Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Pocketbook Era 64 GB

Lækker e-bogslæser med flot skærm

Den lille Era tablet i lækker kobberfarve er PocketBooks hidtil bedste.

Skrevet af / 08/10/2022 - 10:00
Pocketbook Era 64 GB
Lasse Svendsen

For to år siden testede vi PowerBook InkPad X med en stor 10,3-tommers skærm. Med den store og lysstærke skærm kunne det have været den ultimative e-bogslæser, havde det ikke været for en væsentlig ulempe. 

E-bogslæseren var ulideligt langsom. Alle responser tog tid. Man måtte vente flere sekunder på, at den skulle reagere på helt enkle berøringskommandoer. Den slags er så frustrerende i det lange løb, at e-bogslæseren risikerer en tidlig pension.  

Pocketbook Era 64 GB

Den nye PocketBook Era er meget mindre. Mere Kindle-størrelse, om man vil, med en 7-tommers skærm, og en vældigt god en af slagsen. Med endnu højere opløsning, justerbar lysstyrke og farvetemperatur. Baggrundslyset kan også slukkes. Fint når man læser bøger i bælgmørke.  

E-bogslæseren fås i to udgaver. En 16 GB version med sølvgrå ramme, og denne med 64 GB og kobberfarvet ramme. 

Den ekstra lagringskapacitet er pengene værd, især for dem, som downloader musik, lydbøger og e-bøger. For Era kan også afspille musik og lydbøger, enten fra den indbyggede højttaler (anbefales ikke), eller via et par Bluetooth hovedtelefoner eller hørepropper. 

Skærmen har vældig fin læsbarhed. (Foto: Lasse Svendsen)

Skærm

Den lille tablet bruger en E Ink Carta 1200-skærm med 300 ppi oppløsning. Det er en rigtig god opløsning for en 7-tommers skærm. Era har en række med fire knapper på højre side. Den ene er tænd/sluk-knappen, de to i midten bruges til at bladre i bøger eller menuer, og den sidste er hjemknappen, som sender dig til hovedskærmen. 

Skærmen er virkelig god med rigtig god læsbarhed. Den er skarp nok til, at små tekstfonte gengives med naturlig skarphed, næsten som at læse på papir, og normal fontstørrelse har skarpt definerede konturer og behagelig kontrast.  

Navigering på skærmen er meget som på en tablet eller mobilen. Trykke, swipe, trække, bladre, scrolle, og formindske eller forstørre. 

Man navigerer med fingrene på skærmen eller med knapperne på højre side. (Foto: Lasse Svendsen) 

Brugeroplevelse

Era-læseren understøtter de allerfleste formater, også EPUB, og desuden Dropbox som man bruger til lagring og download af e-bøger og filer. Den har som nævnt også musikafspiller, samt lommeregner, browser, kalender, skak og sudoku, og derudover en praktisk og nyttig tekst-til-tale. Der er også en noget mangelfuld oversætter – den oversætter fra engelsk til en række sprog, men har kun svensk blandt de nordiske. 

Akkurat som til InkPad X medfølger der USB-ladekabel og en USB til minijack-adapter til hovedtelefoner. Ladetiden er ikke verdens hurtigste, men batteriet holder i en måned, så der er ingen krise, hvis man har glemt ladekablet derhjemme. 

Era ser godt ud, ligger godt i hånden og har en vældig flot 7-tommer skærm. Når man har downloadet app’en til mobilen, aktiveret e-bogslæseren, registreret sig som bruger og downloadet e-bøger og lydbøger, er brugeroplevelsen god. Men desværre ikke helt uden brister. 

Vi opdaterede Era til nyeste software, men det løste ikke problemerne med brugervenligheden. (Foto: Lasse Svendsen) 

Navigering på skærmen kan gå glat og fint, men altid med en vis forsinkelse. Eksempelvis registrerer skærmtastaturet ikke skærmtryk lige så hurtigt som mobilen. Når du har skrevet søgeordet færdigt, tager det to-tre sekunder, før du ser ordet i søgefeltet.  

Når du bladrer i siderne på en e-bog, går det heldigvis hurtigt, her er ingen nøl. Men at navigere rundt i brugergrænsefladen, eksempelvis når man trykker sig tilbage til startskærmen, kan enten give ventetid på et par sekunder eller hurtig respons. Nogle gange indlæses startskærmen to gange (!), men med indlæsning af f.eks. lydbøger går det hurtigt.  

Era virker vældig gennemført, med IPX8-certificering, som gør den modstandsdygtig over for vand. (Foto: Lasse Svendsen) 

Konklusion

PocketBook Era er en handy, pjaskesikker tablet, som kan bruges til stort set alle e-bogformater. Skærmen er skarp og behagelig med god læsbarhed, og batteritiden er rigtig god. Desværre skæmmes den ellers fine e-bogslæser af træge responser og nøl, når man trykker på skærmen. Trøsten må være, at Era er et brugermæssigt fremskridt i forhold til InkPad X, men at PocketBook stadig er et stykke fra at være i mål med optimal brugervenlighed. 

Karakter
Pocketbook Era 64 GB
Premium

Home mener

Rigtig god skærm, lækkert design. Understøtter rigtig mange formater. 64 GB rækker langt. Batteritiden og praktisk USB-C-opladning. Meget små knapper. Kan reagere langsomt på kommandoer.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Scroll to Top