SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: Syv trådløse hørepropper til træning

Trådløse træningshørepropper

Her er de bedste høretelefoner, der gør træningen sjovere – uden irriterende sammenfiltrede ledninger.

Nu, hvor det begynder at blive lidt varmere udenfor, er der sikkert mange, der kigger på termometeret og overvejer at løbe en tur. Men det er kedeligt at træne uden musik! Og almindelige hovedtelefoner bliver sjældent siddende særlig længe, når det begynder at bumle. Uanset om det er på joggingruten eller på fitnesscenterets løbebånd.

Men der findes en løsning. De senere år er markedet for specialiserede træningshøretelefoner nærmest eksploderet. Disse hørepropper anvender forskellige løsninger for at sidde som limet i ørerne.

De første år vi testede træningshørepropper, var det almindeligt, at de havde en slags bøjle, der gik om bag øret. Det fungerede godt til at holde dem på plads, men mange syntes, det gnavede og føltes ubehageligt.

Nu er det mere almindeligt, at de har en lille “vinge”, der sidder i det ydre øre og blødt holder proppen fast i øret. Problemet er, at folks ører er forskellige, så hvor store dutterne og vingerne skal være, varierer meget. Tjek derfor, at der følger mange forskellige størrelser med.

Ud over at sidde godt fast skal træningshøretelefoner også kunne tåle mere end almindelige hovedtelefoner. Når man bevæger sig, sker det let, at høretelefonerne får et slag, eller at man kommer til at rykke i ledningen. Ledningsfæstet skal derfor være mere holdbart, og byggekvaliteten skal være bedre end normalt.

Desuden bliver høretelefonerne udsat for fugt under træningen, når man sveder. Derfor er træningshørepropper ofte ekstra beskyttet mod vand, hvilket også betyder, at man kan gøre dem rene under vandhanen, når man er færdig med at træne.

Man skal dog være klar over, at man betaler ekstra for den øgede beskyttelse og de særlige funktioner. Hvis man bare vil have så god lyd som muligt, får man mere for pengene, hvis man køber et par almindelige hovedtelefoner.

 

IP-klassificering

Til at bestemme holdbarheden er der en tæthedsklassificering, der fortæller, hvad de kan tåle at udsættes for. Det første ciffer i den såkaldte IP-klassificering (International Protection Marking) angiver støvbeskyttelse, og det andet vandbeskyttelse. Et X angiver, at de ikke er certificeret i den henseende.

Blandt sportshøretelefonerne i denne test har producenterne angivet tre forskellige typer beskyttelse:

IPX4: Ikke beskyttet mod støv. Sprøjtesikre (10 liter vand pr. minut i 5 minutter).

IP55: Støvbeskyttede. Spulesikre (12,5 liter vand pr. minut i 15 minutter).

Svedsikre: Ikke certificerede, og det er usikkert, hvordan de klarer sig over for vand.

 

Testkriterier

Vi bad producenterne om deres nyeste modeller beregnet til træning og med trådløs tilslutning. Vi kiggede ekstra nøje på byggekvalitet og vandtæthed, da det er vigtigt for sportshøretelefoner. Vi testede, hvor godt de sad fast, når man sprang omkring, og hvor bekvemme de føltes ved længere tids brug. Desuden blev det bedømt, hvor lette de var i brug.

Til forskel fra vores almindelige hovedtelefontests spillede vi ikke krævende indspilninger i høj kvalitet, men brugte Spotifys playliste Cardio. Det er trods alt den slags musik, høretelefonerne er lavet til. Til sidst fik de en samlet karakter, hvor også prisen indgik.

Ny triumf for Jaybird

X2 lyder bedst af alle sportshørepropperne, men kan være lidt bøvlede at få på plads.

Lyd & Billede mener

Bedste lydkvalitet i testen. Mange dutter og solidt etui til transport. God batterilevetid og garanti mod svedskader.
At finde den rigtige kombination af vinger og dutter sætter tålmodigheden på prøve.
 • Bluetooth: 2.1 + EDR
 • Batterilevetid: 8 timer
 • Standby-tid: 250 timer
 • Vægt: 14 g
 • Vandtæthed: Svedsikre
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1400 kr

Sidste års vinder, Bluebuds X, er tilbage i form af den opdaterede model X2. Den eneste synlige forskel er, at de har fået en flottere mat finish og nu fås i flere farver. Ellers er det stadig velbyggede hørepropper, selv om de fortsat ikke er IP-certificerede. Men man får en livstidsgaranti mod svedrelaterede fejl.

Designet på propperne gør, at man både kan bære dem med ledningen over øret og med den hængende lige ned. Ud over det solide etui, tre par silikonedutter og ditto vinger får man nu også tre par skumpropper med.

Sidste gang klagede vi over, at det var lidt af en prøvelse at finde den rigtige kombination af dutter og vinger, så de sad godt. Selv om X2 kan siges at have bedre ergonomi, er tilpasningen stadig et problem. Men de er lidt mere behagelige, når man har ramt rigtigt.

Jaybird har også skruet på lydprofilen, hvilket efter vores mening gør lyden en smule mere spids. Men det forhindrer dem ikke i at have den bedste lydkvalitet i testen med tilpas meget bas. De lyder så godt, at man gerne lytter videre efter træningen.

 

Konklusion

Med den opdaterede model X2 fortsætter Jaybird med at levere sportshøretelefoner i topklasse. Lydkvaliteten er stadig den bedste blandt sportshørepropperne – og så god, at man sagtens kan have dem som sine eneste høretelefoner.

De kan bæres på to forskellige måder, og der følger nu endnu flere øredutter med, så man kan få perfekt pasform. At finde den rigtige kombination, så de sidder godt, kan dog være frustrerende. Men hvis man ikke giver op, belønnes man med meget behagelige og vellydende høretelefoner, der gør træningen sjovere.

Det er en ommer

Klodset formfaktor og besværlig håndtering plus en lyd, der ikke slår til.

Lyd & Billede mener

God byggekvalitet og god vandtæthed. Simpel parring med mobilen takket være NFC. God batteritid.
Størrelsen gør dem klodsede. Én knap til at styre alt. Lyder dårligere og dårligere, jo mere man skruer op.
 • Bluetooth: NFC
 • Batterilevetid: 8,5 timer
 • Standby-tid: (ikke opgivet)
 • Vægt: 21 g
 • Vandtæthed: IPX4
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 700 kr

Sidste års MDR-AS800BT ragede så langt ud af øret, at man lignede en idiot. Denne model stikker også relativt langt ud og har desuden et stort yderkammer, der virker lige så klodset som på JVC’s model. Men byggekvaliteten er bedre, og de føles lige så pålidelige, som IP-klassificeringen tilsiger. Og kammeret indeholder tydeligvis et stort batteri, for spilletiden er god.

Man får ikke noget etui med til transport, men til gengæld hele fire størrelser silikonedutter og tre størrelser vinger.

Propperne sidder ganske bekvemt, men fordi de stikker så langt ud, føles det, som om de er ved at falde ud, hver gang man rører ved dem. Og det gør man tit, for kontrolknappen sidder på den ene prop.

Det er ikke lige så irriterende som på storebror, men det burde have været lettere at justere volumen. Den skal man nemlig ofte skrue op for, da standardindstillingen er lav. Men så oplever man, at den oprindeligt behagelige lyd hurtigt bliver skinger, og jo højere volumen, jo værre lyder bassen.

 

Konklusion

Hvis man trods det klodsede udseende beslutter sig for at investere i AS600BT, vil man hurtigt møde irritationsmomenter.

Ved lav volumen lyder de temmelig godt, men når man træner, vil man gerne have lidt fart på musikken. Så er det, man støder på den unødigt besværlige kontrolknap. Og når man forsøger at trykke på den, falder proppen næsten ud af øret. Hvis det alligevel lykkes at skrue op, mærker man, at lyden pludselig er blevet meget dårligere med en tordnende bas, der ødelægger fornøjelsen ved musikken.

Robuste, men forvirrende

Siges at være til indendørs træning, men sensorerne er til udendørs træning.

Lyd & Billede mener

Meget robuste hørepropper, der sidder godt. Smart mobil-app, der guider dig igennem crossfit-træning. Indbygget bevægelsessensor til løb.
Bevægelsessensoren giver ingen fordele ved indendørs træning. Lige lovlig klejnt batteri. Bassen er ikke ordentlig medrivende.
 • Bluetooth: 4.0, NFC
 • Batterilevetid: 5,5 timer
 • Standby-tid: 10 dage
 • Vægt: 16 g
 • Vandtæthed: IP55
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1200 kr

Sidste års Sport Pulse Wireless havde en indbygget pulsmåler til løb, mens denne billigere model er beregnet til indendørs træning og har en bevægelsessensor. App’en opdateres automatisk med nye funktioner til at træne crossfit. Træningsprogrammet guider dig forbilledligt med talebeskeder, så du holder det rigtige tempo, men bevægelsessensoren kan ikke genkende repetitionerne under øvelserne.

Hørepropperne virker pålidelige og har den højeste tæthedsklassificering i testen. Der medfølger et praktisk etui, tre størrelser vinger (til at holde dem på plads) og tre størrelser silikonedutter (til at forsegle øret).

Med den rigtige kombination af vinger og dutter sidder de klippefast og er meget behagelige. Men forseglingen er ikke perfekt, hvilket gør, at bassen ikke har ordentligt tryk. Derfor får man ikke den engagerende lyd, der skal få én til at give den en tand mere under træningen. Ellers er lydkvaliteten generelt fin.

 

Konklusion

Jabra Sport Coach sidder rigtig godt på plads og er de mest resistente i testen. Lyden er generelt god, men vi savner lidt punch i bassen, så man føler sig mere inspireret til træning.

App’en har fået nye funktioner til indendørs træning og en “coach”, der giver gode instruktioner under øvelserne. Høretelefonerne har også en bevægelsessensor, men den viser sig kun at fungere til løb. Derfor forstår vi ikke rigtig, hvad der skulle gøre dem særlig velegnede til crossfit. Og hvis man skal løbe, er Jabra Sport Pulse bedre.

JVC HA-EBT5
Usædvanlig store propper med ukontrolleret bas og overraskende lav volumen.
Kitsound Outrun
Trods imponerende bas lyder de uengagerende, og vandtætheden er tvivlsom.
JBL Reflect Mini BT
Små, praktiske hørepropper med fremragende batterilevetid og en tiltalende bastung lyd.
Philips ActionFit SHQ 7900
Kan bæres på mange måder og sidder yderligt i øret, men det dræber al basgengivelse.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
2 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Philips Fidelio X3

  Vejl.pris 2790 kr Til dem der elsker musik

  De 10 bedste støjreducerende hovedtelefoner

  Vejl.pris kr De bedste støjdræbere

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.