JBL Synchros S100a

Bastunge og praktiske

Med meget tilbehør og heftig bas kan disse JBL være det rigtige valg til tung musik.
Lyd & Billede mener
Kraftig bas til dem, der kan lide det. Der medfølger mange propper, inklusive skumpropper. Solide og velbyggede med kludderfri ledning.
Passer ikke til alle musikgenrer og mangler raffinement i lyden. Plasticagtig kontrol/mikrofon, der ikke passer i stil med resten.
Specifikationer
  • Elementer: 9 mm
  • Frekvensområde: 10 Hz – 22 kHz
  • Impedans: (ikke opgivet)
  • Følsomhed: 106 dB
  • Vægt: (ikke opgivet)
forfatter

Selv om Synchros S100a er blandt de billigste høretelefoner i testen, er der ikke noget i vejen med kvalitetsfølelsen. Skallen er lavet af aluminium med metaldetaljer, hvilket efter vores mening giver dem et enkelt og flot udseende. Ledningen er flad og kludderfri med trækaflastning i begge ender, hvilket burde betyde, at de holder længere end gennemsnittet.

Med i æsken får man et praktisk etui, tre størrelser silikonepropper samt et par Comply-skumpropper, der giver bedre forsegling. Høretelefonerne fås i hvid eller sort.

Afhængigt af om man køber A- eller I-modellen, duer kontrol/mikrofon til Android-telefoner eller iPhone. Den føles dog billigere og mere plasticagtig end på resten af hørepropperne i testen. Fordi den hænger lige under hagen, havner mikrofonen i god afstand fra munden. Der findes også en billigere model uden kontrol/mikrofon, der bare hedder S100.

På grund af den lave vægt og udvalget af propper er det ikke noget problem at få dem til at sidde behageligt, selv ved længere tids lytning.

Takket være den solide skal kan hørepropperne give imponerende bas. Især hvis man bruger skumpropperne, der former sig efter ørerne. Derfor brillerer Synchros S100a ved elektronisk dansemusik og hiphop, som virkelig får det tryk, man gerne vil have. Til mange andre musikstilarter kan det dog blive lidt for meget af det gode, hvis man ikke bytter propperne ud og skruer på EQ-indstillingerne. Desværre er resten af registeret tilbageholdende og har ikke den klarhed, som mere kompleks musik behøver.

Konklusion
Hvis man elsker musik med tung, pumpende bas, er JBL Synchros S100a et godt valg, for de spiller med kraft og dybde i bassen uden at tabe pusten. Høretelefonerne er stilfulde og af god kvalitet med en ledning, der ikke filtrer. Vi kan godt lide det lille etui, og at man ud over silikonepropper også får skumpropper med. Noget for enhver smag. Men kontrol/mikrofon er underligt plasticagtig.

Det skal dog siges, at hvis man kan lide mere raffineret musik, så har de ikke helt den finesse, der kræves, og bortset fra bassen er de lige lovlig tilbageholdende.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Sennheiser Momentum In-Ear

Lækre og engagerende

Både formgivning og lyd skiller sig ud og passer derfor ikke til alle kræsne lyttere.

Smart, solid transportæske af god kvalitet samt fire par propper. Anderledes og lækkert design. Til den rigtige musik er de meget medrivende og fede at lytte med.
Ikke egnet til al musik, da diskanten er noget skinger, og bassen kan blive for overdrevet.

Bose SoundTrue In-Ear

Komfortable og velsiddende

Selv om de ikke går helt ind i øret, sidder disse høretelefoner bomsikkert og giver overraskende tung bas.

Smarte og bekvemme øresnegle, der bliver siddende. Fremragende byggekvalitet og velgjort kontrol/mikrofon.
På grund af konstruktionen lækker de meget lyd og mangler bastryk. Passer ikke til alle musikstile eller kræsne lyttere.

Audio-Technica ATH-CKX9iS

Mislykkede ambitioner

Smart konstruktion, men hverken komfort eller lyd opfylder målsætningen.

Kontrol/mikrofon, der virker med alle typer mobiltelefoner. Sidder godt, selv om man er aktiv.
Det kræver øvelse at sætte dem i på den rigtige måde, og komforten er ikke den bedste. Tvivlsom kvalitetsfølelse. Diskanten ødelægger den ellers fremragende lyd.

Beyerdynamic MMX 102 iE

Raffineret vellyd

Ukomplicerede kvalitetshørepropper, der spiller rent og medrivende uden at blære sig.

Adapter til computeren medfølger, så de kan bruges til Skype. Meget solide med en fremragende kvalitetsfølelse. Lydkvaliteten slår det meste i prisklassen.
Ingen volumenknap på kontrol/mikrofon. Hylsteret er en simpel stofpose.

Vain Sound No2

Smarte og stilfulde

Praktiske funktioner og elegant design, men desværre holder lyden ikke samme niveau.

Pæn og naturligt kludderfri ledning. Sobert design og god byggekvalitet. Smart magnetfæste holder hørepropperne sammen.
Ingen volumenknap på kontrol/mikrofon. Rå lyd uden finesse og detaljer.

Marshall Headphones Mode EQ

Basdunk med attitude

Et par rock-hørepropper, hvor man kan vælge, om man vil have meget eller ekstra meget bas.

Sejt design, der fint afspejler mærket. Mulighed for at vælge, hvor meget bas-boost man foretrækker.
Kontrol/mikrofon mangler både volumenknap og mulighed for at skifte sang. Intet etui medfølger, og kvalitetsfølelsen er ikke i top.

Samsung Level In EO-IG900

Generøse og tiltalende

Samsungs dyreste høretelefoner har store ambitioner, men når ikke helt i mål.

Hele syv par propper i forskellige størrelser og materialer samt et praktisk etui. Lyder rigtig godt på normal volumen.
Kontrol/mikrofon virker kun fuldt ud med Android smartphones. De føles ikke så eksklusive, som de burde til prisen. Ledningen har ikke trækaflastning.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.