De bedste trådløse propper

 itemprop
De bedste trådløse propper

De bedste trådløse propper

Trådløse hørepropper er ekstremt praktiske, og lydkvaliteten bliver hele tiden bedre.

Efter at Apple var så frække at fjerne hovedtelefonstikket fra iPhone, steg efterspørgslen efter trådløse hovedtelefoner pludselig. Visse konkurrerende mobiler har taget samme skridt, så der er nok ingen tvivl om, at det er den vej, markedet går.

Men det er ikke den eneste grund til, at flere og flere gerne vil klippe navlestrengen. Det er simpelthen besværligt med ledninger. De filtrer, de sidder fast i ting og rykker propperne ud, og man er nødt til at rulle dem ud, når man vil høre musik, og sammen igen bagefter.

Og producenterne har reageret. Bare i forhold til den test, vi lavede sidste år, har hørepropperne udviklet sig betydeligt. Elektronikken er blevet mindre, så man ikke behøver at have en stor klump hængende om halsen. Alligevel er der mindre bøvl med tilslutningen, og vi oplever både, at det lettere at koble dem til telefonen, og at forbindelsen er mere stabil.

Der er også blevet arbejdet på batterilevetiden, så man nu kan lytte væsentlig længere. Og flere og flere producenter anvender bedre standarder til lydoverførsel.

Det skal du tænke på

Når du tager det første skridt fra dine gode, gamle propper med ledning til en trådløs model, så er der visse forskelle, du skal være opmærksom på.

En måske indlysende, men irriterende kilde til problemer er, at de skal lades op. Hvis man sidder i bussen, og batteriet blinker tomt, så er løbet kørt. Gør det derfor til en vane at tjekke batteriniveauet, når du kommer hjem, og lade dem op, hvis det er nødvendigt. Vælg nogle hørepropper, der oplades med samme oplader som din mobil. Og tag en batteripakke med, hvis du er glemsom.

annonce

Det er ekstra vigtigt, at propperne sidder godt i ørerne. Både at de er behagelige ved længere tids lytning, og at de bliver siddende. Trådløse hørepropper er nemlig tit tungere end kablede, da de ofte indeholder både elektronik og batteri. Derfor er der større risiko for, at de falder ud, eller at de langsomt glider ud, så lyden bliver dårligere.

annonce

Vælg et par med mange størrelser silikonedutter, så der er større chance for, at nogle af dem passer til lige netop dig. Hvis det er muligt, så prøv dem i butikken. Det er meget individuelt, hvad folk oplever som behageligt.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Fakta

Beats by Dre BeatsX             1.200 kroner

Beyerdynamic Byron BTA   1.500 kroner

Jabra ROX Wireless             1.000 kroner

JBL Reflect Response           1.300 kroner

KEF Motion One                    249 euro

Supra Nitro-X                        1.300 kroner

Bedste priser

Produkter i testen
 data-srcset
Trods praktiske funktioner og godkendt lyd falder ROX igennem på komforten.

Jabra er de senere år blevet kendt for deres trådløse sportshørepropper. ROX Wireless tilhører ganske vist ikke det segment, men er alligevel så robuste, at de kan tåle en regnbyge. De virker også velbyggede og har et design, der ikke skiller sig negativt ud.

Der medfølger fire par øredutter med forskellig pasform samt vinger i tre størrelser til at holde dem på plads. Man får også en simpel stofpose til at beskytte dem.

Propperne indeholder al elektronik og er suverænt de mest klumpede i testen. De falder ganske vist ikke ud, hvis man bruger vingerne, men man skal trykke på dem nu og da, for at de sidder ordentligt. Det er besværligt og irriterende i længden. De kan klikkes sammen magnetisk og går så automatisk på standby.

Jabras app kan bruges til at få Dolby Digital-lyd, men kun med lydkilder, der understøttes af app’en. Hvilket ikke omfatter streamet musik.

For et par år siden havde vi sikkert været tilfredse med lydkvaliteten, men udviklingen er gået hurtigt. Bassen går forholdsvis dybt, men lyder uldent. På “Silent Shout” med The Knife udebliver den hårdtslående puls, og det bliver mere en dunken i baggrunden.

På akustiske numre kommer instrumenterne godt frem, men vi savner noget tilstedeværelse på sangstemmer. Lyden er dog afbalanceret, og hvis man ikke sidder derhjemme og virkelig finlytter, duer det fint.

Konklusion

Jabra ROX Wireless er praktiske i brug med deres stemmestyring, har NFC for nem parring plus magneter til at holde propperne sammen. App’en er derimod lidt spildt, da den ikke duer med streamet musik, som de fleste trods alt lytter til.

annonce

Lydkvaliteten er i det store og hele okay, men når ikke op på siden af de bedste i testen. Det egentlige problem er dog, at propperne er klumpede, hvilket gør dem ubehagelige at have på i længere tid.

annonce
picture1
<
>
(Foto: Producent)
Fakta

Drivere: 6 mm
Bluetooth: 4,0, NFC
Batteritid: 5,5 timer
Kontrol/mikrofon: Ja
Resistens: IP52 (støv- og stænktætte)
Vægt: 19 g
Web: jabra.dk

Pris: 1200 kr
PlusNem betjening med NFC og stemmestyring. App med tilpasningsmuligheder. Robuste.
MinusKort batterilevetid. Klodsede og ubekvemme. Kun godkendt lydkvalitet.
 data-srcset
Beats By Dre BeatsX
BeatsX er meget praktiske, især til iPhone, og har en overraskende velafbalanceret lyd.
 data-srcset
Beyerdynamic Byron BTA
Byron BTA ser luksuriøse ud og lyder fantastisk, men pasformen er ikke optimal.
 data-srcset
JBL Reflect Response
Robuste træningshørepropper med engagerende lyd, men touch-betjeningen er ustabil.
 data-srcset
KEF Motion One
Motion One har den bedste lyd i testen og kan bruges med ledning for at få endnu bedre lyd.
 data-srcset
Supra Nitro-X
Kvalitetspropper med fremragende lyd og en forbløffende lav prisseddel.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till De bedste trådløse propper

   data-srcset

  Hovedtelefoner med luksusfølelse

  Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

   data-srcset

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Scroll til toppen