Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Pocketbook InkPad X

Den største e-bogslæser

En god e-bogslæser er bedre for bogelskere end en tablet, men kun hvis visse forudsætninger er opfyldt.
Karakter
Pocketbook InkPad X
Lyd & Billede mener
Rigtig god læsbarhed, omfattende formatunderstøttelse, massiv lagerkapacitet og stor skærm med god lysstyrke.
Meget træg respons reducerer brugervenligheden markant.
Specifikationer
  • Operativsystem: Linux 3.10.65
  • Skærm: 10,3″ E-Ink Carta 1404 x 1872 (227 ppi)
  • Processor: 1 GHz dual-core
  • Hukommelse: 1 GB RAM / 32 GB lager
  • Tilslutning: USB-C
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
  • Mål og vægt: 249 x 172 x 7,7 mm / 300 g
  • Batteri: 2000 mAh, 30 dages brugstid
  • Bogformater: ACSM, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB, EPUB(DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF (DRM), PRC, RTF, TXT
  • Web: pocketbook-int.com/dk

Man kan sagtens bruge sin tablet som e-bogslæser. Det gør jeg selv, men trods rigtig god læsbarhed er der lidt for meget lys og kontrast på iPad’en til, at det er behageligt at læse e-bøger i sengen.

Så er en e-bogslæser en bedre løsning. Læsbarheden er mere som den på papir, kontrasten er ikke så stærk, og selv med en bagbelyst skærm er lyset ikke generende. Ikke engang i mørke. Markedslederen Amazon Kindle har desuden gjort det billigere at købe en e-bogslæser end en tablet, og for bogelskere er e-bogslæseren klart den bedste løsning.

Men Kindle er ikke uden konkurrence. E-bogslæserne med det klingende navn Pocketbook er bestemt gode alternativer, og de fås desuden med større skærme end Amazons Kindle.

Browseren er ikke særlig anvendelig til billeder. (Foto: Lasse Svendsen)

Skærm

Pocketbook InkPad X har praktisk talt en lige så stor skærm som den nyeste iPad: Hele 10,3 tommers læseflade, baseret på en E Ink Carta-skærm med 227 ppi opløsning og justérbar bagbelysning.

Annonce

Det giver en meget fin læseoplevelse, og man kan hurtigt ændre både lysstyrken og farvetemperaturen med et swipe opad, nedad eller til siden på skærmen. E-bogslæseren er også udstyret med Bluetooth til trådløse hovedtelefoner og Wi-Fi til download af e-bøger.

InkPad X understøtter mange flere e-bogsformater, end Kindle gør, inklusive boghandlernes EPUB-format, men den kan ikke umiddelbart bruge Kindles proprietære format. Man kan også høre lydbøger på InkPad X og spille musik, se på illustrationer og læse tegneserier – i sort-hvid, selvfølgelig – og den understøtter tekst-til-tale.

Brugervenlighed

E-bogslæseren har også lommeregner, browser, skak og sudoku, oversætter og understøttelse af Dropbox, som man kan hente e-bøger og filer fra. Bøger kan også købes, og med 32 gigabyte lagerplads er der plads til et helt bibliotek – op til 15.000 bøger.

Der medfølger et USB-ladekabel og en USB-til-minijack-adapter til hovedtelefoner, men ikke noget cover. Batteriet skulle holde i op til 30 dage, før man skal lade op, så man behøver nærmest ikke at tage opladeren med på ferie.

Der er kun fire knapper på InkPad X; resten af betjeningen foregår på den meget fine skærm. Tekst ser meget bogagtigt ud, men med kun 4 bit gråtoner bliver illustrationer meget grumsede. Det havde været til at leve med, hvis det ikke havde været for den ekstremt langsomme respons.

Annonce

Simple touch-kommandoer tager normalt flere sekunder at udføre. Tryk, vent, så flimrer det lidt på skærmen, og først to-tre sekunder senere er opgaven udført. Det sker så ofte, at brugervenligheden står til dumpekarakter. Det går som regel fint at bladre i e-bøger, men selv her kan det ske, at skærmen fryser i nogle millisekunder og så flimrer lidt, før den skifter fra negativ til positiv visning.

InkPad X har indbyggede “apps” samt Bluetooth og Wi-Fi, og den afspiller gerne lydbøger. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Den store, skarpe og lysstærke skærm på Pocketbook InkPad X er fantastisk at læse på. Der er noget unikt ved en skærm på over 10 tommer, og hvis man er vant til 6 tommer, er det en åbenbaring. E-bogslæseren understøtter næsten alle formater, batterilevetiden er upåklagelig, og trods størrelsen ligger den godt i hånden.

Desværre er den så langsom, at brugervenligheden lider kraftigt under det, og indtil Pocketbook kommer med en opdatering, der løser den træge respons, venter vi med en anbefaling.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.