Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Franske high-end-delikatesser

Kom til high-end-demo på Vesterbro, hvor den ene af ejerne af ICOS audio præsenterer firmaets topsystem til en lille halv million kroner.

Skrevet af / 20/01/2015 - 12:57
Franske high-end-delikatesser

Hvis du vil opleve noget udstyr, der helt bogstaveligt ikke ligner noget andet i verden, er chancen der i den kommende uges tid. Det handler om udstyr fra franske ICOS Audio.

Den ene af firmaets to ejere, Julien Tort, har taget turen til Danmark for at demonstrere firmaets topsystem, ICOS 580, et komplet anlæg med cd-afspiller, DAC, fem-kanalers forstærker og 2.1-højttalesystem med aktiv deling hele vejen.

Satellithøjttalerne er næsten kugleformede polyedere, hvis ydre skulle give dem en næsten kugleformet udstråling. En mere traditionelt udformet subwoofer sørger for området under 130 Hz.

Putting a subwoofer to good use
Højttalerne har en næsten kugleformet udstråling.

Da ICOS går ind for, at alle resonanser dæmpes, inden de forvolder skade, er al elektronikken indbygget i kabinetter af fransk granit!

Alle komponenter i anlægget er håndbyggede i små serier. “Faktisk er der ikke to systemer, der er fuldkommen ens,” forklarer Julien Tort, eftersom delene tilpasses individuelt til kundens ønsker. Ydermere fintrimmes lyden individuelt ved at flytte rundt på kabler inde i apparaterne.

Listeprisen for det komplette 580-system er 475.000 kroner, men der findes også en mindre udgave til en fjerdedel af prisen (120.000 kroner). Højttalerne ligner de store modeller af ydre, blot i mindre størrelse, og det skulle angiveligt besidde mange af det store systems dyder i form af hurtighed og musikalitet.

ICOS_elektronik
Elektronikken er pakket ind i fransk granit for at kvæle resonanser.

Vi har mødt Julien Tort i hans midlertidige showroom på Vesterbro i København , og vender tilbage med en mere udførlig beskrivelse samt lytteindtryk i vores martsnummer. I mellemtiden vil han frem til 28. januar gerne give læserne en mulighed for selv at høre systemet. Der sker ved at kontakte ham på antipodes-audio@icos-audio.com. Da ICOS bruger en restaurant som showroom, kan demonstration kun ske uden for åbningstiden, hvilket vil sige inden kl. 15 på hverdage eller efter kl. 16 søndag. Deltagere i demonstationen tilbydes en 10% rabat på køb, som også omfatter individuel opstilling af systemet i hjemmet.

www.icos-audio.fr

 

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&O tror på CD

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

0
Lyd & Billede
Scroll to Top