Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Nokia Lumia 1520

Fotografens yndling

Nokia Lumia 1520 kræver måske tilvænning, hvis man ikke kender Windows Phone platformen, men ellers er vi tæt på at have fundet markedets bedste phablet.

Skrevet af / 10/03/2014 - 12:50
Nokia Lumia 1520
Peter Gotschalk

Det typiske Lumia-design, det vil sige unibody og monoblock udført i robust polykarbonat-plastic, bare større. Det er nok den mest præcise beskrivelse af Nokias første phablet, Lumia 1520. Så kvaliteten fejler altså ikke noget.

Skærmen er på 6 tommer, hvilket er helt normalt for phablet-formatet, men den største, vi har set på en af Nokias Lumia-modeller. Men hvor alle tidligere Lumia-modeller har haft en skærmopløsning på 1280 x 768p eller mindre, så bliver der faktisk gjort god brug af den højere Full HD-opløsning på 1920 x 1080p på Nokia Lumia 1520. Det betyder bl.a., at den efterhånden velkendte flise-hjemmeskærm har fået plads til en ekstra række med de dynamiske felter. Det giver måske ikke just bedre overblik, men telefonen bliver i hvert fald mere personlig på den måde, og man får plads til flere apps.

nokia-lumia-1520-review

Ligesom den første Windows Phone 8 model fra Nokia, murstenen Lumia 920, kommer Lumia 1520 med et panel af IPS-typen. Det giver en hvid, der er mere hvid end på skærme af AMOLED-typen, som Nokia f.eks. bruger på Lumia 925. Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag, men vi synes bedre om IPS-skærmene og mener, at Nokia har truffet det rigtige valg til den store telefon.

Kameraet er også i en klasse for sig, selv om det selvfølgelig ikke kan hamle op med det 41 megapixel monster, der sidder i den mindre fætter, Lumia 1020, som vi testede for nylig. Men 20 megapixel med en hel masse muligheder – herunder manuel indstilling af fokus, eksponering og hvidbalance – samt OIS giver gode billeder, der tilmed kan gemmes i råformat, og de mange apps med endnu flere kamerafunktioner, som følger med i pakken, gør Lumia 1520 til en rigtig foto-phablet. Nok den bedste på markedet på lige præcis dét punkt.

Lydkvaliteten er glimrende, og lyden kan justeres efter personlig smag både via indbygget equalizer og Dolby Headphone lydforbedring. Men også lydkvaliteten, når man faktisk taler i telefonen, er særdeles god.

Windows Phone understøtter ikke vores sædvanlige benchmark-værktøj, Geekbench 3, så vi har ikke kunnet tage temperaturen på ydelsen på den måde. Alligevel tør vi godt skrive under på, at ydelsen er i orden. Andre topmodeller med Windows Phone, f.eks. Lumia 925 og Lumia 1020, er udstyret med dual-core processorer, hvilket er mere end rigeligt til at køre det velprogrammerede operativsystem fra Microsoft.

En Snapdragon 800 quad-core processor er i den sammenhæng nærmest overkill, men det er, hvad Nokia har puttet under hjelmen på Lumia 1520. Jo tak, vi kan ikke klage over hastigheden.

Nokia_Lumia_1520_35829228-7242

Konklusion
Windows Phone har endnu ikke fået samme tag i markedet som konkurrenterne iOS og Android. Selv om det faktisk er tæt på, at Windows Phone kan overhale iOS i nogle markeder, hvad angår markedsandel, så er der ikke helt så mange apps til Microsofts mobile operativsystem, og det må man leve med, hvis man vælger Nokia Lumia 1520.

Når det er sagt, så har vi her at gøre med et virkeligt kvalitetsprodukt med glimrende skærm og billedkvalitet, god lyd og høj ydelse. Og hvis kameraet betyder meget, men man også vil have en phablet, så er det Nokia Lumia 1520, man skal købe.

Home mener

Skærmen byder på Full HD-opløsning og er virkelig flot, men kameraet tager endnu flottere billeder og giver brugeren masser af muligheder. Designet er robust, og kvaliteten høj. Windows Phone platformen byder ikke på så mange apps som konkurrenterne Android og iOS.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Lyd & Billede
Scroll to Top