TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Beyerdynamic MMX 102 iE

Raffineret vellyd

Ukomplicerede kvalitetshørepropper, der spiller rent og medrivende uden at blære sig.

forfatter
Publiceret 24/02/2015 - 05:00
L&B mener
Adapter til computeren medfølger, så de kan bruges til Skype. Meget solide med en fremragende kvalitetsfølelse. Lydkvaliteten slår det meste i prisklassen.
Ingen volumenknap på kontrol/mikrofon. Hylsteret er en simpel stofpose.
Specifikationer
 • Elementer: (ikke opgivet)
 • Frekvensområde: 10 Hz – 23 kHz
 • Impedans: 23 ohm
 • Følsomhed: 104 dB
 • Vægt: 13 g
Vejl. pris 699Pr. 24/02/2015 Produktside

Beyerdynamic MMX 102 iEMMX 102 iE er måske ikke de mest opsigtsvækkende hørepropper, hverken af form eller udseende. De er snarere simple og stilfulde med en tillidsvækkende metalskal, der udstråler kvalitet. Ledningen er relativt kludderfri, og fæsterne har trækaflastning. Til transport må man dog stoppe dem ned i en stofpose, hvilket virker lidt nærigt i sammenhængen. Man får tre størrelser silikonepropper med og – generøst nok – en adapter til computeren, så de kan bruges som headset. De fås i sort eller hvid.

Kontrol/mikrofon sidder lige under hagen på venstre ledning, hvilket gør det let for mikrofonen at opfange din stemme ved telefonsamtaler. Desværre er betjeningen meget spartansk med kun én knap til at pause og starte musikken eller besvare opkald. Det betyder dog, at man ikke behøver at bekymre sig om, hvilken telefonmodel de passer til.

Hvis man kan finde den rigtige størrelse propper, sidder de godt på plads. Trods metalskallen er de relativt lette og føles derfor ikke specielt ubehagelige ved længere tids lytning.

Man kan ikke sige, at disse høretelefoner er neutrale, da de har forstærket basgengivelse. Men det gør faktisk ikke noget, at bassen er så distinkt. Det lyder bare sejt og medrivende, uanset hvad man hører, fordi resten af registeret er så raffineret. Der er en klarhed og rumlighed i lyden, som får dem til at skille sig ud fra de andre testdeltagere.

Med fremragende dynamik fungerer de rent faktisk fint til de fleste musikgenrer, så længe man ikke insisterer på, at de skal lyde som mange gange dyrere hi-fi hovedtelefoner.

 

Konklusion

Beyerdynamic MMX 102 iE gør ikke så meget væsen af sig; de er simple af form og farve. Men indeni sidder veltrimmede elementer, der gør, at de kan spille bukserne af de fleste andre høretelefoner i prisklassen. De har god dynamik og en klar lyd, der afslører detaljer i musikken. Men de er ikke kedeligt neutrale af den grund, for bassen er stærk, men kontrolleret.

Høretelefonerne er velbyggede og har godt tilbehør. Bortset fra basfanatikere og audiofile burde de fleste kunne blive tilfredse med lyden, uanset hvilken musikgenre man foretrækker.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Sennheiser Momentum In-Ear

Lækre og engagerende

Både formgivning og lyd skiller sig ud og passer derfor ikke til alle kræsne lyttere.

Smart, solid transportæske af god kvalitet samt fire par propper. Anderledes og lækkert design. Til den rigtige musik er de meget medrivende og fede at lytte med.
Ikke egnet til al musik, da diskanten er noget skinger, og bassen kan blive for overdrevet.

Bose SoundTrue In-Ear

Komfortable og velsiddende

Selv om de ikke går helt ind i øret, sidder disse høretelefoner bomsikkert og giver overraskende tung bas.

Smarte og bekvemme øresnegle, der bliver siddende. Fremragende byggekvalitet og velgjort kontrol/mikrofon.
På grund af konstruktionen lækker de meget lyd og mangler bastryk. Passer ikke til alle musikstile eller kræsne lyttere.

Audio-Technica ATH-CKX9iS

Mislykkede ambitioner

Smart konstruktion, men hverken komfort eller lyd opfylder målsætningen.

Kontrol/mikrofon, der virker med alle typer mobiltelefoner. Sidder godt, selv om man er aktiv.
Det kræver øvelse at sætte dem i på den rigtige måde, og komforten er ikke den bedste. Tvivlsom kvalitetsfølelse. Diskanten ødelægger den ellers fremragende lyd.

Vain Sound No2

Smarte og stilfulde

Praktiske funktioner og elegant design, men desværre holder lyden ikke samme niveau.

Pæn og naturligt kludderfri ledning. Sobert design og god byggekvalitet. Smart magnetfæste holder hørepropperne sammen.
Ingen volumenknap på kontrol/mikrofon. Rå lyd uden finesse og detaljer.

Marshall Headphones Mode EQ

Basdunk med attitude

Et par rock-hørepropper, hvor man kan vælge, om man vil have meget eller ekstra meget bas.

Sejt design, der fint afspejler mærket. Mulighed for at vælge, hvor meget bas-boost man foretrækker.
Kontrol/mikrofon mangler både volumenknap og mulighed for at skifte sang. Intet etui medfølger, og kvalitetsfølelsen er ikke i top.

JBL Synchros S100a

Bastunge og praktiske

Med meget tilbehør og heftig bas kan disse JBL være det rigtige valg til tung musik.

Kraftig bas til dem, der kan lide det. Der medfølger mange propper, inklusive skumpropper. Solide og velbyggede med kludderfri ledning.
Passer ikke til alle musikgenrer og mangler raffinement i lyden. Plasticagtig kontrol/mikrofon, der ikke passer i stil med resten.

Samsung Level In EO-IG900

Generøse og tiltalende

Samsungs dyreste høretelefoner har store ambitioner, men når ikke helt i mål.

Hele syv par propper i forskellige størrelser og materialer samt et praktisk etui. Lyder rigtig godt på normal volumen.
Kontrol/mikrofon virker kun fuldt ud med Android smartphones. De føles ikke så eksklusive, som de burde til prisen. Ledningen har ikke trækaflastning.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Sjælefred til spotpris Creative Zen Hybrid ser langt dyrere ud, end de i virkeligheden er. Og sådan lyder de også.
Stjernestøv fra Sennheiser Efter tre år har Sennheiser endelig opdateret sine trådløse Momentum-hovedtelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
LG lancerer nye hørepropper LG’s nye TONE Free hørepropper sidder som støbt, og de lover store lydoplevelser med bl.a. Dolby Atmos og støjreduktion
Familieforøgelse i FreeBuds-familien FreeBuds-familien udvides med Pro 2
T+A hovedtelefoner: Topmodellen er en drøm Når T+A laver hovedelefoner, så tager de opgaven alvorligt. Topmodellen Solitaire P er det rene kunstværk.
Mere tilgængelige hovedtelefoner fra Meze Med 109 Pro ønsker Meze at tilbyde mange af kvaliteterne fra sine flagskibe til en meget lavere pris
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend