TEST: Pocketbook InkPad X

Den største e-bogslæser

En god e-bogslæser er bedre for bogelskere end en tablet, men kun hvis visse forudsætninger er opfyldt.
Karakter
Pocketbook InkPad X
Lyd & Billede mener
Rigtig god læsbarhed, omfattende formatunderstøttelse, massiv lagerkapacitet og stor skærm med god lysstyrke.
Meget træg respons reducerer brugervenligheden markant.
Specifikationer
  • Operativsystem: Linux 3.10.65
  • Skærm: 10,3″ E-Ink Carta 1404 x 1872 (227 ppi)
  • Processor: 1 GHz dual-core
  • Hukommelse: 1 GB RAM / 32 GB lager
  • Tilslutning: USB-C
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
  • Mål og vægt: 249 x 172 x 7,7 mm / 300 g
  • Batteri: 2000 mAh, 30 dages brugstid
  • Bogformater: ACSM, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB, EPUB(DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF (DRM), PRC, RTF, TXT
  • Web: pocketbook-int.com/dk
Annonce
Annonce
forfatter

Man kan sagtens bruge sin tablet som e-bogslæser. Det gør jeg selv, men trods rigtig god læsbarhed er der lidt for meget lys og kontrast på iPad’en til, at det er behageligt at læse e-bøger i sengen.

Så er en e-bogslæser en bedre løsning. Læsbarheden er mere som den på papir, kontrasten er ikke så stærk, og selv med en bagbelyst skærm er lyset ikke generende. Ikke engang i mørke. Markedslederen Amazon Kindle har desuden gjort det billigere at købe en e-bogslæser end en tablet, og for bogelskere er e-bogslæseren klart den bedste løsning.

Men Kindle er ikke uden konkurrence. E-bogslæserne med det klingende navn Pocketbook er bestemt gode alternativer, og de fås desuden med større skærme end Amazons Kindle.

Browseren er ikke særlig anvendelig til billeder. (Foto: Lasse Svendsen)

Skærm

Pocketbook InkPad X har praktisk talt en lige så stor skærm som den nyeste iPad: Hele 10,3 tommers læseflade, baseret på en E Ink Carta-skærm med 227 ppi opløsning og justérbar bagbelysning.

Det giver en meget fin læseoplevelse, og man kan hurtigt ændre både lysstyrken og farvetemperaturen med et swipe opad, nedad eller til siden på skærmen. E-bogslæseren er også udstyret med Bluetooth til trådløse hovedtelefoner og Wi-Fi til download af e-bøger.

InkPad X understøtter mange flere e-bogsformater, end Kindle gør, inklusive boghandlernes EPUB-format, men den kan ikke umiddelbart bruge Kindles proprietære format. Man kan også høre lydbøger på InkPad X og spille musik, se på illustrationer og læse tegneserier – i sort-hvid, selvfølgelig – og den understøtter tekst-til-tale.

Brugervenlighed

E-bogslæseren har også lommeregner, browser, skak og sudoku, oversætter og understøttelse af Dropbox, som man kan hente e-bøger og filer fra. Bøger kan også købes, og med 32 gigabyte lagerplads er der plads til et helt bibliotek – op til 15.000 bøger.

Der medfølger et USB-ladekabel og en USB-til-minijack-adapter til hovedtelefoner, men ikke noget cover. Batteriet skulle holde i op til 30 dage, før man skal lade op, så man behøver nærmest ikke at tage opladeren med på ferie.

Der er kun fire knapper på InkPad X; resten af betjeningen foregår på den meget fine skærm. Tekst ser meget bogagtigt ud, men med kun 4 bit gråtoner bliver illustrationer meget grumsede. Det havde været til at leve med, hvis det ikke havde været for den ekstremt langsomme respons.

Simple touch-kommandoer tager normalt flere sekunder at udføre. Tryk, vent, så flimrer det lidt på skærmen, og først to-tre sekunder senere er opgaven udført. Det sker så ofte, at brugervenligheden står til dumpekarakter. Det går som regel fint at bladre i e-bøger, men selv her kan det ske, at skærmen fryser i nogle millisekunder og så flimrer lidt, før den skifter fra negativ til positiv visning.

InkPad X har indbyggede “apps” samt Bluetooth og Wi-Fi, og den afspiller gerne lydbøger. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Den store, skarpe og lysstærke skærm på Pocketbook InkPad X er fantastisk at læse på. Der er noget unikt ved en skærm på over 10 tommer, og hvis man er vant til 6 tommer, er det en åbenbaring. E-bogslæseren understøtter næsten alle formater, batterilevetiden er upåklagelig, og trods størrelsen ligger den godt i hånden.

Desværre er den så langsom, at brugervenligheden lider kraftigt under det, og indtil Pocketbook kommer med en opdatering, der løser den træge respons, venter vi med en anbefaling.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.