Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Flagskibsmodellen LG Optimus G

Bedre sent end aldrig

Det er faktisk et halvt år siden, Optimus G blev præsenteret, og først nu er den dukket op her i Skandinavien. Men har det været ventetiden værd?

Skrevet af / 13/03/2013 - 13:03
Flagskibsmodellen LG Optimus G
Jonas Ekelund

Det, som virkede som en spændende telefon, er nu i stedet en deja vu oplevelse, efter at man har haft Nexus 4 i hånden. Formen er betydelig mere kantet, men den har samme glitrende bagside, der ligesom forsiden er dækket med Gorillaglas.

OptimusG_Global_ProductShot013-460x345

Ligesom de fleste andre telefoner nu om stunder savner Optimus G fysiske knapper, men der er i stedet touchknapper i bunden. På siderne findes volumenkontrol og tænd/sluk knap og en luge til SIM-kortet. Derimod kan man ikke udskifte batteriet eller stikke noget SD-kort ind, så det er heldigt, at hukommelsen er ganske generøs fra start. Højttaleren er lille og desværre placeret på bagsiden, hvilket gør, at lyden bliver meget dæmpet, hvis man lægger den på et blødt underlag. LG skal dog have ros for, at der medfølger bedre hovedtelefoner, end hvad det normalt er tilfældet. De lyder aldeles udmærket.

Den ligger godt i hånden takket være den afrundede bagside, men forsidens kant er noget skarp. Trods en mindre skærm vejer den næsten det samme som kæmpemobilen Sony Xperia Z.

lg-mobile-G-feature-flash-fancy_DualDisplay

Blandt finesserne kan vi nævne Q-Slide, der tillader, at man kan ændre gennemsigtigheden på visse apps, således at du for eksempel kan køre browseren, samtidig med at du ser en film. Praktisk, hvis du lige skal tjekke noget uden at behøve at skifte helt. Der er også støtte for Miracast, således at man kan dele skærmen med et tv, eller endnu smartere, vise et diasshow på tv´et og have sine noter på mobilen.

Skærmen
Som så mange andre har man anvendt en teknik til at føre panelet tætter på frontglasset. Det gør dels at man har kunnet gøre mobilen tyndere, foruden at man oplever at ikonerne næsten rører fingeren.

P1050286_1000-460x297

Takket være den mindre skærm er opløsningen god, og man får hele 318 punkter per tomme, hvilket gør, at alting føles skarpt, og det er let at læse også en lille tekst. Farvegengivelsen er meget god, og også betragtningsvinklen er bestemt godkendt.

Kamera
13 megapixel i en kameratelefon er vældig meget, men hvis man, som i Xperia Z, parrer den med en god billedsensor og optik, kan det alligevel give et godt resultat. Men i LG´s tilfælde opleves billederne meget bløde og behandlet med dårlig kontrast.

OptimusG_Global_ProductShot011-460x545

Kameraets software er overlæsset med finesser, næsten i en sådan grad at det bliver rodet. Blandt de sjovere kan nævnes ”cheese shutter”, som gør, at kameraet tager et billede, når modellen råber ”cheese”.

Præstationer
Takket være monsterprocessoren, så hopper Optimus G i cirkler omkring ældre mobiler. Men sammenlignet med de nyeste modeller, så havner den lidt i den bagerste ende. Generelt ligger den et sted mellem Nexus 4 og Xperia Z i ydeevne. Den store undtagelse er browseren, som fik virkelig lave testværdier.

Browsermark 2 gav ikke videre gode værdier.
Browsermark 2 gav ikke videre gode værdier.

Det skal dog siges, at syntetiske tests ikke er alt, og til hverdagsbrug føles den alt andet end langsom.

Konklusion
Optimus G er en meget kompetent mobil med udmærket præstationer og en meget god skærm. Derimod er kameraet ikke specielt imponerende, designet virker en smule kedeligt og grænsesnittet er ikke specielt spændende. Eftersom det tog så lang tid med lanceringen, så har konkurrenterne indhentet den – fremfor alt når det gælder skærmstørrelse og opløsning – og overhalet Optimus. Med Optimus G Pro på vej er det nok snarere den, man skal vente på.

Home mener

Udmærket skærm Hurtig Solidt bygget Middelmådigt kamera Indbygget batteri Intet SD-kort

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Farvel Lightning-stik!

Scroll to Top