TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: Samsung Galaxy Note II

Storslået hybridapparat

Galaxy Note II er den bedste mellemting mellem mobil og tablet - med en pen som overbeviser.

forfatter
Publiceret 08/11/2012 - 15:47
Lyd & Billede mener
Hurtig God skærm Batteritiden
Stor Dyr
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 4.1.1
  • Skærm: 5,5”, 720x1280 sAMOLED
  • Processor: 1,6 GHz quad Exynos
  • Hukommelse: 2 GB / 16-64 GB + microSD
  • Kameraer: 8 MP + 1,9 MP
  • Trådløst: 802.11a/b/g/n, BT 4.0, NFC
  • Størrelse: 81 x 151x 9,4 mm
  • Vægt: 182 gram
  • Batteri: 3.100 mAh, 16t samtale, 890t standby

Den første Galaxy Note lykkedes ikke med at overbevise os om, at pennen var så nødvendig, at det var det store format værd. Siden kom tabletten Galaxy Note 10,1 med sin forbedrede pen og pludselig begyndte vi at se de tilfælde, hvor pennen faktisk tilførte noget fornuftigt. Nu er den opdaterede Note II her med samme pen-teknik.

Galaxy Note (sort) og Note II (hvid) side om side.

Ved første øjekast ligner den forgængeren. Men den er noget smallere og højere, hvilket beror på, at skærmen nu er i 16:9-format. Selv om skærmen er lidt større, så er Note II faktisk lettere at holde i hånden. Det er dog stadig en vældig stor mobil, som kan være svær at få plads til i en almindelig lomme eller at nå tværs over med fingeren.

Smart pen
Men det er ikke heller ikke sådan, den er tænkt at skulle anvendes. Nederst sidder pennen, som man kan trække ud, og straks aktiveres de Samsung-apps, som er lavet til at kunne bruges med pennen. I S Note kan man skabe simple dokumenter og noter, og der findes mange funktioner til at skabe pæne skitser, skabe matematiske formler og selvfølgelig håndskriftsgenkendelse. Eftersom pennen er trykfølsom, så bliver stregen tykkere, hvis man trykker hårdere, hvilket gør det muligt at tegne på en måde, som man ikke kan gøre med fingeren. Man kan også på en nem måde tage screenshots, lave bemærkninger på dem og dele dem. Perfekt til at sende et kort til nogen man skal møde, eller forslå ændringer på et billede, nogen har sendt til dig. Man har også en praktisk hurtigmenu ude i siden, hvor man kan have sine favorit-apps let tilgængelige. Vi kan også godt lide den geniale funktion, som advarer, hvis man glemmer at sætte pennen tilbage.Det, som virkelig gør pennen anvendelig, er, hvordan man kan anvende den til at tilføre funktioner i mere hverdagsagtige situationer. Man behøver for eksempel ikke at berøre skærmen, for at mobilen skal vide, hvor pennen er. Det gør, at man kan anvende den som et forstørrelsesglas. Før pennen over kalenderen, og du kan se detaljer om de møder, der bare vises som overskrifter, eller se det indledende afsnit af en e-mail uden at åbne den. Den er ganske enkelt bedre end fingeren.

Takket være den store skærm, og det nye widescreen-format, så er Note II udmærket til at se film på. Og eftersom det er en Super AMOLED-skærm, så får man flunkende farvegengivelse. Lyden er også god, selv om den ikke imponerer lige så meget som skærmen.

Kameraet er ikke helt i topklasse, når det kommer til at tage billeder i svagt lys. Da findes der andre mere lysfølsomme mobiler, som klarer sig bedre. I godt lys gør kameraet på Note II derimod et meget godt stykke arbejde, og der findes mange praktiske finesser i fotoapp´en, så der kan klemmes et så godt resultat ud som muligt. Til normalt brug må vi sige, at den er klart godkendt.

Lynhurtigt
På indersiden sidder en meget hurtig quad-core processor, som gør Note II til en af de absolut hurtigste mobiler, vi har testet. Den slår faktisk iPhone 5 i ren regnekraft med en Geekbench score, som er 18 procent højere. Ifølge Browsermark er browseren markant meget hurtigere end på alle andre Android-mobiler, dog ikke hurtigere end iPhone 5. Den føles også lige så hurtig, som tallene siger – især på grund af at den har dobbelt så meget hukommelse, som mange af konkurrenterne. Hvor forgængeren kunne føles langsom, når man forsøgte at anvende finesserne, så flytter alt sig nu meget smidigt.For at kunne håndtere al denne kraft, så har man stoppet et betydeligt kraftigere batteri i Note II. Vægten er dermed gået noget op, men det er det værd. Trods den store skærm og alle finesserne, så holder den let en hel dag ved normalt brug. Mere end det faktisk, vi behøvede ikke at gå i panik, efter at vi havde glemt at oplade den om natten, men kunne bare aktivere strømsparetilstanden og køre en fuld arbejdsdag mere. Det er ikke almindeligt blandt de mest kraftfulde smartphones i dag.

Konklusion
Vi havde svært ved at forstå pointen ved en pen, da den første Note kom, men nu fatter vi det. Pennen gør, at man kan arbejde med telefonen på en måde, som ikke er muligt bare med fingeren. Samsung har skabt et apparat, som er en god mellemting mellem en mobil og en tablet for dem, som behøver begge, men kun vil have én enhed med sig. Den er ganske vist lidt stor i hånden, men det er et kompromis, som vi synes er besværet værd. Trods den udmærkede skærm og alle hestekræfterne, så rækker batteriet usædvanligt længe. Det her er en vinder til den forretningsrejsendes lomme.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend