Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Næste års nyheder fra Østen

Det meste af den spændende elektronik, som vi omgiver os med i hjemmet kommer fra Kina, Korera eller Taiwan. Men på IFA-messen kan man se den, længe før den ellers når herop. F.eks. 3D-tv uden briller.

Skrevet af / 08/09/2013 - 23:30
Næste års nyheder fra Østen

Vi har de seneste dage fulgt lanceringerne fra de store elektronikproducenter, som efter tur har givet os deres bud på 4K-tv, smartphones og bluetooth-produkter.

Bag de store mærkevarer findes imidlertid en underskov af producenter, som er helt eller næsten ukendte på vores breddegrader. Nogle af dem er store på de asiatiske markeder, imens andre lever en anonym tilværelse som såkaldte OEM-producenter, hvis varer sælges under andre navne.

SONY DSC
110-tommers 4K-tv fra kinesiske Hisense. Desværre kun for det amerikanske marked.

Det statsejede kinesiske selskab Hisense havde masser af 4K-tv på programmet i størrelser fra 50 tommer til kolossale 110 tommer. Og priserne var lige så skarpe som skærmene. De var skrevet i hånden, så det var let at justere dem, efterhånden som konkurencen skærpede til. Et 50″ 4K-tv stod søndag til 1999 € (ca. 15.000 kr). 110″-tv’et var der desværre ikke en europæisk pris på, da det alene var beregnet for det amerikanske marked.

4k_hisense_priser

Det mest spændende på Hisense-standen var imidlertid prototypen på et brillefrit 3D-fjernsyn. Apparatet tiltrak en stor tilskuerskare, og det var muligt at få en overbevisende dybdevirkning i billedet uanset placeringen foran skærmen (desværre kan dybden ikke ses på fotos). Der var heller ingen problemer med mangel på lysstyrke. Effekten var fuldt synlig i den stærke belysning på standen. Desværre var der ingen meldinger om, hvornår teknologien er klar til kommerciel produktion.

SONY DSC
Prototypen på et 55″ brillefrit 3D-tv tiltrak stor opmærksomhed.

Imens de største producenter kunne boltre sig i hele haller for sig selv, var de fleste af de kinesiske leverandører samlet i én hal, hvor de fra bittesmå boder prøvede at tiltrække sig vestlige distributører eller mærkevareproducenters opmærksomhed.

Hi-Professional Tech Co. Ltd fra Taiwan havde standen fyldt med nydeligt udseende hi-fi-apparater. De fortalte, at de fortrinsvis leverer OEM-produkter til andre mærker i USA, Canada og Østen. Desværre var det ikke muligt at få demonstret udstyret på standen.

SONY DSC
KT-88-baseret rørforstærker fra Taiwanesiske Hi-Professional Tech. Co.

Kinesiske InMotion får ingen priser for originalitet, men scorer topkarakterer for modet i at lancere en så direkte kopi af Segway.

in_motion1

Hos Gunilamp fra Taiwan kunne man se LED-baserede lampepærer. Farvespektret kunne fjernstyres fra en app på Android eller iOS. Philips var der måske nok først med deres Ambilight, men nu kommer konkurrenterne.

SONY DSC

I småtingsafdelingern var der – selvfølgelig – USB-nøgler i enhver tænkelig afskygning. Og i størrelser på 4 GB til 64 GB, alt efter kundens ønske.

SONY DSC

Danske Denver havde på sin stand en mængde produkter, hentet hos underleverandører i Østen. Nogle af disse ender sikkert med at blive solgt i Norden, imens andre bliver ved tanken. Blandt de forsholdsvis sikre kandidater var disse Bluetooth-højttalere. Pris og lancering (om nogensinde) var ukendt, men de var ret nuttede.

SONY DSC

Asiaterne er ofte blevet beskyldt for at kopiere andre mærkers produkter. Og det gør jo ikke noget, hvis man har et navn der klinger af kvalitet. Her er en nydeligt tv fra den kendte producent …Sunny?

SONY DSC
Sunny? Det lyder bekendt…
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&O tror på CD

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

0
Lyd & Billede
Scroll to Top