Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: MiiBuds Action II

Hørepropper til at bevæge sig med

Trådløse træningshørepropper med ørebøjler og uden en masse “ekstra-af-alting” kan være lige, hvad man har brug for. Hvis altså de sidder, hvor de skal, og leverer på lyden.

Skrevet af / 15/09/2021 - 22:03
MiiBuds Action II
Åsa Warme Hallén

Danske MIIEGO blev grundlagt i 2010, og deres seneste produkt er MiiBuds Action II, et par helt trådløse in-ear høretelefoner – eller hørepropper, som man nu foretrækker at kalde det.

Læs også Jaybird Vista 2: Pålidelig træningsmakker Træning er altid lidt lettere med god musik i ørerne. Men der er meget, der skal passe, for at få en tommel op.

Det første, der slår mig, er at selve etuiet er stort. Næsten dobbelt så stort som det til Jaybird Vista 2, som var de seneste hørepropper, jeg testede. For min del spiller det ikke nogen rolle, og det er egentlig ikke så underligt i betragtning af, at disse propper er udstyret med ørebøjler for at sidde mere sikkert under træning. De fylder simpelthen mere.

mi2 mi3
<
>
Etuiet er ret stort, og der er god plads til de bøjleforsynede hørepropper. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Ikke så meget pjat

Der er ingen app eller mulighed for at lave en masse forskellige personlige lydindstillinger. Det her er hørepropper, der er beregnet til at blive siddende, når man træner og samtidig vil høre musik. Punktum.

Når hørepropperne ligger i etuiet, oplades de trådløst, og det er et stort plus, at etuiet også fungerer som ekstern powerbank, der kan levere ekstra strøm til mobilen eller andre enheder, der har brug for det. Ledningen til dette er smart nok gemt på undersiden af etuiet.

På undersiden finder man den ledning, der forvandler etuiet til en powerbank. Vældig smart. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Komfort

Lige ud af æsken er hørepropperne udstyret med dutter af memory-skum – et formbart materiale, der skal tilpasse sig til netop dine ører. Hvis dine ører ikke bryder sig om denne løsning, medfølger der også tre sæt silikonedutter i størrelserne small, medium og large.

Ved den første lytning var det min oplevelse, at memory-skummet var hårdt og ubehageligt, men efter et par gange opdagede jeg, at det havde formet sig godt efter mine ører, og pasformen generede mig ikke.

Det kræver lidt fingerfærdighed at få hørepropper og bøjler på plads, men øvelse gør mester, og efter et par gange er det ikke noget, man tænker over. Desuden giver bøjlerne faktisk en ekstra tryghed under træning – de bliver simpelthen bare siddende, hvor de skal.

På selve propperne sidder det, der i manualen kaldes play-knappen. Med forskellige antal tryk på enten højre eller venstre prop kan man skrue op for lydstyrken (højre prop) eller skrue ned (venstre prop). Hvis man dobbeltklikker på den højre prop, springer man til næste sang, og hvis man dobbeltklikker på den venstre prop, springer man til den forrige … Kan du huske alt det? Jeg kan i hvert fald ikke!

Ikke alene har jeg lidt for kort hukommelse til at huske, hvilken kommando der gør hvad, hvilket resulterer i en masse tryk; det kræver også, at man trykker ret hårdt, for at det fungerer. Øget puls og ondt i ørerne trækker derfor karakteren ned. For at aflaste både ører og hjerte endte det med, at jeg tog mobilen frem, når jeg ville justere lyden eller skifte sang.

Så er der det med IP-certificeringen, som heller ikke er helt let at forstå. I manualen står der, at MiiBuds Action II er vandtætte og kan tåle sved og regn, men der står ikke noget om, hvorvidt de kan tåle blive skyllet grundigt under rindende vand.

Om det er vigtigt eller ej, er op til hver enkelt, men personligt synes jeg, at det er ret rart at kunne skylle sveden af efter træning. På den anden side findes der jo også folk, der ikke vasker deres træningstøj mellem træningspassene …

Play-knappen er forsynet med MIIEGOs logo og bruges bl.a. til at justere lydstyrken. Desværre skal man både trykke ret hårdt og huske, hvilken kommando der gør hvad, hvilket gør det meget lettere bare at tage mobilen frem. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Lydkvalitet

Ved den første test får jeg ved et tilfælde live-versionen af George Michaels “Star People” fra MTV Unplugged i ørerne. Introen sidder, bassen kan mærkes i kroppen, og Georges stemme er nærværende og luftig. Et rigtig positivt førsteindtryk, må jeg sige.

Efter at have lyttet et stykke tid, må jeg dog erkende, at helhedsbilledet måske er lidt fladt, og at toppe og dale mangler i nogle tilfælde, men der er drive og engagement her. Jeg har helt sikkert oplevet kedeligere lyd på dyrere hørepropper.

MiiBuds har ikke støjreduktion som mange andre hørepropper på markedet, men jeg må sige, at memory-skummet får propperne til at forsegle ganske godt og lukke meget omgivelsesstøj ude. Også blæst. Hurra!

Da det bliver tid til at prøve lyden under mobilsamtale, ringer jeg til en kollega, der opfører sig lidt underligt under den korte samtale. Så ringer jeg til min mand, som straks spørger, hvad jeg laver – sidder jeg på toilettet og ringer til ham? Øh, nej, det gør jeg faktisk ikke, men det forklarer måske, hvorfor min kollega opførte sig lidt mærkeligt.

Jeg ringer tilbage til min kollega (uden hørepropperne denne gang) for at spørge, hvordan han oplevede lyden før. Metallisk og med ekko, lød dommen. Ikke så meget hurra.

Hørepropperne, der fås i både hvid og sort, skulle kunne tåle kraftig regn og virkelig svedig træning. Men jeg turde ikke skylle dem under rindende vand. (Foto: MIIEGO)

Konklusion

Jeg tænker, at det her er hørepropperne til dig, der tager høretelefoner på i begyndelsen af et træningspas, tænder for musikken og så knokler løs. Ikke noget med telefonsamtaler eller at skifte sang, bare fuld fokus på træningen.

MiiBuds Action II sidder stabilt på plads, og der er bestemt drive nok i lyden til, at man ikke kan bruge det som undskyldning for mindre vellykket træning.

Der findes selvfølgelig billigere hørepropper på markedet, der endda tilbyder flere muligheder i form af lydindstillinger, men hvis man vil have høretelefoner uden en masse pjank, kan de helt sikkert være en mulighed.

Karakter
MiiBuds Action II
Basic

Lyd & Billede mener

Træningshørepropper, der sidder, hvor de skal under hele træningspasset. Ekstra plus for, at man kan bruge etuiet som ekstern powerbank. Man skal trykke ret hårdt for at justere f.eks. lydstyrken direkte på propperne, hvilket resulterer i ømme ører. Usikkert, om man kan holde hørepropperne friske ved at skylle dem under rindende vand.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Scroll to Top