data-srcset
8 on-ear hovedtelefoner

Hovedtelefoner til ferieturen

God lyd til rejseunderholdningen behøver ikke at koste en formue. Hovedtelefonerne i denne test fås alle til under 1.000 kroner.

Sommerferien er over os. For mange betyder det en lang biltur sydpå eller flyrejser til fjerne strande med ventetider i lufthavne.

For at gøre ventetiden nemmere tankes tablet og mobil op med film, musik og lydbøger. Og så nogle passende hovedtelefoner, der kan klare en lang dag på bagsædet, tåle at blive proppet i tasken eller kufferten i en fart og aldrig løber tør for batterier. (Går turen med fly, er det i øvrigt oftest forbudt at bruge Bluetooth-hovedtelefoner om bord, da radiosenere kan forstyrre flyets elektronik).

I denne test ser vi på “almindelige” hovedtelefoner, som de så ud, inden markedet ekspolerede og gav os specialmodeller til ethvert tænkeligt og utænkeligt behov. De er alle med kabel, og de fleste af dem er af on-ear typen. Altså den, hvor ørekopperne hviler mod ørerne uden at omslutte dem helt.

Den eneste moderne bekvemmelighed på hovedtelefonerne er, at en del af dem er udstyret med en kombineret fjernbetjening, som kan styre afspilningen på en smartphone eller tablet, og mikrofon til at besvare mobilopkald – en såkaldt kontrol/mikrofon. En del af dem kan desuden klappes sammen, så de fylder mindre i bagagen. Der er dog stor forskel på størrelsen, så hvis turen ikke er i bil, men med fly, hvor bagagen bogstavelig talt vejes på en guldvægt, kan det betale sig at vælge de mest kompakte modeller.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Produkter i testen
 data-srcset
Komfort og solid basgengivelse i økonomihovedtelefoner.

Argon HP1 er de fysisk største hovedtelefoner i testen og er – sammen med Sony MDR-100AAP – undtagelsen fra reglen om at være af over-ear typen. Da de desuden ikke er sammenklappelige, egner de sig bedst til at blive taget med, hvor plads ikke er en afgørende faktor.

Ørekopperne er store og i grafitgrå plast, og hovedbøjlen er foret med kunstlæder hele vejen rundt. Det giver et tillidsvækkende, behageligt udseende, uden at man dog på noget tidspunkt risikerer at forveksle materialerne med aluminium og læder. Kablet er aftageligt og stofbelagt, og virker solidt, men også ret stift. Det stive kabel betyder også, at lyde, f.eks. friktion mod tøjet, meget let forplanter sig til ørekopperne.

Der er ingen ekstrafunktioner i form af fjernstyring eller andet på HP1. Det er bare hovedtelefoner til at høre musik på.

 

Lydkvalitet

Bassen er dyb uden at være dominerende eller buldrende. Mellemtonen er i orden og med okay opløsning, men lydbilledet hælder kraftigt mod det mørke, og der er en vis “fjerneffekt”. Diskanten hører man ikke meget til. Stor dynamik og høje lydtryk er ikke Argon-hørebøffernes bedste venner. Når der spilles højt og med mange transienter, bliver lyden noget unuanceret.

 

Konklusion

Argon HP1 er store, lækre hovedtelefoner med solid bas og god bærekomfort. Til en bagsædefest med tunge elektroniske beats er de perfekte. Til andre genrer bliver bassen nemt for dominerende. Vægten og størrelsen gør dem svære at have med på farten.

annonce
annonce
Fakta
 • Type: Over-ear, lukkede
 • Drivere: 50 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 22 kHz
 • Følsomhed: 103 dB SPL/V
 • Impedans: 32 ohm
 • Kabel: 120 cm, aftageligt
 • Vægt: 260 g
Pris: 799 kr
PlusBærekomforten er rigtig god, og basgengivelsen er glimrende.
MinusIngen fjernstyring af smartphone eller tablet. Mister overblikket ved høje lydtryk.
 data-srcset
Bedste lyd med fornem opløsning. Komforten er i top. Fås i mange farver.

Sony MDR-100AAP sælges også under navnet h.ear on, hvilket fejlagtigt kan give det indtryk, at der er tale om on-ear hovedtelefoner. I virkeligheden er de fuldvoksne over-ear modeller, dog ikke større end on-ear modellerne fra Philips og Pioneer.

Det første, man bemærker ved MDR-100AAP, er farven, der er lige så ekstrem, som den er gennemført. Vores testeksemplar var i en blågrøn metalnuance, der dækkede hver en kvadratmillimeter af hovedtelefonerne. Selv metallet i hovedbøjlen var i eksakt samme nuance. De fås også i skrigende pink, rød og limegul – samt i sort, hvis du ikke er så eventyrlysten.

Størrelsen til trods fylder MDR-100AAP ikke meget i bagagen, da de kan klappes sammen. Det flade, gummibelagte kabel er aftageligt og forsynet med samme enknaps kontrol/mikrofon som de fleste andre i testen. Men selvfølgelig i blågrøn kulør. Bærekomforten er i top, og ørekopperne sidder stabilt og behageligt – selv over et par forholdsvis store ører som undertegnedes.

MDR-100AAP er ifølge Sony kompatible med HD-lyd. Der opgives et frekvensområde fra 5 Hz til 60 kHz! Det er flere oktaver ud over den menneskelige hørelse, men skulle garantere, at forvrængningen er lav i det område, man faktisk kan høre.

 

Lydkvalitet

Når man sætter MDR-100AAP på hovedet er der ikke meget tvivl om, at man her sidder med testens bedste lyd. Lydbilledet er stort og lækkert, og der er drøn på bassen og detaljer i diskanten. Sonys hørebøffer klarer både tunge beats og spinkle sangstemmer lige overbevisende.

 

annonce

Konklusion

Sony MDR-100AAP har oprindelig kostet 1.350 kroner, men fås nu til lige under 1.000 kroner, og det gør dem til et rigtig godt køb, uanset at de stadig er testens dyreste. Man får en lyd, der er en klasse over de øvrige, og samtidig en bærekomfort, der gør det muligt at nyde hi-fi i mange timer i træk, mens Europa suser forbi uden for ruden.

annonce
Fakta
 • Type: Over-ear, lukkede
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 5 Hz – 60 kHz
 • Følsomhed: 103 dB SPL/V
 • Impedans: 24 ohm
 • Kabel: 120 cm, aftageligt, kontrol/mikrofon
 • Vægt: 220 g
Pris: 999 kr
PlusBedste lyd med fornem opløsning. Komforten er i top. Fås i mange farver.
MinusDe er testens suverænt dyreste og ikke helt kompakte nok til et liv på farten.
 data-srcset
Pioneer SE-MJ722T
Selv om Pioneers hovedtelefoner er blandt de billigste, lyder de som en million.
 data-srcset
Philips SHX50
Hold bagsædefest med Philips’ skæg-og-ballade hovedtelefoner.
 data-srcset
JBL Synchros E30
De små JBL-hovedtelefoner overrasker positivt.
 data-srcset
Klipsch Reference R6i On-Ear
Klipsch R6i On-Ear er prunkløse af ydre, men sprælske i lyden.
 data-srcset
Koss iPorta Pro
Ultra-transportable hovedtelefoner med stor lyd.
 data-srcset
AKG Y40
AKG byder på god lyd i en kompakt og robust indpakning.

  Alternativer til 8 on-ear hovedtelefoner

  (Foto: Hoved-grej)

  Kinesisk luksusteknologi på budget

  Planar-hovedtelefoner er normalt hundedyre. Men Takstar HF 580 præsterer at få high-end-teknologien ind i noget, alle har råd til.

   data-srcset

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

   data-srcset

  Freden er dyrekøbt

  Bang & Olufsens luksus-ANC-hovedtelefoner er nået til tredje generation. Forandringerne er små – næsten for små.

   data-srcset

  Kygo udfordrer Bose og Sony

  Det norske livsstilsmærke Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarked for støjreducerende hovedtelefoner.