Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nu kan du streame musik i cd-kvalitet

I dag åbner Danmarks første streamingtjeneste med musik i fuld cd-kvalitet, nemlig WiMP HiFi.

Skrevet af / 01/10/2013 - 12:51
Nu kan du streame musik i cd-kvalitet

Vi har selv testet streamingtjenesten WiMP HiFi i betaversion gennem et stykke tid, og det fungerer rigtig udmærket. Endelig har undertegnede fået det, som han længe har bedt om!

Vi er meget glade for at være den første streamingtjeneste, som tilbyder tabsfri lyd i cd-kvalitet i Danmark. Streaming af musik har altid været begrænset til lav lydkvalitet. WiMP har altid stået for høj kvalitet og gode musikoplevelser, og med WiMP HiFi leverer vi nu en virkelig førsteklassestjeneste i et stadig mere kræsent marked for streaming af musik. Vi tror, at hi-fi vil blive standard i musikstreaming fremover, ligesom HD er blevet det for tv,” siger Andy Chen, administrerende direktør i WiMP Music.

WiMP har siden foråret arbejdet på at forbedre lydkvaliteten i hele musikkataloget ved at opgradere til FLAC-formatet, som giver tabsfri kompression og dermed cd-kvalitet på lyden.

Skridtet derfra til at tilbyde abonnementet WiMP HiFi var ikke stort. Vi har faktisk siden midten af marts haft produktet i betatest. Cd-kvalitet adskiller sig fra tabsgivende komprimerede formater ved at baggrunden i lydbilledet får flere nuancer, og man kommer ind i et større musikalsk rum. Specielt med et par gode hovedtelefoner koblet til en god D/A-konverter med hovedtelefonforstærker, hører man det ånde mere. Bifald på liveoptagelser er også en fin måde at høre forskellene i detaljeniveau på.

Her er en enkel demonstration af lossless kontra tabsgivende lydformater (skift gerne kvalitet til 480p eller højere for bedst lyd):

Foreløbig er omkring to tredjedele af musikkataloget i fuld Hi-Fi-opløsning. Resten arbejdes der på. Hvis sangen du streamer har fuld kvalitet, vil der stå HiFi til højre for tidsmarkøren.

Wimp_HiFi

Når du virkelig ønsker at nyde musikken, og måske høre flere albums efter hinanden, anbefaler jeg virkelig WiMP HiFi. Det er en perfekt følgesvend til godt lydudstyr, hvad enten det gælder højttalere eller hovedtelefoner. Det er noget særligt at streame cd-filer direkte til stereoanlægget, tablet eller smartphone. Lydkvaliteten er i top, akkurat som det var tiltænkt i studioet“, sier Pål Bråtelund, produktudvikler i WiMP.

I første omgang bliver WiMP HiFi tilgængelig for smartphones og smartphones med Android og iOS (til sidstnævnte bruges Apple Lossless-formatet i stedet for FLAC), og til stationære hi-fi-produkter fra Sonos og Bluesound. Flere samarbejdspartnere kan komme, og en desktop-version til hjemmecomputere er under udvikling.

WiMP åbner samtidig med lanceringen af en redakstionel featureserie, kaldet High Fidelity.

Vores redaktionelle mål i oktober er at få hver WiMP-bruger til at lytte til et helt album. Vi arbejder på nogle meget spændende artikler, og der kommer også nogle kommentarer. Indholdet passer perfekt med vores opdaterede blog, hvor vi nu også kan integrere artikler i magasinform og videoer direkte i WiMP“, siger Sveinung Rindal, som er leder for redaktionelle kampagner i WiMP.

Abonnementet WiMP HiFi er tilgængeligt fra i dag til 199 kroner pr måned. Og for at lokke flere til at prøve, tilbyder WiMP en gratis prøvemåned.

WiMP HiFi

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&O tror på CD

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

0
Lyd & Billede
Scroll to Top