: De bedste trådløse propper

De bedste trådløse propper

Trådløse hørepropper er ekstremt praktiske, og lydkvaliteten bliver hele tiden bedre.

Efter at Apple var så frække at fjerne hovedtelefonstikket fra iPhone, steg efterspørgslen efter trådløse hovedtelefoner pludselig. Visse konkurrerende mobiler har taget samme skridt, så der er nok ingen tvivl om, at det er den vej, markedet går.

Men det er ikke den eneste grund til, at flere og flere gerne vil klippe navlestrengen. Det er simpelthen besværligt med ledninger. De filtrer, de sidder fast i ting og rykker propperne ud, og man er nødt til at rulle dem ud, når man vil høre musik, og sammen igen bagefter.

Og producenterne har reageret. Bare i forhold til den test, vi lavede sidste år, har hørepropperne udviklet sig betydeligt. Elektronikken er blevet mindre, så man ikke behøver at have en stor klump hængende om halsen. Alligevel er der mindre bøvl med tilslutningen, og vi oplever både, at det lettere at koble dem til telefonen, og at forbindelsen er mere stabil.

Der er også blevet arbejdet på batterilevetiden, så man nu kan lytte væsentlig længere. Og flere og flere producenter anvender bedre standarder til lydoverførsel.

Det skal du tænke på

Når du tager det første skridt fra dine gode, gamle propper med ledning til en trådløs model, så er der visse forskelle, du skal være opmærksom på.

En måske indlysende, men irriterende kilde til problemer er, at de skal lades op. Hvis man sidder i bussen, og batteriet blinker tomt, så er løbet kørt. Gør det derfor til en vane at tjekke batteriniveauet, når du kommer hjem, og lade dem op, hvis det er nødvendigt. Vælg nogle hørepropper, der oplades med samme oplader som din mobil. Og tag en batteripakke med, hvis du er glemsom.

Det er ekstra vigtigt, at propperne sidder godt i ørerne. Både at de er behagelige ved længere tids lytning, og at de bliver siddende. Trådløse hørepropper er nemlig tit tungere end kablede, da de ofte indeholder både elektronik og batteri. Derfor er der større risiko for, at de falder ud, eller at de langsomt glider ud, så lyden bliver dårligere.

Vælg et par med mange størrelser silikonedutter, så der er større chance for, at nogle af dem passer til lige netop dig. Hvis det er muligt, så prøv dem i butikken. Det er meget individuelt, hvad folk oplever som behageligt.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Lette i brug, men klumpede

Trods praktiske funktioner og godkendt lyd falder ROX igennem på komforten.

Lyd & Billede mener

Nem betjening med NFC og stemmestyring. App med tilpasningsmuligheder. Robuste.
Kort batterilevetid. Klodsede og ubekvemme. Kun godkendt lydkvalitet.
Drivere: 6 mm
Bluetooth: 4,0, NFC
Batteritid: 5,5 timer
Kontrol/mikrofon: Ja
Resistens: IP52 (støv- og stænktætte)
Vægt: 19 g
Web: jabra.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1200 kr

Jabra er de senere år blevet kendt for deres trådløse sportshørepropper. ROX Wireless tilhører ganske vist ikke det segment, men er alligevel så robuste, at de kan tåle en regnbyge. De virker også velbyggede og har et design, der ikke skiller sig negativt ud.

Der medfølger fire par øredutter med forskellig pasform samt vinger i tre størrelser til at holde dem på plads. Man får også en simpel stofpose til at beskytte dem.

Propperne indeholder al elektronik og er suverænt de mest klumpede i testen. De falder ganske vist ikke ud, hvis man bruger vingerne, men man skal trykke på dem nu og da, for at de sidder ordentligt. Det er besværligt og irriterende i længden. De kan klikkes sammen magnetisk og går så automatisk på standby.

Jabras app kan bruges til at få Dolby Digital-lyd, men kun med lydkilder, der understøttes af app’en. Hvilket ikke omfatter streamet musik.

For et par år siden havde vi sikkert været tilfredse med lydkvaliteten, men udviklingen er gået hurtigt. Bassen går forholdsvis dybt, men lyder uldent. På “Silent Shout” med The Knife udebliver den hårdtslående puls, og det bliver mere en dunken i baggrunden.

På akustiske numre kommer instrumenterne godt frem, men vi savner noget tilstedeværelse på sangstemmer. Lyden er dog afbalanceret, og hvis man ikke sidder derhjemme og virkelig finlytter, duer det fint.

Konklusion

Jabra ROX Wireless er praktiske i brug med deres stemmestyring, har NFC for nem parring plus magneter til at holde propperne sammen. App’en er derimod lidt spildt, da den ikke duer med streamet musik, som de fleste trods alt lytter til.

Lydkvaliteten er i det store og hele okay, men når ikke op på siden af de bedste i testen. Det egentlige problem er dog, at propperne er klumpede, hvilket gør dem ubehagelige at have på i længere tid.

picture1
<
>
(Foto: Producent)
Beats By Dre BeatsX
BeatsX er meget praktiske, især til iPhone, og har en overraskende velafbalanceret lyd.
Beyerdynamic Byron BTA
Byron BTA ser luksuriøse ud og lyder fantastisk, men pasformen er ikke optimal.
JBL Reflect Response
Robuste træningshørepropper med engagerende lyd, men touch-betjeningen er ustabil.
KEF Motion One
Motion One har den bedste lyd i testen og kan bruges med ledning for at få endnu bedre lyd.
Supra Nitro-X
Kvalitetspropper med fremragende lyd og en forbløffende lav prisseddel.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Huaweis første hi-fi-højttaler imponerer. Ikke så underligt, da det er Devialet, der står for lyden.
  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  De 10 bedste støjreducerende hovedtelefoner

  Vejl.pris kr De bedste støjdræbere

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.