Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Marantz giver nyt liv til hovedtelefonerne

Hovedtelefonforstærkeren HD-DAC1 har indbygget digitalkonverter og lover en kærlig hånd på hovedtelefonerne, uanset musikgenren.

Skrevet af / 22/09/2014 - 14:41
Marantz giver nyt liv til hovedtelefonerne

HD-DAC1 er Marantz’ første hovedtelefonforstærker med indbygget digitalkonverter. Den har arvet teknologi fra Marantz’s high-end Premium 11-series, og kan drive hovedtelefoner med impedanser op til 600 ohm. Den har tre gain-indstillinger: høj, medium og lav, alt efter hvor tungdrevne hovedtelefonerne er.

Højtopløst med store strømresourcer
HD-DAC1 har strømstærke forstærkermoduler (HDAM-SA2) for at sikre rigeligt med strøm til hovedtelefonerne, og Marantz lover førsteklasses håndtering af digitale signaler med DAC-chippen CS4398 fra Cirrus Logic. Den håndterer højtopløste lydsignaler op til 24-bit / 192 kHz, og har desuden support for DSD (2,8 og 5,6 MHz).

Brug i stereoanlægget
I tillæg til hovedtelefonudgangen findes ubalancerede RCA-udgange for tilslutning til et stereoanlæg. Her kan man vælge mellem variabelt og fast lydniveau. På den måde kan den enten bruges som en ren DAC, eller som en forforstærker i et stereoanlæg. Eller man kan koble den til et par aktive højttalere.

Ingange
To optiske og en koaksial digitalindgang, samt en USB-DAC-indgang for computer giver gode tilkoblingsmuligheder. iPhone og iPad kan desuden tilsluttes via en USB-indgang på fronten. Og for at være sikker på, at man ikke skal anskaffe en ekstra forforstærker til for eksempel at afspille vinylplader, er der endvidere en analog stereoindgang.

Marantz_hddac1_bak
Forstærkeren er godt udstyret med indgange, og kan desuden tilsluttes til stereoanlægget.

Asynkron USB-DAC
USB-DAC-indgangen arbejder for øvrigt asynkront, så clockgeneratoren i computeren springes over. Clock-kredsløbet i Marantz-DAC’en har garanteret lavere jitter, da den er fremstillet alene med lyd for øre, og dermed tilpasset opløsningen på lydsignalet – i modsætning til en computers, som er tilpasset processorens arbejdshastighed. For at øge nøjagtigheden er clock-kredsløbet dubleret. Endvidere har USB-indgangen fået ekstra afskærmning for at fjerne højfrekvensstøj fra computerens strømforsyning, som let kan forplante sig til digitalsignalet.

Information om lydniveau, kildeindgang og opløsning vises i displayet. Fronten er i massiv aluminium, og bundpladen er i to lag. Sidestykkerne er i stilfuld retro-træudførelse.

En dansk pris har vi ikke endnu, men i USA er prisen sat til 799 dollar, eller ca. 4.500 kroner.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&O tror på CD

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

0
Lyd & Billede
Scroll to Top