Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Microsoft Lumia 640

Det nye budget-hit

Microsoft Lumia 640 følger i fodsporene på en fantastisk prisbillig Windows-mobil.

Skrevet af / 17/08/2015 - 06:00
Microsoft Lumia 640
Peter Gotschalk

Microsoft Lumia 640Microsoft har absolut ikke haft vind i sejlene med deres mobile operativsystem, Windows Phone. Faktisk kostede den ensidige satsning på Windows Phone Nokias tidligere så mægtige mobildivision livet, og Microsoft har nu overtaget produktionen af de såkaldte Lumia-telefoner.

Egentlig har vi svært ved at forstå, hvorfor brugerne ikke i højere grad har omfavnet Windows Phone, for systemet er overskueligt og velfungerende, og på mange måder bedre end Googles Android. Synes vi i hvert fald.

Derfor får man som regel også en del mere for sine penge med en billig Windows-mobil end med en Android-baseret budgetmodel, hvilket Lumia 640 er et glimrende eksempel på.

Forgængeren, Nokia Lumia 630, kaldte vi et budget-hit, og vi er ikke rædde for at tage de samme ord i munden om efterfølgeren. I forhold til sidste år har Lumia 640 fået større skærm med højere opløsning (5 tommer med 720p HD-opløsning), og den har også fået mere arbejdshukommelse (1 gigabyte ram i stedet for 512 megabyte), ligesom Lumia 640 kommer med 8 megapixel kamera og 4G/LTE (og et frontkamera på 0,9 megapixel, mens Lumia 630 helt måtte undvære selfie-kamera). Det er virkelig pænt for en model til blot 1.400 kroner.

Microsoft Lumia 640 findes også i en XL-version (med 13 megapixel kamera), der koster et par hundrede kroner ekstra, men vi synes, at modellen med 5 tommers skærm har en passende størrelse. Den er selvsagt meget plasticagtig med udskiftelige bagcovers i frække farver som cyan og orange, men vi kan godt lide det farvestrålende design (telefonen fås også i hvid og mat sort, hvis man vil være mere diskret), og kvaliteten fejler i hvert fald ikke noget.

Skærmkvaliteten er også glimrende, og selv om kameraet tager billeder, der kan virke lidt matte i farverne, er det absolut bedre, end man kan forvente til prisen.

Mest begejstrede er vi over lydkvaliteten. Ægte audiofile vil næppe klappe af begejstring, men Lumia 640 byder på god, kraftig volumen og et fyldigt lydbillede.

Ydelsen har vi målt med AnTuTu og WP Bench, da vores normale testværktøj, Geekbench 3, ikke findes til Windows Phone. Og på papiret er resultatet skuffende. I AnTuTu opnår Lumia 640 kun en score på 12.124, hvilket blot er en tredjedel af resultatet fra en anden billig mobil, Sony Xperia E4G, som scorede 32.341 point i samme test.

Sammenligner vi Lumia 640 med andre Windows-telefoner ved hjælp af WP Bench, så finder vi overraskende nok ud af, at den med en score på 230 point faktisk yder en smule dårligere end sin forgænger, der opnåede et resultat på 252 point i samme test. Topmodellen Lumia 930 opnår 514 point.

Ikke desto mindre oplever vi ikke på nogen måde Lumia 640 som langsom. Windows Phone evner at få mere ud af hardwaren, end en Android-mobil med tilsvarende specifikationer ville kunne, og det er tydeligvis også tilfældet med Lumia 640, der sågar kan klare at køre store spil som Asphalt 8 uden problemer.

 

Konklusion

Alt i alt er Lumia 640 virkelig et hit til prisen. De største mangler fra Lumia 630 er blevet udbedret, og vi står tilbage med en smartphone, der for langt de fleste vil være lige så god som en væsentlig dyrere model.

I øvrigt bliver den – som den første Lumia-model – opdateret til Windows 10, så snart Microsofts kommende operativsystem, der bliver fælles for alle platforme, officielt kommer på markedet.

Home mener

Meget for pengene med 4G/LTE, 8 megapixel kamera, god skærm og fremragende lydkvalitet. Office 365 følger med gratis i et år, og Lumia 640 bliver opdateret til Windows 10, så snart det nye system er tilgængeligt. Windows Phone mangler desværre mange apps i forhold til Android og iOS. 8 gigabyte indbygget lager er næsten ingenting, så man må bruge flere penge på et microSD-kort, der kan udvide lagerpladsen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lyd & Billede
Scroll to Top