesse midt i det hele.

John Carter har fået meget presse, overvejende negativ, ikke mindst på grund af de store budgetoverskridelser og alle de topchefer hos Disney, der fik sparket som følge af det store tab; men filmen gik faktisk isoleret med overskud i biograferne, det var det enorme markedsføringsbudget, der knækkede ryggen på den. Vi tror, den vil gøre det godt på hjemmemarkedet, for det er virkelig en film, som byder på meget lyd og letbenet popcorn-action.

Her er meget hentet fra Star Wars, med fantasimonstre, rumprinsesser, gladiatorkampe i Colosseum-lignende arenaer og den arketypiske kamp mellem meget stereotype gode og onde – de har til og med fået deres egen Jar Jar Binks med, i form af en “charmerende” hund! Når det er sagt, så kæmper filmen med to åbenbare mangler: Den er ikke nærheden af Star Wars’ charmerende persongalleri, og den mangler fuldstændig en hovedkarakter, som faktisk kan spille. Vi så dog filmen sammen med en ti- og en niårig, og de blev godt underholdt; for den lidt ældre del af befolkningen vil John Carter nok fremstå som lige lovlig tynd. På en god sommerdag strækker vi os til fire stjerner.

Billedkvaliteten er nærmest fejlfri, absolut ingen antydning af crosstalk, og 3D klæder virkelig filmen som hånd i handske. Lydsporet byder også på megen morskab, men vi kunne ønske os lidt mere tryk på bassen. På bonusfronten serveres vi for nogle udeladte scener, et godt kommentarspor, bloopers og to okay bag-om-filmen på tilsammen 45 minutter.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Release: 12. juli 2012
  • Instruktion: Andrew Stanton
  • Medvirkende: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Willem Dafoe, Dominic West, Thomas Haden Church, Mark Strong
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Tid: 2:12 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.